Çay sofralarının vazgeçilmezi olan su böreği sevilen lezzetler arasındadır. İç malzemesi isteğe göre değişebilen su böreği peynirli, kıymalı, patatesli gibi seçeneklerle yapılmaktadır.
Lezzeti bir başka olan su böreğinin hamurunun ince ve yumuşacık olması tercih edilir. Sizler için hem pratik hazırlanan hem de lezzeti ve yumuşaklığıyla tadı damakta kalacak su böreği tarifini derledik.
Eski kaynaklara baktığımızda Kırşehir'e ait olduğu görülen su böreği, ülkemizin her yöresinde bilinen ve farklı içler konularak yapılan eski böreklerimizdendir. Su böreğinin tarifini, 1844 yılında Mehmet Kamil'in kaleme aldığı "Aşçıların Sığınağı" adlı eserde görmekteyiz. Bu tarifte, arzuya göre hem peynirle hem de kıymayla bu böreğin yapılabileceği anlatılmaktadır.