Ramazanın vazgeçilmez lezzeti pideyi evde de yapabilirsiniz. Ramazan pidesi yapmak emek isteyen bir iş olsa da taze ve yumuşak lezzetiyle bu emeğinize değecektir.
ÖNCEKİ RESİMLER İÇİN TIKLAYINIZMutfaklarda tabağın kullanılmadığı dönemlerde ince hamurdan pişirilen ekmekleri, yapılan ilk pideler olarak düşünmek yerinde olacaktır. Yer sofrasında yemek yenirken sofraya gelen pişmiş etlerden koparılan parçalar, herkesin önüne sunulan pidelerin üzerine konarak yenirmiş.
Pide, Orta Asya göçebe hayatından yerleşik düzene geçilip bağ bahçelerde yapılan fırınlarda yüzyıllar boyu zevkle pişirilip tüketilmiştir. Günümüze gelen çeşitli belgeleri incelediğimizde fırın pideleri ile ilgili herhangi bir tarife rastlanmamaktadır.15. yüzyılda kabaklı ve ıspanaklı pideler tüketilmiş, zaman içerisinde Saray ve İstanbul mutfaklarında içerisine damak zevkine göre kıyma, kuşbaşı, peynir, patlıcan vb. çeşitli malzemeler konularak pide çeşitleri artmış ve pide kültürü gelişmiştir. Günümüzde de pide salonlarında çeşitli pideler yeme şansımız olmakla birlikte pide Türk mutfağının sağlıklı fast fooduna çok güzel bir örnektir.