Evde midye dolma nasıl yapılır? Kolay ve pratik hazırlanan midye dolma tarifinin içerisinde neler var? İşte malzemeler…

Sevilen deniz ürünlerinden biri olan Evde kolay, pratik midye dolma nasıl yapılır? Yemek programlarını yakından takip edenler yapılan lezzetlerin tariflerini de merakla araştırıyor ve evde yaparak sevdiklerine sunmak istiyor. TV8’in fenomen yarışması Masterchef Türkiye’yi izleyenler son bölümde yapılan midye dolmayı görünce hemen malzemelerini, püf noktalarıyla yapılışını araştırmaya başladı. Peki midye dolma içerisinde neler var? İste evde yapabileceğiniz lezzetine doyum olmayacak Midye dolma tarifi haberimizde yer alıyor.

Giriş Tarihi :03 Kasım 2021 , 11:28 Güncelleme Tarihi :03 Kasım 2021 , 11:29
Evde midye dolma nasıl yapılır? Kolay ve pratik hazırlanan midye dolma tarifinin içerisinde neler var? İşte malzemeler…

Evde midye dolma nasıl yapılır? Kolay ve pratik hazırlanan midye dolma tarifinin içerisinde neler var? sorgulamaları arama motorları üzerinden sıklıkla yapılır oldu.Masterchef Türkiye yemek yarışmasında yapılan midye dolma lezzetinin tarifi merak konusu oldu ve özellikle deniz ürünlerini sevenler hemen tarifi ile ilgili araştırmalara başladı. Midye dolma tarifinde kullanılan malzemeler ve püf noktaları haberimizde derledik.

EVDE PRATİK VE LEZZETLİ MİDYE DOLMA TARİFİ

Malzemeler
25 adet midye

İçi İçin;
1 adet kuru soğan
1 su bardağı pirinç

Yarım su bardağı su Yarım su bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı yenibahar
2 çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı tuz

Üzeri İçin;
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su

İçine Sıkmak İçin;
1 adet limon

Yapılışı:

Çok severek tükettiğim midye dolmasını, kendim yapmak istedim. Bunun için öncelikle kendi ellerimle kayalardan kopardığım midyelerin irilerinden 25 tane ayırdım.
İlk aşamada dış yüzeylerini bulaşık teli ile iyice sürttüm. Temizledim.
Daha sonra geniş bir tencereye tek sıra dizdim. 1 su bardağı su koyarak ocağa koydum.
Midyelerin arasına bıçağın ucu girebilecek kadar açılınca midyeleri süzdüm. Bu işlemi yapmak için, midyelerin başında bekledim. Çünkü içinin pişmemesi gerekiyor.
Zaten su ısınmaya başlayınca midyeler aralanıyor. Hemen süzmek gerekiyor. Midyelerin aralanan yerinin hemen içinde midyeleri birbirine bağlayan sinirler bulunur. Midyeleri dikkatli bir şekilde açarken o sinirleri de kestim. Böylece midyeler kolayca açıldı.
Açınca içinde midyenin sakalı denilen küçük bir yosun parçası bulunur. Midyenin etine zarar vermeden, elimizle onuda koparır, temizleriz. Yine hassas bir şekilde midyeleri soğuk sudan geçirir, süzeriz. Midyelerimiz doldurulmaya hazır hale gelir.

Diğer tarafta ince kıyılmış soğanı sıvı yağda pembeleştirdikten sonra pirinci ve tuzu ilave eder, yarım su bardağı suyla pişiririz. Çok pişirmemeliyiz. Çünkü midyelerle de pişecek.
Pişen iç pilavımızın içine yenibaharı ve karabiberi ilave eder, harmanlarız.
Midyeleri doldurmak için iki elimizle tutarız bir kanadını aşağı çevirirken diğer kanadı yukarı çeviririz.
Bu işlem midyelerin orasında bulunan kasları yırtar ve midyeler doldurulduktan sonra pişerken açılmazlar.
Sonra her midyenin içine yarım yemek kaşığı pilav koyar ve üst üste gelecek şekilde kapatırız.
Dikkatli bir şekilde tencereye yerleştiririz. Üzerine yarım çay bardağı sıvı yağ gezdirir 1 çay bardağı da su ilave ettikten sonra, kısık ateşte 20 dakika pişiririz.
Pişen ve ılıyan midyeleri soğutmak için dolaba koyarız. Soğuduktan sonra limon sıkar afiyetle yeriz. Benim çok sevdiğim bir lezzettir. Hele de kendimiz yaparsak, güvenle tüketebiliriz.