Bal
Bal doğanın mucizelerinden biri olarak bilinir. Dünyada balın bozulmadığına dair bulunan örnekler onun yıllarca güvenle tüketilebileceğini gösteriyor. Araştırmalar 3000 yıl önceki bal küplerinde bile herhangi bir bozulma olmadığını ortaya koymuştur. Bunun nedeni balın düşük su içeriği ve asitli yapısıdır. Balı doğal haliyle ve hava geçirmeyen kaplarda serin bir ortamda saklamak en iyisidir.
ÖNCEKİ RESİMLER İÇİN TIKLAYINIZKuru baklagiller
Mercimek, nohut, kuru fasulye gibi kuru baklagiller su içeriği az olduğundan uzun süre saklanabilen besinlerdir. Kuru baklagillerin bozulmaması için onları hava geçirmeyen kaplarda serin ve kuru bir ortamda muhafaza etmek gerekir. Ayrıca böceklenmeye karşı her bir kutuya defne yaprağı eklemek de faydalı olacaktır. Baklagiller protein, lif ve vitamin açısından zengin besleyici gıda kaynaklarıdır.
Pirinç ve bulgur
Pirincin ve bulgurun dayanıklılığı onları temel gıda maddeleri olarak stoklamayı ideal hale getirir. Bu tür tahılların uzun ömürlü olabilmesi için kuru, rutubetsiz ve serin ortamlarda saklanması gerekmektedir. Bu gıdalar yemek hazırlığında kolaylık sağlar ve acil durumlarda fayda sağlar.