Sassoonlar, Doğu Hindistan Kumpanyası'nın Hindistan'da ürettikleri haşhaşı Çin'e normal ticaret ve kaçak yollardan sokuyor, büyük paralar kazanıyordu. Haşhaşı içen Çinliler müptelası oluyor ve uyuşuk bir halk durumuna sokuluyordu. Ancak 1839'da Mançu İmparatoru afyon ve haşhaş satışını durdurdu. Kumpanya'nın getirdiği haşhaş balyaları nehirlere dökülüyordu.
Ticaretinin bozulmasına çok öfkelenen Doğu Hindistan Kumpanyası ve David Sassoon ailesi, misilleme yapılmasını isteyince İngiltere ve Çin arasında savaş patladı. İngiliz donanması limanları ablukaya aldı. İngilizler adeta Sassoon'un paralı askerleri gibi hareket ediyordu. Haşhaş müptelası olmuş olan Çin askerleri, İngilizlere karşı koyamadı ve savaşı kaybetti.
1839'da İngiltere ile Çin arasında Nanking Anlaşması imzalandı. Anlaşma ile Sassoon ailesi Çin'in tamamına haşhaş satma hakkı kazandı. Ayrıca İngiltere ve Sassoon ailesine de 21 milyon pound savaş tazminatı ödedi. İşte bu para Sassoon ailesinin dünyanın en zengin ailesi olmasını sağladı. İngiltere savaş sonrasında Hong Kong Limanı'nı da kontrolü altına aldı. Böylece Kumpanya ile ortağı Sasoon Ailesi, Çin'in kanını emmeye başladı.
İşte bu andan itibaren Çin'e bir aile daha girmişti... Rothschildler... Solomon Sassoon, 1887'de Caroline Rothschild ile evlendi. Tamamen afyon ve uyuşturucu ticaretiyle zengin olan imparatorluk işte böyle kurulmuştu... HSBC bankasınnı kurulmasının perde arkasında bu aile vardır. Resmiyette bankayı kuran Sir Thomas Sutherland olarak gösterildi. Ancak bu aslında Sasoonn ailesini saklanmak için bir paravandı.
HSBC'NİN TEMELLERİ
HSBC, 1865'te Hong Kong'da kuruldu. Avrupa, Asya-Pasifik bölgesi, Kuzey ve Güney Amerika, Orta Doğu ve Afrika'da faaliyet gösteren HSBC Grubu, dünyanın en büyük bankacılık ve finansal hizmetler kuruluşlarından biridir. Sahipleri Rotschild Ailesi kadar uluslararası finans alanında etkili olduğu düşünülen, özel bir aile daha yoktur.