CHP'nin TikTok videosu üzerinden soyunduğu algısı kısa sürdü! Algı operasyonunu çürüten gerçek ortaya çıktı!

Son dakika haberi! CHP'nin sosyal medyada paylaşılan video üzerinden devleti karalamaya yönelik söylemlere imza atarak '3 Arap terör saldırısı üzerinden Türkiye ile dalga geçiyorlar' algısı oluşturmaya çalışmıştı. Videoda yer alan şahısların İsrailli olduğunu ve bu şahıslardan ikisinin 08 Kasım ve 10 Kasım tarihlerinde Türkiye'den ayrıldığı ortaya çıktı. Ayrıca videoda, 3 şahsın İstanbul'da yaşanan hırsızlık olayını anlatmak istediği anlaşılmıştı. Algısı patlayın CHP'li Gürsel Güntekin ise videoyu sildi. Görüntüleri sosyal medyada paylaşan 3 kişiden biri gözaltına alındı. Öte yandan İçişleri Bakanlğı Göç İdaresi Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Böylesi kötü niyetli girişimlerin ülkemizdeki huzur ortamını baltalama, yabancı, turist ve göçmenler ile vatandaşlarımızın karşı karşıya getirilmesi niyetini taşıdığı da değerlendirilmektedir." denildi.

Giriş Tarihi :20 Kasım 2022 , 19:15 Güncelleme Tarihi :21 Kasım 2022 , 10:38
CHP’nin TikTok videosu üzerinden soyunduğu algısı kısa sürdü! Algı operasyonunu çürüten gerçek ortaya çıktı!

İÇİNDEKİLER

İstanbul'un Beyoğlu ilçesindeki İstiklal Caddesi'nde 13 Kasım Pazar günü hain terör saldırısı sonucu 6 kişi şehit olurken, 81 kişi yaralanmıştı.



Yaşanan hain saldırının ardından sosyal medya üzerinden yayılan bir video büyük bir infiale neden olmuş ve tepki çekmişti.


Videoda bir kişinin elindeki torbayı alıp konuştuğu ve torbayı sallayarak bir anda hareket ettiği görülmüştü. Videoda 'bombalı paket şakası' yapılıyor üzerinden algı oluşturmaya çalışan CHP Milletvekili Gürsel Tekin ve bazı fondaş medya kuruluşları devreye girerek devleti karalamaya yönelik söylemlere soyunmuşlardı.



Videoya tepki gösteren CHP Milletvekili Gürsel Tekin ise şunları yazdı:
"Şimdi soruyorum TikTok'ta video çekip İstiklal Caddesi'nin ortasında, Türk milletinin acısıyla alay eden bu insan müsvetteleri hakkında bir işlem yapıldı mı? Hem bu ülkeye gelecekler, hem bu milleti aşağılayacak, hakaret edecekler. Tahammülümüz kalmadı."

ODA TV DE SOSYAL MEDYAYI AYAĞA KALDIRAN VİDEO DİYEREK PAYLAŞTI
ODA TV de Gürsel Tekin'in algı operasyonunu devam ettirerek söz konusu videoyu sosyal medyayı ayağa kaldıran video diyerek paylaştı.

(Fotoğraftaki kişi Adham Assı)

İSTANBUL'DA YAŞANAN HIRSIZLIKLARDAN DERT YANDILAR
Şahısların videoda İstanbul'da yaşanan hırsızlık olayından rahatsızlığa gönderme yaptığı ve videoda "İstanbul'da en çok sinirlendiğim olay; çıkıp geziyorsun dolanıyorsun bir şeyler alacaksın bir bakıyorsun…" ifadelerinin kullandığı ve videonun ise 6 Kasım'da çekildiği ortaya çıktı.

Videodaki gözlüklü kişinin İsrail uyruklu Adham Assı olduğu halen İstanbul'da konakladığı tespit edildi.

(Fotoğraftaki kişi Fors Rayyan)

Şapkalı şahsın ise yine İsrail uyruklu Fors Rayyan olduğu, 8 Kasım'da Türkiye'den çıkışının bulunduğu ortaya çıktı.

(Fotoğraftaki kişi Ayman Othman)

Videoda yer alan 3. şahsın ise yine İsrail uyruklu Ayman Othman olduğu, 3 Kasım'da Türkiye'ye giriş yaptığı 10 Kasım'da ise çıktığı belirlendi.

CANDAŞ TOLGA IŞIK KÜFÜRLER SAVURDU

Candaş Tolga Işık ise şahıslara hedef alarak küfürler savurdu. Işık videonun İstiklal'deki patlama sonrası çekildiğini sanarak şahısların sınır dışı edilmesi gerektiğini ifade etti.



ALGISI PATLAYINCA VİDEOYU SİLDİ
Gürsel Tekin, videoyu sildiğini açıklayan bir paylaşım yaptı.
Gürsel Tekin paylaşımında, "Daha önce bir çok acı terör saldırısı yaşanan İstanbul'umuzun en kalabalık noktasında kapkaç, hırsızlık veya başka sebeple böyle videolar çekmek sorumsuzluk olsa da videonun yaşadığımız son acı olaydan önce çekildiği anlaşıldığı için paylaştığım videoyu sildim." dedi.

3 KİŞİDEN BİRİ GÖZALTINA ALINDI! VİDEO İZLE

3 KİŞİDEN BİRİ GÖZALTINA ALINDI
İstiklal Caddesi'nde ellerindeki poşeti gösterip Arapça konuşma yaparak vücut diliyle toplumda infial yaratacak tarzda eylemde bulunan ve bunu sosyal medyada paylaşan 3 kişiden biri gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Göçmen Kaçakçılığı ile Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü görevlilerince, sosyal medya hesaplarından paylaşılan videoda, Taksim İstiklal Caddesi'nde 3 kişinin ellerindeki poşeti gösterip Arapça konuşma yaparak vücut diliyle toplumda infial yaratacak tarzda eylemlerde bulunduğu belirtildi. Tespit edilen şüphelilerin yakalanması amacıyla çalışma başlatıldığı ve şüpheli A.A'nın Beyoğlu ilçesinde kaldığı otelde yakalandığı bildirildi.

Videoda yer alan kişilerin sosyal medya hesapları incelendiğinde, başka bir sosyal medya platformunda aynı görüntülerle aynı yerde ve aynı kıyafetlerle 6 Kasım'da video paylaşımı yaptıkları görüldüğü belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Her ne kadar görüntüler 13.11.2022 tarihinde İstiklal Caddesi üzerinde meydana gelen patlamayla alay eder gibi bir düşünce oluşturup toplumda infial yaratsa da videonun patlamadan önce 06.11.2022 tarihinde paylaşım yapıldığı görülmüştür. Ayrıca videoda görülen şapkalı şahıs F.R.'nın 08.11.2022 ve A.O.'nun 10.11.2022 tarihlerinde ülkemizden çıkış yaptıkları, bu sebeple ilgili videonun bilinen patlama olayıyla ilgili olmadığı anlaşılmıştır."


İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada ise, "Paylaşımın dil ve anlam bütünlüğünü göz ardı ederek "bombalı paket şakası" olarak kamuoyuna yansıtanların, özünde bir "kapkaç şakası" olduğu anlaşılan görüntülerin terör saldırısından sonraki bir tarihte sorumsuzca paylaşılmasının ve ülkemizdeki sosyal medya provokatörleri tarafından da dolaşıma sokulmasının da kabul edilebilir herhangi bir tarafı bulunmamaktadır." denildi.

Açıklamada, yakalanan şüpheli A.A'nın adli makamlara sevk edildiği ve konu ile ilgili soruşturmanın devam ettiği aktarıldı.

Emniyet Teşkilatımızla koordineli bir şekilde yapılan araştırma neticesinde; ülkemizi ziyaret amacıyla bulunan 3 turist tarafından İstiklal Caddesi'nde, sosyal medyada beğeni alma amacıyla çekildiği değerlendirilen mizahi videonun çekim tarihinin bombalı terör saldırısından önce olduğu tespit edilmiştir. Ancak videonun saldırıdan birkaç gün sonra paylaşılmış olması hem sorumsuzca hem de provokasyona açık bir paylaşım olarak değerlendirilmektedir.

Paylaşımın dil ve anlam bütünlüğünü göz ardı ederek "bombalı paket şakası" olarak kamuoyuna yansıtanların, özünde bir "kapkaç şakası" olduğu anlaşılan görüntülerin terör saldırısından sonraki bir tarihte sorumsuzca paylaşılmasının ve ülkemizdeki sosyal medya provokatörleri tarafından da dolaşıma sokulmasının da kabul edilebilir herhangi bir tarafı bulunmamaktadır.

Böylesi kötü niyetli girişimlerin ülkemizdeki huzur ortamını baltalama, yabancı, turist ve göçmenler ile vatandaşlarımızın karşı karşıya getirilmesi niyetini taşıdığı da değerlendirilmektedir.

Dünyadaki birçok devletin taziye mesajıyla ülkemizin acısını paylaştığı böyle bir ortamda, mevzubahis sosyal medya paylaşımını Türkiye'nin hassasiyetini gözetmeden yaparak hem provokasyona neden olan hem de toplumsal vicdanı inciten bu sorumsuzluğa ilişkin idari işlemler başlatılmıştır.

Yapılan incelemelerde, görüntülerdeki 3 kişiden F.R.'nin 08.11.2022 tarihinde, A.O.'nun 10.11.2022 tarihinde ülkemizden çıkış yaptığı anlaşılmış olup hala ülkemizde bulunan diğer yabancının ülkemizden çıkışı için gerekli idari süreç yürütülmektedir.

Ülkemizdeki tüm yabancılarla ilişkilendirilmesi mümkün olmayan bu tip münferit olayların tespit edilmesi durumunda gerekli takipler yapılarak adli veya idari süreçler titizlikle sürdürülmektedir.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN