Rengarenk ölüm

Dondurma ve şekerlemelerdeki gıda boyaları, tatlı tatlı öldürüyor! Mavi astıma, yeşil kansere, kırmızı hiperaktiviteye, sarı renk ise lösemiye davetiye çıkartıyor...

takvim.com.tr takvim.com.tr
Kaynak GAZETE
Giriş Tarihi :26 Ekim 2013
Rengarenk ölüm
Yemeklerde, dondurmalarda, marmelat ve diğer birçok besinde bulunan gıda boyalarının ölüme "lezzet" kattığı ortaya çıktı. Güzel fakat sağlığa zararlı olan boyalar, Amerika'da mercek altına alındı. Bilim insanları, ABD'de gıda boyalarının 5 kat artması üzerine fareler üzerinde araştırma yaptı. Tıp otoriteleri laboratuvar ortamında fareleri gıda boyası takviyeli yiyeceklerle besledi. Araştırma ise tüm dünyada "terör" estirdi. Kimyasal maddelerle renklendirilmiş gıdaların başta kanser olmak üzere alerjiye ve astıma neden olduğu tespit edildi. İşte, "Renkler uğruna ölüm" dedirten araştırmanın sonuçları:

PARLAK MAVİ: Böbreklerde tümör, kromozom tahribatı ve astımı tetikliyor. Daha çok fırında pişirilmiş besinlerde, mısır gevreğinde ve içeceklerde bulunuyor. Finlandiya ve Fransa'da yasaklandı.

ÇİVİT MAVİSİ: Beyin tümörüne neden oluyor. Kanserli hücrelerin çoğalmasına yol açıyor. Bu gıda boyasına, içeceklerde ve köpek mamasında yoğun olarak rastlanıyor. Norveç'te kullanımına sınırlama getiriliyor.

YEŞİL: Mesane tümörünü tetikliyor. Depresyon ve bunalım gibi ruhsal hastalıklara davetiye çıkartıyor. Daha çok şekerleme, içecek, dordurma ve kozmetiklerde bulunuyor. Avrupa ülkelerinde kullanılmıyor.

KOYU KIRMIZI: Kromozomları olumsuz etkiliyor. Hiperaktivite ve kan kanserine yakalanma riskini artırıyor. Fırınlanmış gıda, şekerleme, mısır gevreği ve içeceklerde yoğun miktarda rastlanıyor. Hemen hemen her ülkede kullanılıyor.

AÇIK KIRMIZI: Tiroid kanserini tetikliyor. Alerjiye sebep oluyor. Nörokimyasal ve davranışsal etkiler yapıyor. Sosisler, şekerlemeler ve kiraz likörü, açık kırmızının en çok kullanıldığı ürünler olarak karşımıza çıkıyor.

SARI: Kan kanseri, astım, uykusuzluk, hiperaktivite, tiroid tümörü ve uykusuzluk sorunlarını gündeme getiriyor. Fırınlanmış besinlerde, şekerlemelerde ve içeceklerde çok miktarda kullanılıyor.

TURUNCU: Hiperaktivite, tiroid tümörü, alerji, astım ve egzemaya yol açıyor. Fırınlanmış gıdalarda, sosislerde, mısır gevreği ve kozmetik ürünlerde karşımıza çıkıyor. Norveç ve İsviçre'de yasaklandı.

* * *
KANSER MUM OLDU
Günlük hayatta yoğun olarak karşılaştığımız tütsü ve kokulu mumların kansere yol açtığı açıklandı. Fransa, bu ürünleri yasaklamak için harekete geçti. Fransa'da yapılan çalışmaya göre, kokulu mumlar ve tütsülerin içerisinde benzene ve formaldehit adlı maddeler bulunuyor. Toksit maddeler tarafından yayılan bu maddeler, kanserojen riski taşıyor ve lösemiyi tetikliyor. Fransız hükümeti, kanser riski taşıdığı için tütsü ve kokulu mumları yasaklamaya hazırlanıyor. Mum ve tütsüyle ilgili araştırmayı, Türk doktorlar da onaylıyor:

* Prof. Dr. Erkan Topuz: Mum ve tütsü gibi kokulu malzemeler lösemi, beyin tümörleri, lenfoma ve gırtlak kanserini tetikleyici etkiler yapıyor.

* Prof. Dr. Yavuz Dizdar: Kokulu mum ve tütsü gibi koku unsuru taşıyan sabun, duş jeli, parfüm ve kremler de risk taşıyor. Banyo sırasında ortaya çıkan buhar, kalitesiz ürünlerin solunum sistemine etkisini kolaylaştırır. Bunlar lösemi tehlikesi yayıyor.