RİSKİ DEĞERLENDİRMEK
Koronavirüs kısıtlamaları kaldırıldıkça, Dr. Bromage faaliyetlerimize risk açısından eleştirel bakmamız gerektiğini söylüyor. İç mekan çevreler için gideceğiniz yerin hava alanının hacmini, içerideki insan sayısını ve orada ne kadar vakit harcayacağınızı düşünün. Dr. Bromage bu kaygılar için şunları söylüyor: "Eğer iyi havalandırılmış bir yerde az insan ile oturuyorsanız risk düşük. Eğer açık bir kat planlı ofisteyseniz, riski (hacim, insanlar ve hava akımı) eleştirel olarak değerlendirmeniz gerekir. Yüz yüze konuşmak veya daha da kötüsü bağırmanızı gerektiren bir işteyseniz, riski değerlendirmeniz gerekir."
Örneğin bir alışveriş merkezinde, "mağazanın düşük yoğunluklu, yüksek hava hacmi ve mağazada geçirdiğiniz sınırlı süre, bulaşıcı bir doz alma fırsatının düşük olduğu anlamına gelir. Ancak mağaza çalışanı için, mağazada geçirdikleri uzun süre bulaşıcı dozu almak için daha büyük bir fırsat sunuyor" diyor Dr. Bromage. Dışarıda enfeksiyon riski çok daha az çünkü enfekte olmuş damlalar daha çabuk dağıtılacaklar, fakat enfeksiyon için asıl gerekenin 'doz ve zaman' olduğunu unutmayın. Dr. Bromage blog yazısında yüzeylerin önemine de dikkat çekiyor: "Ben burada solunuma maruz kalınmasına odaklanmışken, lütfen yüzeyleri unutmayın. Enfekte olmuş solunum damlacıkları bir yere iner. Ellerinizi sık sık yıkayın ve yüzünüze dokunmayı bırakın!" Doğum günü pastalarındaki mumlara üflemeyi de muhtemelen kesmelisiniz.