EMİN ÇAPA YİNE SALDIRDI
Daha önce Togg'un yerliliğini sorgulayan Emin Çapa yine Togg'u hedef aldı.
Halk TV'de konuşan Çapa, "Togg'da sektörün 'Aaa Türkler çılgın bir şey yaptı' diyeceği ne var? Yok. Elektrikli araba yıllardır üretiliyor zaten. Mesafe aynı pili de ithal ediyorsunuz." ifadeleriyle Togg'u önemsiz bir projeymiş gibi göstermeye çalıştı.
KILIÇDAROĞLU VE CHP YANDAŞLARI DA HEDEF ALMIŞTI
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da Togg'u hedef almıştı. Togg'un ilk tanıtımından belli bir süre sonra, "Oturdular büyük gösteriler yaptılar, iş adamları bir araya geldi, bakanlar cumhurbaşkanları bir araya geldi, otomobil üretiyoruz dediler.. Nerede? Milleti kandırmak için" ifadelerini kullanmıştı.
YERLİLİĞİ SORGULANDI
CHP'nin kanalı Halk TV'de Ayşenur Arslan'ın konuğu olan Emin Çapa ise Togg'la ilgili, "Motoru Alman Bosch, bataryası Çinli Siro..." gibi ifadeler kullanarak otomobilinin yerliliğini sorguladı.
YILMAZ ÖDİL ERDOĞAN'I HEDEF ALINDI
CHP'nin yayın organlarından Sözcü Yazarı Yılmaz Özdil, hadsiz bir şekilde Başkan Erdoğan'ı da hedef alarak "Reno var, Pejo var, bunun adı da Reco olsun…" ifadeleriyle hem Togg'u hem Erdoğan'ı hedef aldı.
CHP ve yandaşları bu başarıyı hedef alan açıklamaları, geçmişte Türkiye'nin yerli otomobil macerasını başlatan "Devrim" için atılan ilk adımların hedef alınmasını akıllara getirdi.
BAKAN NEBATİ'DEN ELEŞTİRİLERE YANIT
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Togg'u hazmedemeyen muhalefete yanıt verdi.
"ÖNCE BİR AYNAYA BAKIN, SİZİN YERLİLİK ORANINIZLA TERS ORANTILI OLDUĞUNA İDDİAYA GİRERİM"
Nebati şunları söyledi;
"Maalesef, son olarak TOGG'da yaşananlar Türkiye'deki istemezciklerin de gerçek yüzünü çıkaran en önemli göstergelerden, alanlardan birisi oldu. TOGG'un yerli, milli ve elektrikli aracın üretilmesinde temel attığımızda bunlar çıkıp 'nerede' diye sordular. Binalar yükselmeye başladığında 'Siz ne yapıyorsunuz?' diyerek dalga geçtiler. Binalar tamamlandığında 'Nerede üretim tesisi?' dediler. Tesisler yerine geldiğinde 'Araç niye inmiyor?' dediler. Araç banttan inerken 'Nerede seri üretim?' demeye başladılar. Sanki dünyadaki fabrikalar bir anda kurulup üretim yapıyormuş gibi. O yetmedi, aracı görmeye başladıkça, toplum içerisindeki enerjiyi hissettikçe yerlilik oranını sorgulamaya başladılar. Yüzde 51, yüzde 65 olur mu diye sorgulamaya başladılar. Bunları herkes tanıyor, kim olduğunu biliyor. Bunlar köprü yapılırken, 'yaptırmam', 3. köprüye gelirken 'asla yaptırmam', şehir hastaneleri yaptırılırken 'niye bunları yapıyorsunuz', Marmaray, Avrasya Tüneli yapılırken 'hayır', İstanbul Havalimanı'nı yaptığımızda 'bu kadar büyük bir havalimanını ne yapacaksınız', Sabiha Gökçen'i yaparken 'buraya uçak inmiyor, niye yapıyorsunuz' diyenler.
Kastamonu'ya, ülkemizin bütün bölgelerinde yapılan havalimanından yaparken 'niye yapıyorsunuz' diyenler. Bunlar aynı zihniyet. Vatan Caddesi yapılırken, 'uçak mı indireceksiniz' diyenler. Kim bunlar, koyu muhalefetin de dışına çıkarak ülkenin gerçeklerine ve doğrudan olan ihtiyaçlarına 'hayır' diyenler. En son TOGG'daki yerlilikle ilgili sorgulamalarında şu soruyu cevaplamayı hak ediyorlar. Sizin yerlilik oranınız ne kadar? Önce bir aynaya bakın, sizin yerlilik oranınızla ters orantılı olduğuna iddiaya girerim. Bizim araçlarımız yerli, biz yerli ve milliyiz"