ABD'den Türkiye'ye küstah S-400 tehdidi: F-35 projesinden çıkarırız!

Türkiye ile Rusya arasındaki S-400 hava savunma sistemi anlaşması ABD'yi rahatsız etmeye devam ediyor. Savunma Bakanlığı'ndan konuya ilişkin yeni bir açıklama yapıldı. ABD Savunma Bakanı Vekili Patrick Shanahan, “Eğer Türkiye S-400 kararında kararlı ise biz de Türkiye’den bu projeyi çıkarmak zorunda kalırız” diyerek küstah tehditte bulundu.

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :04 Mayıs 2019 , 09:44 Güncelleme Tarihi :04 Mayıs 2019 , 10:05
ABD’den Türkiye’ye küstah S-400 tehdidi: F-35 projesinden çıkarırız!

S-400 savunma sistemlerinin teslim tarihinin yaklaşması ABD'nin tehditlerini artırmasına neden oluyor. Özellikle Savunma Bakanlığı devamlı olarak Türkiye'ye karşı F-35'ler üzerinden sopa göstermeye çalışıyor.

ABD Savunma Bakanı Vekili Patrick Shanahan, Ankara'nın Rusya'dan satın aldığı S-400 savunma sistemi konusunda Türkiye'yle henüz bir çözüme varılmadığını, ancak iletişimin önceki döneme daha iyi olduğunu söyledi.



KÜSTAH TEHDİT: F-35 PROJESİNDEN ÇIKARTIRIZ
Bazı ABD'li yetkililer Türkiye ile yaşanan F-35 restleşmesinde de Amerika'nın projede Türkiye'nin yerini alabilecek başka ülkeler olabileceğinin mesajını vermişti. Patrick Shanahan geçtiğimiz hafta F-35 savaş uçaklarının üretici firması olan Lockheed Martin'in yöneticileriyle bir araya geldiğini açıkladı. Shanahan "Eğer bu duruma çözüm bulamazsak, o zaman işin ilerlemesi için planlarımızı uygulamak zorundayız. Bu planları uygulamak zorunda mı kalırsınız bilemezsiniz ama iyi planımız olduğundan emin olmak zorundasınız değil mi?" ifadelerini kullandı.

Patrick Shanahan "Eğer Türkiye S-400 kararında kararlı ise biz de Türkiye'den bu projeyi çıkarmak zorunda kalırız" dedi.

STRATEJİK ORTAKLIK VURGUSU
Shanahan'a "S-400 konusunda Türkiye ile ilişkiler şu anda hangi noktada. Bir anlaşmaya varabildiniz mi?" diye soruldu. Shanahan, "Bir anlaşmaya varmadık. Ancak Türkiye ile sürekli konuşuyoruz. Çünkü onlarla eş zamanlı olarak Suriye konusunda da çalışıyoruz. İnsanların aynı anda çoklu görüşmeler yaparak farklı düzeylerde ileri ya da geri gitmelerin yaşanmasının mümkün olduğunu ancak hala stratejik ortak olduğumuzu anlamaları önemli" yanıtını verdi.