FETÖ'nün yalanı ellerinde patladı

Cumhuriyet ve Zaman gazetelerinin kamu kurumlarının güvenirliliğini yıpratmak amacıyla servis ettiği Adalet Bakanlığı tarafından yapılan sınava ilişkin habere sınav kurulundan cevap geldi.

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :11 Ocak 2016 , 00:00 Güncelleme Tarihi :11 Ocak 2016 , 09:37
FETÖ’nün yalanı ellerinde patladı


Cumhuriyet Gazetesi'nin Adalet Bakanlığı tarafından yapılan Adli Yargı Yazı İşleri ve İdari İşler Müdürleri mülakatında " Kirpi'nin kaç iğnesi var?" şeklinde soru sorulduğu yönündeki iddialarına Sınav Kurulundan yalanlama geldi.

CUMHURİYET VE ZAMAN'A YALANLAMA
Adalet Bakanlığı tarafından yapılan Adli Yargı Yazı İşleri ve İdari İşler Müdürleri mülakatıyla ilgili haberlere yer veren Cumhuriyet ve Zaman gazeteleri mülakat sorusu olarak " Kirpi'nin kaç iğnesi var?" şeklinde soru sorulduğunu öne sürmüş, konu sosyal medyada geniş yankı uyandırmıştı.

Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Ankara Batı Adliyesi Adli Yargı Yazı İşleri Ve İdari İşler Müdürleri Sözlü Sınav Kurulu iddiaları yalanladı.
Sınav kurulu, maksatlı olarak bazı medya kuruluşlarınca kamuoyu ve algı oluşturmak amacıyla haber yapıldığına dikkat çekti. " Kirpi'nin kaç iğnesi var?" gibi soruların kesinlikle sorulmadığının altını çizen açıklamada, adayların başarılı sayılıp sayılmamalarında yazılı puanı, liyakati, sözlü sınavdaki başarısı gibi kriterler dışında başka bir kriter dikkate alınmadığı vurgulandı.

Açıklamada şu ifadeler yer verildi:
"Sınava giren tüm adaylara sınav kurulunca önceden tespit edilip kayıt altına alınan sorular arasından, biri genel kültür diğeri de meslek bilgisini ölçen iki adet soru sorulmuştur. Gerek internet sitelerinde ve gerekse daha önce bu tarz haberler yapan yayın organlarında meslek bilgisini içeren soruyla ilgili herhangi bir yorum yapılmazken genel kültür bilgisini içeren soruyla ilgili bir kısım manipüle amaçlı haberler yapıldığı ve gerçeği yansıtmayan bu tür haberlere devam edildiği tespit edilmiştir. "

24 SORUDAN 21'İ YALAN


Cumhuriyet, Sözcü ve Zaman Gazetelerinde sorulduğu iddia edilen sorulardan sadece üç tanesi Kurulumuzca adayların bazılarına sorulmuştur.

Bunun dışında iddia edilen sorular, kesinlikle hiçbir adaya sorulmamıştır.

Sorulmayan bu tür soruların sorulduğu gibi gerçek dışı iddialar malum bir kısım medya ve kişiler tarafından ısrarla dile getirilmekte ve algı oluşturmak ve kamuoyunu yanıltmak amacıyla haber yapılmaktadır.

Kurulumuzca sınava alınan yaklaşık 6.100 adayın; yazılı puanı, liyakati, sözlü sınavdaki başarısı gibi kriterler bir bütün halinde dikkate alınarak değerlendirilmiştir. Adayların başarılı sayılıp sayılmamalarında başkaca bir kriter dikkate alınmamıştır."