MSÜ sınav konuları 2021 neler? MSÜ başvuru şartları 2021 neler?

Milli Savunma Üniversitesi’nde eğitim almak isteyenlerin merakla beklediği gün geldi ve bugün MSÜ başvuruları alınıyor. Gündemde binlerce aday MSÜ başvuru şartları 2021 neler? Sorusunun yanıtını merak ve heyecanla araştırıyor. Peki sınav ne zaman gerçekleşecek? MSÜ sınav konuları 2021 neler? Diğer yandan sınav için ödenecek ücretin ne kadar olduğu ve başvuru kılavuzu da araştırılanlar arasında yer alıyor. İşte detaylar…

Giriş Tarihi :27 Ocak 2021 , 12:49 Güncelleme Tarihi :27 Ocak 2021 , 13:11
MSÜ sınav konuları 2021 neler? MSÜ başvuru şartları 2021 neler?

MSÜ sınav konuları 2021 neler? MSÜ başvuru şartları 2021 neler? Sorularının yanıtları arama motorları üzerinden binlerce kişi tarafından sıklıkla araştırılıyor. ÖSYM, MSÜ 2021 başvurularını bugün almaya başlayınca sınavın ne zaman düzenleneceği hangi konulardan sorular çıkacağı merak konusu oldu. Bu sınava katılmak için adayların bazı şartları da taşıması gerekiyor. işte merak edilen tüm bilgiler…

2021 MSÜ SINAVI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

2021 MSÜ 4 Nisan 2021 Pazar günü tüm il merkezlerinde yapılacak. 2021 MSÜ sınavı saat 10.15'te başlayacak ve 135 dakika sürecek.

MSÜ askeri öğrenci aday belirleme sınavında; 40 Türkçe, 40 Matematik, 5 Tarih, 5 Coğrafya, 5 Felsefe veya Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, 7 Fizik, 7 Kimya ve 6 Biyoloji olmak üzere toplam 120 soru sorulacak. MSÜ sınavına giren adaylara toplam 135 dakika süre tanınacak.

MSÜ SINAV KONULARI 2021 NELER?

Türkçe Konu Başlıkları:

Sözcükte Anlam
Cümlede Anlam
Paragraf
Ses Bilgisi
Yazım Kuralları
Noktalama İşaretleri
Sözcükte Yapı
İsimler
Sıfatlar
Zamirler
Zarflar
Edat- Bağlaç- Ünlem
Fiiller
Fiilde Çatı
Fiilimsiler
Cümlenin Öğeleri
Cümle Türleri
Anlatım Bozuklukları

Matematik Konuları:

Temel Kavramlar
Sayı Basamakları
Rasyonel Sayılar
Ondalık Sayılar
Basit Eşitsizlikler
Mutlak Değer
Üslü Sayılar
Köklü Sayılar
Çarpanlara Ayırma
Denklem Çözme
Oran-Orantı
Kümeler
Fonksiyonlar
Permütasyon
Kombinasyon
Binom
Olasılık
İstatistik
Polinomlar
2. Dereceden Denklemler
Karmaşık Sayılar
Parabol
Problemler

Geometri Konuları:

Doğruda ve Üçgende Açılar
Dik ve Özel Üçgenler
İkizkenar ve Eşkenar Üçgen
Dik Üçgende Trigonometrik Bağıntılar
Üçgende Alanlar
Üçgende Açıortay Bağıntıları
Üçgende Kenarortay Bağıntıları
Üçgende Eşlik ve Benzerlik
Üçgende Açı-Kenar Bağıntıları
Çokgenler
Dörtgenler
Doğrunun Analitiği
Yamuk
Paralelkenar
Eşkenar Dörtgen-Deltoid
Dikdörtgen
Çemberde Uzunluk
Daire
Prizmalar
Küre
Koordinat Düzlemi ve Noktanın Analitiği
Vektörler-1

Tarih Konuları:

Tarih Bilimine Giriş
Uygarlığın Doğuşu ve İlk Uygarlıklar
Eski Türk Tarihi
Türk-İslam Devletleri
Türk Tarihi
Beylikten Devlete
Dünya Gücü Osmanlı Devleti
Yeniçağ Avrupası
Osmanlı Kültür ve Medeniyeti
Arayış Yılları
18. Yüzyılda Değişim ve Diplomasi
Yakıçağ Avrupası
En Uzun Yüzyıl
20. Yüzyıl Başlarında Osmanlı Devleti1. Dünya Savaşı
Milli Mücadeleye Hazırlık Dönemi
Kurtuluş Savaşında Cepheler
Türk İnkılabı
Atatürkçülük ve Atatürk İlkeleri
Türk Dış Politikası

Coğrafya Konuları:

Harita Bilgisi
Dünyanın Şekli ve Yer Şekilleri
İklim Bilgisi
Türkiye'nin iklimi ve Yer Şekilleri
Yer'in Şekillenmesi
İç ve Dış Kuvvetler
Toprak Tipleri
Nüfus
Orta Payda: Bölge
Ulaşım Yolları
Çevre ve İnsan
Doğal Afetler

Felsefe Konuları

Felsefe'nin Alanı
Bilgi Felsefesi
Bilim Felsefesi
Varlık Felsefesi
Ahlak Felsefesi
Siyaset Felsefesi
Sanat Felsefesi

Din Felsefesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Konuları

Kuran ve Yorumu
Hz. Muhammed'in Hayatı
İslam Düşüncesinde Yorumlar
İslam Dinine Göre Kötü Alışkanlıklar
Hazreti Muhammed
İslam Düşüncesinde Tasavvuf
Vahiy ve Akıl Kur'an Yorumları

Fizik Konuları:

Fizik Bilimine Giriş
Vektör-Kuvvet ve Kuvvet Dengesi
Basit Makineler
Madde VE Özellikleri
Sıvıların Kaldırma Kuvveti
BasınçIsı ve Sıcaklık
Genleşme
Doğrusal Hareket
İş Enerjisi
Işık ve Gölge
Düzlem Ayna
Küresel Aynalar
Mercekler ve Aydınlanma
Elektrostatik
Elektrik Akımı ve Devreler
Temel Dalga Bilgileri
Yay Dalgaları
Su Dalgaları
Ses ve Deprem Dalgaları

Kimya Konuları
Kimya Bilimi
Atom ve Yapısı
Periyodik Sistem
Kimyasal Türler Arası Etkileşimleri
Asitler-Bazlar ve Tuzlar
Bileşikler
Kimyasal Tepkimeler
Kimyanın Temel Yasaları
Maddenin Halleri
Karışımlar
Endüstride ve Canlılarda Enerji
Kimya Her Yerde

Biyoloji Konuları

Biyoloji Bilimi, İnorganik Bileşikler
Organik Bileşikler
Hücre
Madde Geçişleri
DNA-RNA
Protein Sentezi
Enzimler
Canlıların Sınıflandırılması
Ekoloji
Hücre Bölünmeleri
Eşeysiz-Eşeyli Üreme
İnsanda üreme ve Gelişme
Mendel Genetiği
Kan Grupları
Cinsiyete Bağlı Kalıtım

2021 MSÜ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

1) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak (Çifte vatandaşlığı olan adaylar sınava başvurabilirler ancak, Harp Okulları/Astsubay Meslek Yüksekokullarından mezun olacakları tarihe kadar diğer vatandaşlıklarından vazgeçmeleri gerekeceğini göz önünde bulundurmalıdırlar.).
2) Harp Okullarına (HO) kadın ve erkek, Astsubay Meslek Yüksekokullarına (Asb. MYO) sadece erkek öğrenci alınacaktır.
3) Gün ve aya bakılmaksızın Harp Okulları için en fazla 20 (yirmi) yaşında olmak (01 Ocak 2001 ve sonrası doğumlu), Astsubay Meslek Yüksekokulları için en fazla 21 (yirmibir) yaşında olmak. (01 Ocak 2000 ve sonrası doğumlu) Yaş hesabı, içinde bulunulan yıldan doğum yılı çıkarılarak hesap edilecektir.
Çıkarma işlemi sonucunda elde edilen rakam Harp Okulları için 20, Astsubay Meslek Yüksekokulları için 21 ve daha küçük olmalıdır. Kadın öğrenciler, sadece Harp Okullarına (HO) alınacağından kadın öğrencilerin, en fazla 20 (yirmi) yaşında olmaları (2001 ve sonrası doğumlu) gerekmektedir.
4) Lise ve dengi okullarda öğrenciliği devam edenler için 2021 yılında Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokullarının kesin kayıt işlemlerinin son tarihine kadar mezun olmak veya dönemine bakılmaksızın 2019 ve 2020 yılında mezun olmak (Daha önceki yıllarda mezun olanlar başvuramazlar.).
2018 yılı ve öncesi bir ortaöğretim kurumundan mezun olanların başvuru yapmaları sistem tarafından engellenecektir (MEB e-Okulda birden fazla ortaöğretim bilgisi olup bunlardan herhangi biri 2018 ve öncesi mezun durumda olanlar dâhil).
Lise ve dengi okulların tamamından bu maddede belirtilen tarihlerde mezun olan/mezun olabilecek tüm adayların başvuru yapmalarında herhangi bir engel bulunmamaktadır.
5) Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokullarına başvuru için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca 4 Nisan 2021 tarihinde yapılacak 2021 Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavına (2021-MSÜ) katılmış ve bu sınavdan Milli Savunma Bakanlığınca belirlenecek olan çağrı taban puanı almış olmak.
6) ÖSYM Başkanlığınca yapılacak 2021 Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavına (2021-MSÜ) katılan adaylar, Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları tercihlerini, Milli Savunma Bakanlığı tarafından adaylara duyurulacak tarihler arasında https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresine girerek yapmaları gerekmektedir (Belirtilen süre içerisinde internet sitesi üzerinden
tercihini yapmayan adaylar, 2'nci seçim aşamalarına çağrılmayacaklardır.).

7) Aday yerleştirme işlemlerine esas olmak üzere;
a) Astsubay Meslek Yüksekokulları için ÖSYM Başkanlığınca yapılacak olan 2021-YKS Temel Yeterlilik Testi (TYT)'ne katılmış (2020-YKS TYT sınavına girmiş, 200 ve üzerinde puan almış adaylar, 3 2021-YKS TYT oturumuna katılmayabilirler ancak MSÜ teklifi doğrultusunda MSB'nin bir taban puan belirleyeceğini göz önünde bulundurmalıdırlar.) ve MSÜ'nün teklifi doğrultusunda Milli Savunma Bakanlığınca belirlenecek 2021-YKS TYT taban puanı almış olmak,
b) Harp Okulları için ÖSYM Başkanlığınca yapılacak olan 2021-YKS TYT (2020-YKS TYT sınavına girmiş, 200 ve üzerinde puan almış adaylar, 2021-YKS TYT oturumuna katılmayabilirler, ancak MSÜ teklifi doğrultusunda MSB'nin bir taban puan belirleyeceğini göz önünde bulundurmalıdırlar.) ile 2021- YKS Alan Yeterlilik Testlerine (AYT) katılmış, 2021-YKS Sayısal ve Eşit Ağırlık Puan türünden MSÜ'nün teklifi doğrultusunda Milli Savunma Bakanlığınca belirlenmiş taban puan türünü almış olmak,
c) MSB tarafından belirlenecek olan taban puanı alamamış olan adayların, 2'nci seçim aşamalarına katılmış ve başarılı olmuş olsalar dahi taban puanını alamadıkları okul türü için askeri öğrenci adaylıkları sonlandırılır.
ç) Ayrıca MSB tarafından Harp Okulları adaylarına YKS Başarı Sıralamaları için bir alt sınır koyulabilecek, bahse konu alt sınırın koyulması durumunda adayların alt sınırın altında kaldıkları okul için adaylıkları sonlandırılabilecektir.
8) Kendisinin, annesinin, babasının, kardeşlerinin ve velisinin;
a) Milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen yapı, oluşum veya gruplara ya da terör örgütlerine üyeliği, irtibatı veya iltisakı bulunmamak,
b) Terör örgütleriyle eylem birliği içerisinde olmamış, bu örgütlere yardım etmemiş, kamu imkân ve kaynaklarını bu örgütleri desteklemeye yönelik kullanmamış ya da kullandırmamış, bu örgütlerin propagandasını yapmamış olmak,
c) Türk Silahlı Kuvvetlerinin manevi şahsiyetine gölge düşürmemiş ve askerliğin şeref ve haysiyeti ile bağdaşmayacak fiil ve hareketlerde bulunmamış olmak,
ç) Toplumca tasvip edilmeyen ve uygun görülmeyen kazanç yollarında çalışmamış ve halen çalışmamakta olmak,
d) Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlar ile basit ve nitelikli zimmet, irtikâp, iftira, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, yalan yere tanıklık, yalan yere yemin, cürüm tasnii, ırza geçmek, sarkıntılık, kız, kadın veya erkek kaçırmak, fuhşiyata tahrik, gayri tabii mukarenet, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçlar ile istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç olmak üzere kaçakçılık, resmî ihale ve alım ve satımlara fesat karıştırma, devlet sırlarını açığa vurma suçlarından birinden mahkûmiyeti bulunmamak,
e) Yapılacak arşiv araştırması ve güvenlik soruşturması sonucunda ilgili mevzuatlara göre şüpheli ya da sakıncalı halleri bulunmamak,

9) Taksirli suçlar hariç olmak üzere, affa veya zaman aşımına uğramış yahut para cezasına çevrilmiş veya ertelenmiş hükümlülüklerine ilişkin kayıtları adlî sicilden çıkartılmış olsa bile bir cürümden hükümlü bulunmamak veya soruşturma altında olmamak,
10) Bir askeri okuldan çıkmış veya çıkarılmamış, sivil okullardan ise çıkarılmamış olmak,
11) Nişanlı, evli, dul, hamile, çocuklu olmamak veya herhangi bir kadınla veya erkekle nikâhsız olarak birlikte yaşamamak,
12) "Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliği"nde belirtilen askerî okullara girecek öğrenci adaylarına ilişkin sağlık kriterlerine sahip olmak,
13) Harp Okulları Kanunu ve Yönetmeliği ile Astsubay Meslek Yüksekokulları Kanunu ve yönetmeliğinde belirtilen "Giriş Şartlarını" taşımak,
14) Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları için yapılacak olan sınav, mülakat ve diğer seçim işlemleri sonundaki değerlendirme sıralamasında önceden belirlenen kontenjan içinde bulunmak, 4
15) "Askerî Okullara Alınan Öğrenciler ile Silahlı Kuvvetler Hesabına Fakülte ve Yüksekokullarda Okuyan Öğrenciler İçin Yüklenme Senedi Düzenlenmesine ve Bu Okullardan Çeşitli Sebeplerle Ayrılacak Öğrencilere veya Kefillerine Ödettirilecek Tazminata Dair Yönetmelik"te belirtilen yüklenme ve kefalet senetlerini düzenlemek,
16) İlgili askeri okulda katıldıkları intibak eğitimini başarılı bir şekilde tamamlamak,
NOT: Erkek Askeri Öğrenci adayları için asgari boy sınırı 165 cm; Kadın Askeri Öğrenci adayları için asgari boy sınırı 160 cm olarak uygulanacaktır. Boy sınırının altında kalan adayların fiziki değerlendirme (2. Seçim Aşamaları) aşamasında adaylıkları sonlandırılacaktır.
DİKKAT: Harp Okulları için 2021- YKS Temel Yeterlilik Testi (TYT) ile Alan Yeterlilik Testlerine (AYT); Astsubay Meslek Yüksekokulları için 2021- YKS Temel Yeterlilik Testine (TYT) girmeyen veya 2020- TYT puanını kullanmak için 2021-YKS'ye başvuru yapmayan adaylar, hiçbir surette askeri okullara yerleştirilmeyecektir.