İzmir Bornova'da orman yangını: O yol kapatıldı
Son dakika haberleri... İzmir'in Bornova ilçesinde orman yangın çıktı. Yangın nedeniyle kapatılan İzmir-Manisa kara yolu trafiğe yeniden açıldı. İzmir Valisi yangının durumuna ilişkin olarak açıklama yaptı.

Bornova ilçesi Beşyol Mahallesi yakınlarındaki ormanda, bugün saat 13.30 sıralarında, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

Bölgeden yükselen dumanları fark eden çevredekilerin durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi.

HAVADAN KARADAN MÜDAHALE
Alevlere 6 uçak ve 9 helikopterle havadan, 25 arazöz, 8 su ikmal aracı, 4 dozer, 4 yer ekibiyle de karadan müdahale ediliyor.

İzmir'in Bornova ilçesinde çıkan orman yangınında alevlerin ulaştığı kırsal Beşyol ile Sarnıç mahalleleri boşaltıldı. İzmir Valisi Süleyman Elban, "Yangın çıktıktan kısa süre sonra Beşyol ile Sarnıç köylerine yayıldı, civarındaki orman da yanmaya başladı. Havadan ve karadan birçok ekip yangına müdahale ediyor. 15 hava aracı var daha fazla alamıyoruz çünkü alan dar. Jandarma tedbirlerini aldı. Her iki köyü de boşalttık. Beşyol'da 3, Sarnıç'ta ise 4 ev zarar gördü. Çok şükür yaralımız ve can kaybımız yok. Ekipler, genel anlamda da yangını tutmak üzereler" dedi.