2020 YKS'ye ulaşım kartı(akbil), bozuk para ve ehliyet ile girilir mi? Üniversite sınavında kemer ve başörtüsü iğnesi yasak mı?

2020 YKS kemer ve başörtüsü iğnesi yasak mı? YKS'ye akbil, bozuk para, ehliyet ile girilir mi? Milyonlarca öğrencinin giriş yapacağı YKS için heyecan dorukta. Bugün ve yarın gerçekleşecek olan oturumlara katılım gösterecek yüz binlerce öğrenci, heyecanını yenerek sınavda başarılı olmak için ter dökecek. Adaylar, sınava girmeden önce çeşitli konularda da araştırmalarını sürdürmeyi ihmal etmiyor. Bu doğrultuda, 'YKS'ye ulaşım kartı (akbil) ve bozuk para ile girilir mi?' sorusu yanıtı en çok merak edilenler arasında öne çıkıyor. Öte yandan, ev anahtarı, kemer ve başörtüsü iğnesi ile de sınava girilip girilmeyeceği yoğun bir şekilde araştırılıyor. Peki, YKS'ye akbil ve bozuk para ile giriliyor mu? Sınavda su verilecek mi? YKS için Ehliyet belgesi geçerli mi?

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :27 Haziran 2020 , 09:41 Güncelleme Tarihi :27 Haziran 2020 , 09:41
2020 YKS’ye ulaşım kartıakbil, bozuk para ve ehliyet ile girilir mi? Üniversite sınavında kemer ve başörtüsü iğnesi yasak mı?

İÇİNDEKİLER

Üniversite sınavında kemer ve başörtüsü iğnesi yasak mı? Yurt genelinde üniversite sınavı heyecanı başladı. Yükseköğretim Kurumları Sınavı kapsamında, Cumartesi ve Pazar günü iki oturum gerçekleştirilecek sınavlar son bulacak. İyi bir üniversite hayali ile çalışmalarını güzel bir şekilde sonlandırmak isteyen öğrenciler, sınava girecekleri okulda bir terslik ile karşılaşmak istemiyor. Bu doğrultuda, sınavda adaylar, cep telefonu, çağrı cihazı, telsiz, fotoğraf makinesi, cep bilgisayarı, bilgisayar özelliği bulunan cihazlar, çanta, cüzdan, kredi kartı gibi her türlü manyetik kart yanlarında bulunduramayacak.

YKS'YE ULAŞIM KARTI (AKBİL) VE BOZUK PARA İLE GİRİLİR Mİ? SINAVDAA KEMER VE BAŞÖRTÜSÜ İĞNESİ YASAK MI?

Araştırılan soruların başında ise YKS'ye akbil ve bozuk para ile girilip girilmeyeceği bulunuyor. Zira, yanında velileri olmadan gelen adaylar için bu soru büyük önem arz ediyor. Peki, ev anahtarı, kemer ve başörtüsü iğnesi ile sınava girilir mi? Ehliyet belgesi geçerli olur mu?

ÖSYM GİS GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

ADAYLAR PİERCİNG VE BAŞÖRTÜSÜ İĞNESİ İLE SINAVA KATILABİLECEK

Sınavda adaylar, cep telefonu, çağrı cihazı, telsiz, fotoğraf makinesi, cep bilgisayarı, bilgisayar özelliği bulunan cihazlar, çanta, cüzdan, kredi kartı gibi her türlü manyetik kart, her türlü kesici ve delici alet ile ateşli silah, her türlü saat, sözlük işlevi olan aygıtlar, müsvedde kağıt, defter, kitap, sözlük, her türlü plastik ve güneş gözlüğü dahil cam eşya, kalem, silgi, kalemtraş, hesap cetveli, hesap makinesi, ehliyet ve kurum kimlik kartları, kulaklık ile bluetooth özellikli cihazlar sınava giriş sırasında yanında bulunduramayacak.

Bsit olmayan her türlü ev ve araç anahtarı, anahtarlık ve plastik içerikli eşya, yiyecek-içecek, bilezik, küpe, her türlü taşlı yüzük, broş ve benzeri takılar ile ÖSYM'den resmi izin alınmamış ilaç, gıda ve her türlü cihazlarla da sınava giriş yasak olacak.

Adaylar ve görevliler yanlarında alyans, şeffaf numaralı gözlük, başörtüsü için kullanılan boncuklu-boncuksuz toplu iğne, metal para, anahtarlıksız basit ev anahtarı, ulaşım kartı, basit tokalı kemer, basit tel toka, basit piercing, şeffaf pet şişe içerisinde su ile sınava katılabilecek.

KİMLİK BELGESİ UYARISI

Sınava girişte geçerli kimlik belgesi ve sınava giriş belgesinin bulundurulması gerekirken, sınavın ilgili oturumuna ait sınava giriş belgesini yanlarında bulundurmayan adaylar binalara giremeyecek.

Adayların, fotoğraflarının bulunması gereken sınava giriş belgelerinin yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde fotoğraflarının görünür olmasına dikkat etmeleri gerekiyor. Ayrıca ÖSYM tarafından belirlenmiş bilgiler haricinde belgenin ön ve arka yüzde herhangi bir yazı, resim, işaret vesaire bulunduğu taktirde adayların sınavları geçersiz sayılacak.

T.C. kimlik kartı edinme sürecinde İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen ve yeni kimlik kartları teslim alınıncaya kadar geçerli olan fotoğraflı, imzalı ve mühürlü "Geçici Kimlik Belgesi"nin aslı geçerli kimlik belgesi olarak kabul edilecek.

Sürücü belgesi, öğrenci kimlik kartları, basın kartı, avukat kimliği, kurum kimlikleri ve ikamet izni sınava girişte belge olarak kabul edilmeyecek.

YKS İÇİN GEREKLİ BELGELER NELER?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yayınlanan sınav kılavuzunda ve sınav giriş belgelerinde belirtildiği üzere sınava girerken adayların yanında bulunması gerekenler şu ifadelerle bildiriliyor;

"Adayların sınava girebilmeleri için 2020-YKS'nin ilgili oturumuna ait 'Sınava Giriş Belgesi'nden başka, nüfus cüzdanı veya T.C. Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaportunun aslını yanlarında bulundurmaları zorunludur.

Nüfus cüzdanı veya T.C. Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaport dışında;

-Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait Pembe/Mavi Kartın aslı,

-Pasaportları bulunmayan KKTC vatandaşlarının fotoğraflı ve kimlik numaralı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kimlik Kartının aslı,

T.C. Kimlik Kartı edinme sürecinde, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen ve yeni kimlik kartları teslim alınıncaya kadar geçerli olan "fotoğraflı, imzalı-mühürlü, barkodlu-karekodlu" veya "fotoğraflı, barkodlu-karekodlu" Geçici Kimlik Belgesi'nin aslı da sınava giriş için geçerli kimlik belgesi olarak kabul edilecektir. (Geçici Kimlik Belgesinde fotoğrafın olması zorunludur. Geçici Kimlik Belgesinde fotoğrafı olmayan adaylar, sınava alınmayacaklardır.)

Bunların dışında;

-Sürücü belgesi,

-Meslek kimlik kartları, öğrenci kimlik kartı vb. diğer tüm belgeler, sınava giriş için geçerli kimlik belgesi olarak kabul edilmeyecektir.

Nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olmalı, adayın sınav görevlilerince kolaylıkla tanınmasını sağlayacak güncel bir fotoğraf (Sınav günü sınav görevlilerinin sizi fotoğrafınızdan tanımakta güçlük çektiği takdirde sizi sınava almayabileceğini göz önünde bulundurunuz.) ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun süresi sınav günü itibarıyla geçerli olmalıdır. Üzerinde soğuk damga veya adayın sınav görevlilerince kolaylıkla tanınmasını sağlayacak güncel bir fotoğraf veya T.C. Kimlik Numarası bulunmayan nüfus cüzdanları (T.C. Kimlik Numarası elle veya daktilo ile sonradan yazılmış veya ilave edilmiş olmamalıdır.) ile geçerlilik süresi bitmiş pasaport kabul edilmeyecektir. (Nüfus cüzdanında fotoğrafın olması zorunludur. Nüfus cüzdanında fotoğrafı olmayan adaylar, sınava alınmayacaklardır.)