Ramazan ayı bereketiyle sofralarımızı şenlendiriyor. Hiç bitmesin dediğimiz, bitmeye yakın hüzünlendiğimiz 11 ayın sultanı Ramazan ayında birbirinden çeşitli binlerce yemek sofralarımızda yerini alıyor. Lokma sizlere Ramazan ayına özel olarak 29 gün boyunca iftar menüsü hazırlıyor. 'İftara ne yapsam?' telaşınıza son veren Lokma ile Ramazanın tadını çıkarabilirsiniz.
İL İL RAMAZAN İMSAKİYESİ İÇİN TIKLAYINIZ
BUGÜN İFTARDA NE PİŞİRSEM?
TARHANA BULAMACI
Malzemeler;
1 su bardağı toz tarhana
2 su bardağı soğuk su
1 adet orta boy soğan
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz
Üzeri için;
Kavata biberi
PAPAZ YAHNİSİ
Malzemeler;
Yarım kg kuzu kuşbaşı
1.5 çorba kaşığı salça
300 gr arpacık soğan
2 su bardağı su
2 çorba kaşığı tereyağı
4-5 diş sarımsak
1 çorba kaşığı zeytinyağı
2-3 damla sirke
Tuz
Karabiber
EKMEK KADAYIFI
Malzemeler;
1 adet hazır ekmek kadayıfı
1 litre su
Şerbet için;
1 kg toz şeker
2 litre sıcak su
Servis için;
Kaymak