Son dakika: AK Parti'den seçim sonuçlarına itirazlara ilişkin flaş açıklama

Özel bir televizyon kanalının canlı yayın konuğu olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, seçim sonuçlarına itirazlara ilişkin kritik açıklamalarda bulundu. Yavuz, "Kamu hizmeti olmayanlar görevli yapılıyor. 19 bin 380 kişi olarak belirlenen rakam arttı. Şimdi 19 bin 742 kişinin tamamı kamu hizmetinden yasaklı değil ama sandık başkanı olamaz. Ama bunların hepsi sandıklarda görev aldı" dedi.

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :21 Nisan 2019 , 10:59 Güncelleme Tarihi :21 Nisan 2019 , 11:26
Son dakika: AK Parti’den seçim sonuçlarına itirazlara ilişkin flaş açıklama

Yavuz'un canlı yayında yaptığı açıklamalardan satır başları şöyle;

Biz 16'sında dilekçemizi dün ek dilekçemizi verdik. Bundan sonra YSK karar verecek. Bu hafta içi başlayacak. Ne kadar sürüp sürmeyeceği oradaki delillere bakacak. KHK ile karar verecekse bu çok sürmez. Ölüler ve cezaevindekileri iki ayrı yerde görülenler var. Bunları tek tek inceleyeceği için bir zaman alacak.

Ben 18 yıldır bu işlerle ilgileniyorum. Bu işin mutfağındayım. İlçe seçim kurulları ve YSK sandık başkanlarını vermiyorlar. Neden? diye sorduğumuzda şöyle cevap verdiler: "Bu noktada siyasi partilerin baskıları olabilir. Bu yüzden vermedik." dedi.

Hiçbir partiye vermiyoruz diyorlar. Eğer CHP'ye veriliyorsa bundan sonra başka bir şeyi konuşuruz.

CHP'nin ileri gelenlerinin tek dertleri seçim bizde kalsın mantığıdır. Biz seçim gününden sonra başladık.Sandık başkanlarını ve görevlilerini taramaya. Alıyorsunuz sayım döküm cetvellerini tek tek baktık.

Bizim müşahitlerimiz de bilmiyor seçim gününe kadar.

CHP'liler diyor ki, bunlar usulsüzlüktür. Kanunsuzluk değildir. Burada sandık kurullarının belirlenmesinde tamamen kanunun dışına çıkılmış. Adeta kanun diskalifiye edilmiş.

Biz çok sağlamcı gidiyoruz. Biz kafaları karıştırmak istemiyoruz. AK Parti'yle beraber hukuk kurulları içerisinde bir düzen kuruldu. CHP hep kendi gibi düşünüyor. Mülki amirler YSK'ya hukuka uygun bir liste sundular. Sonra bu liste kenara konuluyor. Başka listeler belirleniyor. Kamu hizmeti olmayanlar görevli yapılıyor. 19 bin 380 kişi olarak belirlenen rakam arttı. Şimdi 19 bin 742 kişinin tamamı kamu hizmetinden yasaklı değil ama sandık başkanı olamaz. Ama bunların hepsi sandıklarda görev aldı.

YSK bugün konuyu ilk kez ele alıyor. Sandık başkanlarıyla ilgili ilk kez karar verecek. Sayım döküm cetvelleri de ilk kez YSK'ya taşındı. Sayım döküm cetvelleri bu işin temelini oluşturur. Bu binanın temelini ortadan kaldırdığınız zaman ortada bir şey kalmaz. 5288 mühürsüz sayım döküm cetveli var.

Bugün ortaya çıkan manzara " Tam kanunsuzluk" halidir. Dört yerde seçim iptal edildi. Kısıtlı seçmene oy kullandırıldı diye. Bizde diyoruz ki, "İstanbul'da da kullanılmış olabilir" bunu kontrol et diye YSK'ya uyarımızı yaptık.

25 bin kişi kısıtlı seçmen var. Önce bu rakamın 2388'ini belirledik. Şu anda bu rakam 2732'ye çıktı. 21 bin 352 kişinin de listesini YSK'ya verdik. Dilekçemizde şunu söyledik: Bunu Sulh hukuk veriyor. Türkiye'de kısıtlı verilenleri Sulh Hukuk'a sor. Biz size liste verdik. Bunu mahkemeye sorun dedik YSK'ya.

10 bin 290 kişi cezaevi seçmeni var. Cezaevindeki adam aynı zamanda dışarıda gözüküyor. 5287 hükümlü seçmen listesinde var. Hükümlü vatandaş oy kullanamaz.Tutuklular oy kullanır, hükümlüler kullanamaz. Bir de taksirli suç işleyenler oy kullanabilir. İşte hükümlü 5287 kişi seçmen listelerinde gözüküyor. YSK'ya bunu kontrol edin diye dilekçemizi verdik.

Biz YSK'ya somut belgelerimizi, delillerimizi ortaya koyduk. Bunu onlar kontrol edecek. Kesinlikle seçimin sonucuna etki edecek olaylar ve haller olacak.