Manisa bayram namazı saat kaçta, ne zaman? 2020 Kurban Bayramı Manisa namaz vakti!

Manisa bayram namazı saat kaçta? Manisa bayram namazı ne zaman? 2020 Kurban Bayramı Manisa namaz vakti Manisalı vatandaşların merak ettiği konuların başında geliyor. 31 Temmuz günü başlayacak Kurban Bayramı’nın ilk sabahında camilerde bayram namazı kılınacak. Vatandaşların merak ettiği soru ise Manisa bayram namazı saat kaçta oldu. Manisa bayram namazı ne zaman kılınacak? Yanıtı haberimizde…

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :30 Temmuz 2020 , 21:08 Güncelleme Tarihi :30 Temmuz 2020 , 21:08
Manisa bayram namazı saat kaçta, ne zaman? 2020 Kurban Bayramı Manisa namaz vakti!

İÇİNDEKİLER

Manisa bayram namazı ne zaman? Manisa bayram namazı saat kaçta? 2020 Kurban Bayramı Manisa namaz vakti, bayram sabahı namazlarını kılacak vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Diyanet'in açıkladığı Manisa bayram namazı saati araştırılıyor. Bu yıl 31 Temmuz – 3 Ağustos tarihlerinde kutlanacak Kurban Bayramı heyecanı yaşanıyor. Mübarek Kurban Bayramı'nın ilk sabahında kılınacak bayram namazı saatleri merak ediliyor. İşte, Manisa bayram namazı saat kaçta sorusunun yanıtı!

MANİSA BAYRAM NAMAZI SAAT KAÇTA?

Manisa için Kurban Bayramı namaz vakti 06.43 olarak belirlenmiştir.

BAYRAM NAMAZI NASIL KILINIR?

1.REKAT

Bayram namazına niyet ettikten sonra tekbir alınır ve eller bağlanır,

Sırasıyla imam hatip ve cemaat sessizce "Sübhaneke duası"nı okur, sonra fasılalar halinde;

Tıpkı iftitah tekbiri gibi yeniden eller kulak hizasına kaldırılarak 1. Tekbir alınır ve eller yanlara salınır,

Sonra 2. Tekbir alınır ve eller yine yanlara salınır,

Ardından 3. Tekbir alınır ve bu sefer eller göbek hizasında bağlanır.

İmam; gizlice "Euzü besmele" çeker, açıktan "Fatiha suresi" ile birlikte "Zammı sure veya zammı sure yerine geçecek miktarda Kur'an-ı Kerim" okur. Cemaat ise sessizce imamı dinler.

Rüku ve secde yapılarak 2. Rekata kalkılır.

2.REKAT

İmam; gizlice "Besmele" çeker, açıktan "Fatiha suresi" ile birlikte "Zammı sure veya zammı sure yerine geçecek miktarda Kur'an-ı Kerim" okur. Cemaat ise sessizce imamı dinler.

Ardından tekrar tıpkı iftitah tekbiri gibi yeniden eller kulak hizasına kaldırılarak 1. Tekbir alınır ve eller yanlara salınır,

Sonra 2. Tekbir alınır ve eller yine yanlara salınır,

Ardından 3. Tekbir alınır ve eller yine yanlara salınır,

Son olarak 4. Tekbir alınır ancak bu sefer eller kulak hizasına kaldırılmaz ve rükuya gidilir.

Rüku ve secdenin ardından oturulur, "Tahiyyat, Salli-Barik duaları" okunur ve önce sağ tarafa sonra sol tarafa selam verilerek namaz tamamlanır.

Bundan sonra müezzinin refakatinde hep birlikte 3 defa tekbir (teşrik) getirilir. Bu tekbirlerle birlikte imam hatip bayram hutbesi okumak üzere minbere çıkar.

BAYRAM NAMAZI KAÇ REKATTIR?

Bayram namazı 2 rekat olarak kılınmaktadır.

BAYRAM NAMAZI FARZ MIDIR?

Bayram namaz Hanefî mezhebinde, cuma namazının vücûb şartlarını taşıyan kimselere vâciptir. Cuma namazı için lazım olan bütün şartlar, bayram namazları için de lazımdır.