Üst akıl seçimlerden önce Selahattin Demirtaş'a saz çaldırdı. HDP'yi "Türkiye partisi" olarak anlattı. Doğu ve Güneydoğu'da hendek kazıp barikat kuran teröristleri ise "gençler" olarak tanıttı. Türkiye'nin terörle mücadelesini yok saydı. Hatta askerimizi, polisimizi, "insan hakları" üzerinden hedef aldı. Bu kanlı koroya İngiltere de katıldı. İngiliz siyasiler operasyon bölgelerine sızdı. İngiltere Kraliçesi Elizabeth'e bağlı BBC başta olmak üzere İngiliz gazeteciler de hendeklerin içine giren, barikatların arkasına saklanan hainlere arka çıktı. Ancak terör ve yandaşlarına zemin hazırlayan kaos lobisi, aklını yeni başına aldı! Şimdiye kadar hep Türkiye'yi hedef alan İngiliz The Economist dergisi hatasını geç anladı. Son sayısında HDP'yi suçladı. "Seçim olursa baraj altında kalır" başlığını attı... The Economist, HDP'nin erken seçime gidilmesi halinde muhtemelen yüzde 10 barajını aşamayacağını ve Meclis'e giremeyeceğini yazdı.
'BAZI YANLIŞLAR YAPTI'
The Economist'te yayınlanan yazıda, Türkiye'de yaşananlardan dolayı HDP'nin sorumluluk taşıdığı da anlatıldı. Yazıda "HDP, bazı yanlışlar yaptı. Türkiye'nin güneydoğusundaki kentlerde alanı PKK'yla bağlantılı militanlara bıraktı. Türkiye'nin batısındaki sempatizanlarından çoğunu partiden soğuttu" ifadeleri kullanıldı. Öte yandan The Economist çok değil bundan 6 ay önceki sayısında haddini aşan bir habere imza attı. Ocak sayısında "Daha fazla özerklik" başlıklı bir haber yaptı. Sözde öz yönetim isteyen HDP ile hendek siyasetine destek çıktı.
7 HAZİRAN ÖNCESİNDE DEMİRTAŞ'A AÇIK DESTEK VERMİŞTİ
7 Haziran'daki seçimlerden önce İngiliz medyası HDP propagandası yaptı. Demirtaş'a destek başlıkları attı. The Economist başta olmak üzere İngiltere Kraliçesi Elizabeth'e hizmet eden gazete ve dergiler "Yakışıklı, karizmatik ve sadece 42 yaşında" diyerek Demirtaş'ı bağrına bastı. Üstüne üstlük Demirtaş'a oy verilmesi yönünde çağrı yaptı.
AYM REDDETTİ
CHP-HDP'nin dokunulmazlık hesabı tutmadı. Anayasa Mahkemesi (AYM), CHP ve HDP'li milletvekillerinin dokunulmazlıkların kaldırılmasının iptaline ilişkin başvurularını reddetti. Öte yandan AYM'nin bu kararından sonra milletvekillerinin yargılanmalarının önünde engel kalmıyor. Anayasa değişikliğinin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından onaylanıp Resmi Gazete'de yayımlanması halinde savcılıklar milletvekillerini ifadeye çağırabilecek.