Kesim'hane!

Yaratıcılıkta rakip tanımayan Türk insanı, yine döktürdü. Adana'da bir vatandaş, 8'inci kattaki evinin balkonunda kurban kesip, derisini yüzdü

takvim.com.tr takvim.com.tr
Kaynak GAZETE
Giriş Tarihi :16 Ekim 2013
Kesim’hane!

İÇİNDEKİLER

Müslüman aleminin coşkuyla kutladığı Kurban Bayramı'nın ilk günü yurdumuzda ilginç görüntülere sahne oldu. Adana'da bir binanın 8. katındaki evinin balkonunda kurban derisini yüzen vatandaş görenleri hayrete düşürdü. Merkez ilçe Seyhan'a bağlı Yeşilyurt Mahallesi'nde bulunan Cemil Kara Apartmanı'nın 8'inci katında oturan apartman sakini, kurbanlığını kesmek için kesimhane yerine kendi balkonunu kullanmayı tercih etti. Çocuklarını ziyarete geldiği öğrenilen vatandaş, hiç üşenmeden kurbanlığı balkonuna kadar taşıdı.

KOMŞULAR ŞAŞKINA DÖNDÜ
Kurbanını kesip, ardından balkon demirine asarak derisini yüzdü. Apartman sakinleri, komşularına beraber kurban kesmeyi teklif ettiklerini belirterek, "Bize, 'Aşağıda kafasını keserim, yukarıda yüzerim' dedi. Görünce çok şaşırdık" şeklinde konuştu.

* * *
2 KİŞİ KALBİNE YENİK DÜŞTÜ
Erzurum'da kurban keserken kalp krizi geçiren 77 yaşındaki Kamil Uğraş, ambulansla hastaneye kaldırılırken vefat etti. Büyükbaş kurbanlığı keserken fenalaşan Uğraş, yakınlarını üzüntüye boğdu. Çorum'da ise yeğeninin kurban payından çıkarılmasına sinirlenen Hasan Hüseyin Emençe (64) geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Emençe, tüm müdahalelere rağmen kurtarılmadı.

* * *
ERKEKLERE TAŞ ÇIKARTTI
Kadın kasaplar ustalıklarıyla erkeklere taş çıkarttı. 2 çocuk annesi Ayşe Altın da kasaplık yapan eşine yardım ederek marifetini gösterdi. 4 saatte 20 küçükbaş kestiklerini, deri yüzmeyi eşinden öğrendiğini belirten Ayşe Altın, herkese parmak ısırttı.

10 YAŞINDA BIÇAK ELİNDE
Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde 10 yaşındaki A.K. adlı çocuk kasap da görenleri şaşkına çevirdi. Küçük yaşta kurban kesip etleri parçalayan A.K.'ya inanamayan vatandaşlardan bazıları duruma tepki gösterdi.

* * *
ACEMİ KASAPLAR BİRBİRİYLE YARIŞTI
Her bayram olduğu gibi bu bayram da işi ehline bırakmayarak kasaplığa soyunan veya dikkatsizliğinin kurbanı olan çok sayıda vatandaş soluğu hastanelerin acil servislerinde aldı. Kocaeli'de 80, Düzce'de 60, Bolu'da 20, Çorum'da 50, Uşak'ta 22, Sakarya'da 91 kişi, Kocaeli'de 195, Denizli'de 106 kişi hastanelere başvurdu. Kayseri'de de kimi elini kesti, kimi kurbanlığın altında kalarak ayağını kırdı. Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi başta olmak üzere özel hastaneler ve Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Servisi'ne 100'den fazla vatandaş başvurdu.

* * *
KAZALARA SON!
Kurban yerine acemi kasapların kendilerini kesmesinin önüne çelik eldivenler geçecek. Temmuz ayında yürürlüğe giren kanun ile kasaplara çelik eldiven kullanma mecburiyeti getirildi. Ancak, fiyatı 200-350 TL arasında değişen çelik eldivenlere kasaplar fazla rağbet etmedi.

* * *
KIRMIZI BOĞAZ
İstanbul Boğazı, bu bayram da kırmızıya boyandı. Üsküdar'daki bazı alanlarda kesilen kurbanlıkların kanı kanalizasyon yoluyla denize aktı. Beylerbeyi sahilindeki manzarayı gören vatandaşlar, "Geçmişe göre durum daha iyi. En azından alınan önlemler işe yaramış" şeklinde konuştu.

* * *
CAMİLER DOLDU
Kurban Bayramı yurt içinde ve yurt dışında coşkuyla kutlandı. Bayram namazını kılmak isteyen Müslümanlar camileri doldurdu. İstanbul Eyüp Sultan Camii'nde adeta izdiham yaşandı. Bursa Ulu Camii, Edirne Selimiye Camisi, Ankara Hacı Bayram-ı Veli Camii adeta dolup taştı.

* * *
ANKARA'DA İNGİLİZCE HUTBE
Yaklaşık 1 ay önce İngilizce hutbe verilmeye başlanan Çankaya Müftülüğü'ne bağlı Hasan Tanık Camisi'nde bayram namazında da aynı uygulama hayata geçirildi. Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Akif Koç, Kurban Bayramı hutbesini önce Türkçe ardından da İngilizce olarak okudu. Mehmet Akif Koç, hutbesinde kurban ibadetinin öneminden bahsetti.

* * *
BAYRAM MESAİSİ

Mardin'de, dar sokaklarda çöp toplamakta kullanılan kadrolu eşekler bayramda da çalıştı. Belediye temizlik görevlileri nezaretinde, kapı önündeki çöplerin taşıyan 60 eşek, temiz bir ortam sunulması için mesai yaptı.