Yapımı 10 gün sürüyor! Gaziantepli kadınların salça mesaisi başladı

Gaziantep'te kadınlar, yemeklerine lezzet veren biber salçası için hummalı bir şekilde çalışıyor. İmece usulü çalışan kadınlar, kararmaması ve kırmızı rengini alması için aralıklarla salçaları karıştırıyor. Hem tadını hem de rengini doğallıktan alan biber salçası, 10 gün boyunca sık aralıklarla karıştırılıyor ve kıvamını alması sağlanıyor.

Biberleri tohumlarından ayıklayan kadınlar, makinelerden geçirerek önce sıvı hale getiriyor.


GÜNÜN DİĞER HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.