TEHDİT MESAJLARI
Z.Y. ise eşiyle boşanma davalarının bulunmadığını anlatarak, Ö.R.'den kocasının peşini bırakmasını istedi. Ancak Ö.R., bu teklifi kabul etmedi. İzmir'e dönen A.Y., kocasını aramaya devam eden Ö.R. ile telefonda tartışmaya başladı. İddiaya göre taraflar birbirlerine tehdit ve hakaret mesajları da gönderdi. Sonunda A.Y. savcılığa başvurarak, Ö.R.'den şikayetçi oldu.
PROTOKOL İMZALADILAR
Ö.R. hakkında, 'iletişim yoluyla tehdit ve hakaret' suçundan dava açıldı. İlk duruşmaya katılan Ö.R, suçlamaları kabul ederken, tehdit ve hakaretlerin karşılıklı olduğunu iddia etti. Ancak sonra inanılmaz bir olay gerçekleşti. İki kadın, ikinci duruşmaya avukatları aracılığıyla uzlaştıklarını belirten protokol verdi.
A.Y ile Ö.R. arasındaki anlaşmaya göre, Ö.R, A.Y.'nin eşiyle iletişime girmeyecek, onunla olan ilişkisini bitirecek, A.Y. de buna karşılık Ö.R. hakkındaki 'tehdit ve hakaret' şikayetinden vazgeçecek. Hakim de tarafların uzlaştıkları gerekçesiyle davayı düşürdü.
TÜRK CEZA KANUNU'NDA UZLAŞMA
5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu'nda Uzlaşma Maddesi: Soruşturulması ve kovuşturulması şikayete bağlı suçlarda, şikâyetten vazgeçmeden ayrı olarak kabul edilen bir müessese olan uzlaşmada, mağdurun uğradığı zararın herhangi bir şekilde karşılanması şartı aranmaktadır. Uzlaşma halinde, fail, suçtan zarar gören gerçek kişi veya özel hukuk tüzel kişisinin uğradığı zararın tümünü veya büyük bir kısmını ödemeyi veya gidermeyi üstlenmektedir.