Ramazan iftar menüsü önerileri! Osmanlı'da pişen 60 tarif

"Ramazan'ın ilk günü ne yemek pişirsem?" diye düşünenler için, Osmanlı'dan 60 tarif! Türkler, Orta Asya'dan başlayıp Anadolu'nun fethi ve devamında, Selçuklu ve Osmanlı İmparatorluğu ile devam eden süreçte her biri birbirinden çok farklı toplumlarla kültürel olarak etkileşime girdi. Bu etkileşim, iletişim ve alışveriş doğal olarak mutfaklara da yansıdı. Osmanlı İmparatorluğu günümüzde fiilen var olmasa da Osmanlı mutfak imparatorluğu dünyanın birçok mutfağında gerek teknikleri, gerek yemekleri, gerekse kültürü ile yaşamaya devam ediyor. İşte iftar tercihinize yardımcı olacak Osmanlı mutfağını süsleyen en özel 60 tarif!

1 | 59

Kirde Kebabı : Kıtır yufka üzerinde yoğurt ve sebzeli dana kavurma

2 | 59

Ekşili Lohusa Çorbası: Kuzu etli, yumurtalı lezzet ve şifa dolu bir çorba

3 | 59

Vişneli yaprak sarma: Etli sarmaların kralı

4 | 59

Hamsi Tava: Kızartılan hamsiler sirke ve sarımsak sosuyla servis ediliyordu

5 | 59

Etli enginar dolması: Enginarın aroması ve kuzu etiyle şenlenen dolma

6 | 59

Piruhi: Un, yumurta, tulum peyniri, tereyağı, et suyu ve ceviz içinden yapılan mantı benzeri bir yemektir.

7 | 59

Hibeş: Tahin ve çeşitli baharatlarla hazırlanmış nohut ezmesi

8 | 59

Kazandibi

9 | 59

Kabak Kalyesi: Koyun eti, soğan pekmez ile sarımsak limon ve kabak ile lezzet buluyor

10 | 59

Nemse Böreği: İçinde küçük küçük kesilmiş patlıcan, kabak, kıyma bulunan, görüntüsü baklavayı andıran lezzetli börek

11 | 59

Susuz pilav: Kuzu eti, tereyağı , un ve sakızla yapılan nefis pilav

12 | 59

Yoğurtlu Çorba: Yoğurt ve tavuk suyu ile hazırlanan çorba, ilave edilen un ile kıvamı artırılıyırodu.

13 | 59

İçli Köfte: Güneydoğu mutfağının vazgeçilmezi

14 | 59

Zeytinyağlı iç baklalı enginar: Lezzeti yemeğin isminde gizli

15 | 59

Mahmudiyye: Tarçın, karanfil ve kayısı ile lezzetlendirilmiş, Rezaki üzümlü ve bademli piliç yahnisi

16 | 59

Karnıyarık: Lezzeti pilav ve cacık ile taçlandırılır

17 | 59

Ciğer tavası: Una bulanmış ciğerler kimyon ve karabiber ile kızartılıyor üstüne limon sıkılarak servis ediliyordu

18 | 59

Paça Böreği: Kuzu paçasıyla hazırlanır

19 | 59

Düğün Çorbası: Sadece düğünlerin değil tüm davetlerin vazgeçilmezi

20 | 59

Kavun Dolması

21 | 59

Babaganuş: Yoğurt, sarımsak ve zeytinyağı ile harmanlanmış, közlenmiş patlıcan ve biberle hazırlanır

22 | 59

Baklalı yaprak sarma: Tokat'ın en özel lezzetlerinden biri

23 | 59

Tavuk Kebabı: Haşlanmış tavuğun üstüne soğan suyu ile seyretilmiş yoğurt sürülerek kızartılır, maydonozla servis edilir

24 | 59

Vetrika: Kavrulmuş un hamur haline gelince ateşten alınır ve yumurtalar yedirilir. Küçük parçalara ayrılan yumurtalı hamur fırında pişirilir üstüne kıyma ya da peynir ile servis edilir

GÜNÜN DİĞER GALERİLERİ İÇİN TIKLAYIN
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.