Kurtuluş, şunları söyledi: "Yatırımcıların paraları borsa sahibi tarafından takibi zor olan kripto paralara yatırılır. Bu şekilde dünyanın her yerinde kullanılabilir. Bunlarla alışveriş de yapılır." Bu şekilde herkesin borsa kurabileceğini, bir denetim ve yasal zeminin bulunmadığını belirten Kurtuluş, "Dürüst olmayan birisi insanların parasını bu şekilde toplayabilir. Ancak burada soğuk cüzdan alanlar paralarını korur" şeklinde konuştu.
10 MİLYAR DOLAR DA OLABİLİR
Avukat Oğuz Evren Kılıç: Thodex kapanmadan önce 400 bin kullanıcıya sahipti. Bunların 391 bini aktif olarak işlem yapıyordu. Aylık olarak 8-13 milyar dolar arasında işlem hacmine söz konusuydu. Fatih Özer 2 ile 10 milyar dolar arasında bir parayı alıp kaçırmış olabilir.
Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Murat Kırık: Kontrol ve denetim mekanizması eksikliği var. Hak arama noktasında da takipsizlikle sonuçlanacak bir süreç var. Sen buraya yatırdığını, çektiğini kanıtlayamıyorsun. Elinde geçerli belge yok. Dolandırıcılık faaliyetleri yürütenler, 'Açılışa özel şu kadar coin hediye' gibi sunumlar yapıyor. Ama bu bedava coinlerin bir geçerliliği yok. Bir gecede yok olabiliyor.
Uluslararası Hukukçular Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Faruk Alimoğlu: Thodex, ABD lisanslı olarak geçiyor. Türkiye'de yurt dışı lisanslı bir coin şirketi kurmak istediğimizde hukuki hiçbir yükümlülüğü yok. Şirketi kurup faaliyet gösterebilirsiniz.
2 MİLYON DOGECOIN KAMPANYASI
Şirketin geçtiğimiz günlerde 2 milyon Dogecoin dağıtacağını açıkladıktan sonra yatırımcı sayısını artırdığı belirtiliyor. Daha önceden çekilişle lüks araç dağıttığı iddia edilen platforma, son kampanyanın ardından diğer borsalardan çok sayıda yatırımcının geldiği biliniyor.