Kirde Kebabı : Kıtır yufka üzerinde yoğurt ve sebzeli dana kavurma
Ekşili Lohusa Çorbası: Kuzu etli, yumurtalı lezzet ve şifa dolu bir çorba
Vişneli yaprak sarma: Etli sarmaların kralı
Hamsi Tava: Kızartılan hamsiler sirke ve sarımsak sosuyla servis ediliyordu
Etli enginar dolması: Enginarın aroması ve kuzu etiyle şenlenen dolma
Piruhi: Un, yumurta, tulum peyniri, tereyağı, et suyu ve ceviz içinden yapılan mantı benzeri bir yemektir.
Hibeş: Tahin ve çeşitli baharatlarla hazırlanmış nohut ezmesi
Kazandibi
Kabak Kalyesi: Koyun eti, soğan pekmez ile sarımsak limon ve kabak ile lezzet buluyor
Nemse Böreği: İçinde küçük küçük kesilmiş patlıcan, kabak, kıyma bulunan, görüntüsü baklavayı andıran lezzetli börek
Susuz pilav: Kuzu eti, tereyağı , un ve sakızla yapılan nefis pilav
Yoğurtlu Çorba: Yoğurt ve tavuk suyu ile hazırlanan çorba, ilave edilen un ile kıvamı artırılıyırodu.
İçli Köfte: Güneydoğu mutfağının vazgeçilmezi
Zeytinyağlı iç baklalı enginar: Lezzeti yemeğin isminde gizli
Mahmudiyye: Tarçın, karanfil ve kayısı ile lezzetlendirilmiş, Rezaki üzümlü ve bademli piliç yahnisi
Karnıyarık: Lezzeti pilav ve cacık ile taçlandırılır
Ciğer tavası: Una bulanmış ciğerler kimyon ve karabiber ile kızartılıyor üstüne limon sıkılarak servis ediliyordu
Paça Böreği: Kuzu paçasıyla hazırlanır
Düğün Çorbası: Sadece düğünlerin değil tüm davetlerin vazgeçilmezi
Kavun Dolması
Babaganuş: Yoğurt, sarımsak ve zeytinyağı ile harmanlanmış, közlenmiş patlıcan ve biberle hazırlanır
Baklalı yaprak sarma: Tokat'ın en özel lezzetlerinden biri
Tavuk Kebabı: Haşlanmış tavuğun üstüne soğan suyu ile seyretilmiş yoğurt sürülerek kızartılır, maydonozla servis edilir
Vetrika: Kavrulmuş un hamur haline gelince ateşten alınır ve yumurtalar yedirilir. Küçük parçalara ayrılan yumurtalı hamur fırında pişirilir üstüne kıyma ya da peynir ile servis edilir