O gıdayı ilaç gibi tüketiyorlar: Japonların 100 yıl yaşama formülü

Japonlar, sağlıklı beslenme ve düzenli yaşam alışkanlıklarıyla uzun ömürleriyle tanınıyor. Beslenme kültürlerinde gıdayı ilaç olarak görmek, sağlıklı bir yaşam sürmenin temelini oluşturuyor. Özellikle mor renkli tatlı patates, daikon turbu ve balık gibi besinler, bu alışkanlıkların başında geliyor. Beslenme uzmanı Asako Miyashita, 2022 yılında Tokyo Üniversitesi tarafından düzenlenen "Sağlıklı Yaşam ve Uzun Ömür" konulu sempozyumda, Okinawa Adası'nda yaşayanların bu besinleri sıklıkla tükettiğini ve bu sayede 100 yaşını geçenlerin sayısının arttığını belirtiyor.

Japonların sağlıklı ve uzun yaşamları tüm dünya tarafından bilinen bir gerçek. Özellikle Okinawa Adası'ndaki 100 yaşını geçenlerin sayısı dikkat çekici bir şekilde artıyor. Peki, Japonların uzun yaşam sırları nelerdir? İşte detaylar...


GÜNÜN DİĞER HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.