Başkan Erdoğan açıkladı! Üniversiteler yüz yüze eğitime başlıyor mu? Üniversiteler yüz yüze mi olacak?

Başkan Erdoğan'dan üniversite öğrencilerini heyecanlandıran açıklama geldi! Üniversiteler yüz yüze eğitime başlıyor mu? Üniversiteler yüz yüze mi olacak sorularına öğrenciler yanıt arıyordu. İlkokul ve lise düzeyinde okulların açılmasıyla birlikte gözler yükseköğretime çevrilmişti. Üniversite öğrencileri hali hazırda online eğitim almaya devam ederken yüz yüze eğitimin ne zaman başlayacağını merak ediyor. Başkan Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada üniversitelerde yüz yüze eğitimle ilgili önemli bilgiler verdi. Peki üniversiteler yüz yüze mi olacak? Üniversiteler yüz yüze eğitime başlıyor mu? İşte üniversitelerle ilgili son dakika açıklamaları...

Giriş Tarihi :15 Ekim 2020 , 15:47 Güncelleme Tarihi :15 Ekim 2020 , 15:47
Başkan Erdoğan açıkladı! Üniversiteler yüz yüze eğitime başlıyor mu? Üniversiteler yüz yüze mi olacak?

Üniversiteler yüz yüze mi olacak? Üniversiteler yüz yüze eğitime başlıyor mu? Başkan Recep Tayyip Erdoğan'dan üniversite öğrencilerini heyecanlandıran açıklama geldi. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenecek 2020-2021 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni'nde konuştu. Başkan Erdoğan üniversitelerin açılmasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Peki, üniversiteler yüz yüze mi olacak? Üniversiteler yüz yüze eğitime başlıyor mu?

ÜNİVERSİTELER YÜZ YÜZE Mİ OLACAK?

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, "En kısa sürede diğer eğitim öğretim kademelerinde olduğu gibi yükseköğretimde de yüz yüze eğitim öğretimi başlatmayı hedefliyoruz." dedi. Başkan Erdoğan, "(YÖK Anadolu Projesi) Bu programı bu akademik yılın ikinci döneminden itibaren hayata geçiriyoruz." ifadelerini kullandı.

ÜNİVERSİTELER AÇILACAK MI?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrası basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin "Üniversitelerde yüz yüze eğitime geçilecek mi?" sorusuna cevap veren Bakan Koca, "Bu dönemde yüz yüze eğitimin başladığı öğrenciler arasında salgının seyrini biz bilmek istiyoruz. 2 hafta geçtikten sonra başlayan yaş grubuyla ilgili vaka sayısını değerlendirip kademeli geçişe de geçmiş olacağız. O yüzden 3 haftalık sürecin sonucuna göre bir değerlendirme yapılacak." ifadelerini kullandı.

ÜNİVERSİTELER VE DİĞER SINIFLAR DA GÜNDEME GELEBİLİR

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi ve Ankara Şehir Hastanesi Acil Tıp Kliniği Eğitim Görevlisi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, okullarda yüz yüze eğitimin başlamasının yeni vaka sayısında herhangi bir katkısının olup olmadığının Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığınca yakından izlendiğini, ona göre de yeni kararlar alındığını söyledi.

Doç. Dr. Kayıpmaz, "Bu noktada bu hafta itibarıyla hazırlık ve birinci sınıf dışındaki bazı sınıflarımızda da eğitim başladı. Ümit ediyorum ki vaka sayılarında ciddi bir artış yaşanmaz, okullarda da kontrollü bir şekilde eğitimi sürdürebiliriz ve öncelikle diğer sınıflar, ardından da üniversitelerin de açılması gündeme gelebilir. Ama burada hep kurallara bağlı olmayı okullarda da üniversitelerde de unutmamamız gerekiyor. Kontrollü bir şekilde eğitimin sürdürülebilir olması son derece önemli" diye konuştu.

YÖK ÜNİVERSİTELERDE EĞİTİM İÇİN KILAVUZ HAZIRLADI!

Yükseköğretim Kurulu tarafından hazırlanan kılavuzda yüz yüze eğitimin uygulanmaya başlanması durumunda alınacak önlemler şimdiden hazırlandı. Yüz yüze yürütülen dersleri desteklemek amacıyla sınıf içi eğitimin yanında çevrimiçi (online) eğitimler verilecek. Sınıf İçi verilen eğitimlerin yanı sıra ders notu paylaşımı, makale yazdırma, ödev, alıştırma ve kaynak paylaşımı gibi etkinlikler belli haftalarda ya da her hafta belirli oranlarda uzaktan öğretim uygulamalarıyla desteklenerek ÖYS (Öğretim Yönetim Sistemi) ve canlı ders sistemleri üzerinden yürütülebilir. İşte YÖK tarafından hazırlanan kılavuzda öne çıkanlar;

Kampüs içerisindeki derslik, kütüphane, laboratuvar, yemekhane, spor tesisleri gibi ortak kullanım alanları periyodik olarak temizlenmelidir. Ortak kullanılan mekânlarda kişi sayısı azaltılmalıdır.

Salgının bölgesel ve yerel seyrine göre mümkün olduğunca toplantı ve sosyal aktiviteler açık havada veya online yapılmalıdır.

Dersliklerde 4 metrekareye 1 kişi düşecek şekilde sınıf ve dersliklerin kapasitesinin belirlenmesi, oturma düzeninde kişiler arası en az 1 metre mesafenin korunması gereklidir.

Kampüse gidiş ve gelişlerde faydalanılan toplu taşıma veya servis araçlarında mutlaka maske takılmalı, araçlara biniş ve inişlerde el hijyeni sağlanmalıdır.

Kapalı alanlarda bulunan herkesin sürekli maske kullanımı sağlanmalıdır. Birlikte yapılan aktivitelerde yakın mesafede olunması gerekli ise maskeye ilaveten ayrıca yüz siperliği de kullanılmalıdır.