UZAKTAN EĞİTİM VEREN ÜNİVERSİTELER
Platformdan, Ağrı İbrahim Çeçen, Artvin Çoruh, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis Eren, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, Kilis 7 Aralık, Munzur, Muş Alparslan, Osmaniye Korkut Ata, Siirt ve Şırnak üniversiteleri yararlanacak.
15 ÜNİVERSİTENİN UZAKTAN EĞİTİMİNE DESTEK
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, Sakarya Üniversitesi ve üniversite rektörlükleri arasında imzalanan protokol, Sakarya Üniversitesinde yürütülmekte olan TÜBİTAK-1001 projesi kapsamında yerli olarak geliştirilen "Uzaktan Eğitim Platformu"nun, Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm Projesi kapsamındaki 15 üniversitenin 2020-2021 eğitim-öğretim yılındaki uzaktan öğretim faaliyetlerinde kullanılmasını içeriyor.
KYK YURTLARINDA YENİ DÖNEM ÖNCESİ ALINACAK TEDBİRLER
Salgın hastalık sürecinde karantinada olması gereken kişilere Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı KYK yurtları tahsis edilmişti. 2020-2021 eğitim yılı öncesinde üniversite öğrencilerinin kalmaya hazırlandığı KYK yurtlarında alınacak tedbirler belli oldu.
Yurtlarda kalacak kişi sayısı her metrekareye bir kişi olacak şekilde sonlandırıldı. Odalardaki yatak sayısı azaltılacak ve ranza sistemi kaldırılacak. Yurtlarda öğrencilerin ve görevlilerin maskesiz dolaşmasına izin verilmeyecek. Lavabo, banyo, yemekhane gibi ortak kullanım alanlardaki fiziki mesafe kurallarına dikkat edilecek.Öğrenciler ile personelin yurda giriş-çıkış gün ve saatleri kaydedilecek. Yurdun girişinde ateş ölçümü yapılacak.
Yemekhaneler fiziki mesafeye uygun hale getirilecek. Gerekli durumlarda yemek saatleri uzatılarak mesafe korunacak. İşte devlet yurtlarında alınacak diğer önlemler;
- Kurye, kargo görevlisi gibi kişilerin alınmayacağı yurtlara misafir de kabul edilmeyecek.
- Odalarda kalan öğrenci sayısına göre yeterli tuvalet ve banyo sağlanmaya çalışılacak.
- Yemekhaneler fiziki mesafeye uygun hale getirilecek. Gerekli durumlarda yemek saatleri uzatılarak mesafe korunacak.
- Yemek servisinde bütün araç-gereçler her kullanım sonrasında bulaşık makinesinde en az 60 derecede yıkanacak.
- Ortak kullanımda bulunan zeytinyağı, limon sosu, tuz, nar ekşisi gibi ürünler kaldırılacak. Tuz ve baharatlıklar tek kullanımlık şeklinde verilecek.
- Yurt içinde yer alan kantin ve kafeteryalara alınacak kişi sayısı, çalışanlar ve öğrenciler dahil 4 metrekareye 1 kişi olacak şekilde hesaplanacak.
- Açık ürünlerin paketlenerek satılması, öğrencilerin bu ürünlere dokunması engellenecek.