Yanlış hesap!

Aralarında ünlülerin de bulunduğu 61 kişinin hesabından 17.5 milyon dolar vurgun yapıldı. Yolsuzluğu ihbar eden banka yetkilisi Özçelik ise davanın bir numaralı sanığı oldu...

Kaynak GAZETE
Giriş Tarihi 29 Haziran 2015
Yanlış hesap!

İÇİNDEKİLER

İstanbul Levent'teki bir bankanın Özel Bankacılık ve Varlık Yönetiminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Erhan Özçelik, 2010'da yolsuzluk ihbarı yaptı. Özçelik, Levent Özel Bankacılık Merkezi'nde aralarında Hıncal Uluç, Fatih Terim, Petek Dinçöz gibi ünlülerin de olduğu müşterilerin bilgileri dışında işlemler yapıldığını ve müşterilerin zarara uğratıldığını bildirdi. Banka müfettişleri ise harekete geçti.

38 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ
61 mudinin banka hesabından toplam 17 milyon 556 bin dolarlık usulsüz işlem yapıldığı belirlendi. Yolsuzluk yaptıkları iddia edilen şube müdürü Ayşe Ülkü Mutlu, portföy yönetmenleri Elif Tuna Kıygı, Zuhal Akıncılar, Cevriye Demet Çokşirin ve Sevgi Timuçin, işten atıldı. Banka, bu kişiler hakkında suç duyurusunda bulundu. Savcılık ise durumu BDDK'ya bildirdi. Açılan davada, yolsuzluğu ihbar eden Özçelik, 1 numaralı sanık oldu. İddianamede, banka genel müdür yardımcısı, şube müdürü, bölge müdürlerinin de aralarında bulunduğu tutuksuz 20 sanık hakkında 12 yıldan 38 yıla kadar değişen hapis cezaları istendi. Mudilerden işadamı Mustafa Saffet Ciğerli'nin 8 milyon 760 bin dolar, Petek Dinçöz'ün 10 bin 85 dolar, Fatih-Fulya Terim çiftinin 1 milyon 859 bin dolar, Can Tanrıyar'ın 136 bin dolarlık zararının oluştuğu belirtildi.

Ali OKTAY