Fetullahçı terör örgütünün desteğiyle parlatılan Kemal Kılıçdaroğlu, sıradan bir bürokratken ihanet çetesinin kurduğu kaset kumpasıyla Deniz Baykal'ın yerine genel başkan olmuştu. O günden bu yana Kılıçdaroğlu'nun Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk'ün koltuğuna oturması tartışmaları beraberinde getirmişti.
TARTIŞMALAR YENİDEN BAŞLADI
Ortaya çıkan yeni bir fotoğraf tartışmaları yeniden alevlendirdi. CHP Milletvekili Enis Berberoğlu, casusluktan tutuklandıktan sonra genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'dan İstanbul'a 428 kilometre yürümüştü. Ana muhalefet liderinin sözde adalet yürüyüşüne terör örgütleride PKK, FETÖ ve DHKP-C başta olmak üzere HDP destek vermişti. Atatürk'ün kurduğu partinin genel başkanının teröristler ve teröre destek verenlerle kol kola olması Cumhuriyet Halk Partisi'ne destek veren vermeyen her kesimden tepki toplamıştı.
PROPAGANDA ÇALIŞMASI
Yürüyüş üzerine siyasi rant sağlamak için birçok propaganda çalışması yapıldı. Yaklaşık bir ay süren bu yürüyüş süresince Kılıçdaroğlu'nun fotoğraflarını çeken Hürriyet gazetesi foto muhabiri Selahattin Sönmez fotoğrafları, Altan Öymen, Emre Kongar, İlyas Salman, Uğur Dündar gibi isimlerin yazılarıyla kitap haline getirdi. Kitapta CHP Genel Başkanı sıfatıyla Atatürk'ün koltuğuna oturan Kılıçdaroğlu'nun saçı başı dağılmış ve atletle yemek yediği fotoğraf yer aldı. Fotoğrafı gören partililer o kareye büyük tepki göstererek isyan etti.
MAKAMA YAKIŞMAYAN HALLER
Sosyal medya kullanıcıları fotoğraf hakkında binlerce olumsuz yorum yaptı. En çok dikkat çeken yorum ise "Zarafetiyle ünlü Gazi'nin makamına yakışmıyor" oldu. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun fotoğrafla imajını güçlendirip 'halkçı Kemal' diye pazarlama hamlesi vatandaşlardan ters tepti. Atletli fotoğraf için 'halkçılık' değil 'çirkinlik' çağrıştırdığı yorumları yapılarak dalga geçildi. Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşte giydiği ayakkabıların Koç Müzesi tarafından sergilenmek istenmesine atıfta bulunan sosyal medya kullanıcıları, "Ayakkabıları gibi fanilası da müzeye kaldırılacak mı" sorusunu yöneltti.
ATATÜRK'ÜN GİYİM TARZI
Moda artık bir iletişim tarzı olarak kabul ediliyor. Cumhuriyetin kurucusu ve CHP ilk Genel Başkanı Mustafa Kemal Atatürk bunun farkına yıllar önce varmıştı. Atatürk, İran Kralı'na verdiği yemekli bir davet sırasında frak giyer, koruma ve garsonların da frak giymesini ister. Vermek istediği mesaj şudur; frak giymek davetin sahibi olmak anlamına gelir. Atatürk herkese frak giydirerek, "Bu devletin sahibi yalnız ben değil hepimiziz" mesajını verir.