Türkiye corona virüs vaka, ölüm, iyileşen hasta sayısı kaç oldu sorusunun yanıtı akşam saatlerinden itibaren araştırılıyor. Bu kapsamda vatandaşlar özellikle akşam saatlerinde 16 Mayıs korona tablosu hakkında araştırma yapıyor. Dün paylaşılan verilere göre 38 bin 565 test yapıldı. Bu kapsamda 1708 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu. Peki, bugün vaka, ölüm, iyileşen hasta sayısı kaç oldu? İşte detaylar
16 MAYIS KORONA TABLOSU
15 MAYIS KORONAVİRÜS TABLOSU
Sağlık Bakanlığının internet sitesinde yer alan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Twitter'dan paylaştığı "Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu"nun güncel verilerine göre, bugün 38 bin 565 test yapıldı. Bu kapsamda 1708 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu.
Son 24 saatte 48 hasta vefat etti, 2 bin 103 hasta ise iyileşti. Toplam test sayısı 1 milyon 547 bin 389, vaka sayısı 146 bin 457, vefat sayısı 4 bin 55, yoğun bakımdaki hasta sayısı 944, solunum cihazına bağlı hasta sayısı 490, iyileşen sayısı 106 bin 133 oldu.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son verilere ilişkin Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Yoğun bakım ve entübe hasta sayımız azalmaya devam ediyor. Test sayımız düne göre fazla. Vaka sayımızda kısmi artış var. Yeni hayat tarzımız kontrollü sosyal hayat, yani hep birlikte tedbir. Koşulu, maske + 1, 5 metre sosyal mesafe." ifadelerini kullandı.
MADENLERDE ALINACAK ÖNLEMLERE İLİŞKİN KOVİD-19 REHBERİ
Sağlık Bakanlığınca, Koronavirüs Bilim Kurulu'nun önerileri doğrultusunda, Kovid-19 sonrası kontrollü normalleşme süreci kapsamında hizmet vermeye başlayacak sektörlerle ilgili tedbirlerin nasıl olacağına ilişkin rehber hazırlandı.
Madenlerde alınacak önlemlere ilişkin bilgilerin yer aldığı rehbere göre, mümkün durumlarda vardiyalar bölünerek yoğunluk azaltılacak, sosyal mesafe kuralı gözetilerek çalışma yöntem ve düzenleri yeniden gözden geçirilecek ve bu kurala uygun düzenlemeler yapılacak.
Yüksek tansiyon, diyabet, kalp ve kronik akciğer hastalığı olanlar, kanser tedavisi görenler, immün sistem baskılayıcı ilaç kullananlar ve 65 yaş üstü çalışanlar iş yerinden uzaklaştırılacak, mümkünse evden veya uzaktan çalışma modeline geçilecek.
Çalışma alanlarında, bulaş riskini artırabilecek parmak izi okutulması gibi sistemler geçici süreyle kullanılmayacak, iş yerine girişlerde ateş ölçümü yapılacak bu işlem gün içinde tekrarlanacak.
Yatakhanelerde yatak ya da ranzalar 1,5-2 metre aralıklarla seyreltilerek yerleştirilecek, yatak ya da ranzaların yan yana olanları bir baş bir ayakucu şeklinde konumlandırılacak.