Kemal Kılıçdaroğlu'na suç duyurusu! "Deprem üzerinden siyasi rant elde etmeye çalışarak halkı kin ve nefrete sürüklüyor"

Asrın felaketi olarak nitelendirilen ve 10 ili bağlayan deprem felaketinin ardından bir vatandaş CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun deprem üzerinden siyasi rant elde etmeye çalışarak halkı kin ve nefrete sürüklediğini belirterek savcılığa suç duyurusunda bulundu. Vatandaş, Kılıçdaroğlu'nun yaptığı paylaşımları nedeniyle birlik beraberliğin en yoğun yaşanması gerektiği bu günlerde siyasi bir liderin yaptığı provokatif paylaşımların suç teşkil ettiğini belirterek Kılıçdaroğlu’nun cezalandırılmasını istedi.

Giriş Tarihi :16 Şubat 2023 , 15:34 Güncelleme Tarihi :16 Şubat 2023 , 15:45
Kemal Kılıçdaroğlu’na suç duyurusu! Deprem üzerinden siyasi rant elde etmeye çalışarak halkı kin ve nefrete sürüklüyor

İÇİNDEKİLER

Merkez üssü Kahramanmraş olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki asrın çifte depremlerinde Türkiye adeta sarsıldı. 10 ilde büyük yıkımlara neden olan Asrın depremlerinde Türkiye yaralarını sarmak için çalışmaya devam ediyor. Yaşanan afet sonrası, dünyanın dört bir yanından yardım ve arama kurtarma ekipleri Türkiye için adeta seferber oldu.

CHP LİDERİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU!

Sabah'ın haberine göre deprem bölgesine giden bir takım siyasetçilerin yaşanan felaket üzerinden siyasi çalışma yapmasına tepkiler gecikmiyor. Depremin yaşandığı andan itibaren bölgeye giden İsmail Uluhan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sosyal medaydan yapmış olduğu paylaşımlar hakkında suç duyrusunda bulundu.

" DEPREM ÜZERİNDEN TOPLUMU PROVAKE ETME VE DEZENFORMASYON TELAŞINA GİRMİŞTİR"

Kılıçdaroğlu'na suç duyurusunda bulunan İsmail Uluhan savcılığa yaptığı suç duyurusunda, "Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, toplumumuzun ve gerginlik yaşadığımız ülkelerin gösterdiği bu duyarlılığı ve hasasiyeti gösterememiştir. Kenetlenmeye, dayanışmaya, moral ve motivasyonumuzu diri tutmaya ihtiyacımız olduğu bu dönemde Sayın Kılıçdaoğrlu deprem üzerinden, acı üzerinden, gözyaşı üzerinden siyasi rant toplama, toplumu provake etme ve dezenformasyon telaşına girmiştir" ifadelerini kullandı.

"TWITTER'DAN YAPTIĞI PAYLAŞIMLAR SUÇ TEŞKİL EDİYOR "

Balıkesirli vatandaş suç duyurusunun devamında, "Sayın Kılıçdaroğlu, twitter hesabından yaptığı; "Arkadaşlarım limana müdahale ediyor. Gelsinler tutuklasınlar", "Kapanan Hatay Havalimanı'nı onarıyoruz. Gelsinler tutuklasınlar", "Ya hepimizi tutuklayın ya da geceden beri tutukladığınız gençleri, gazetecileri serbest bırakın. Çok işimiz var", "Milleti soğuğa mahkum ettiler", "Yok böyle bir yağma düzeni", "Bu sefer gençlerimize dokunmayalım","Afetin faturasını gençlerimize ödetmeyelim, onları hayattan koparmayalım" şeklindeki paylaşımlarıyla açıkça halkı kin ve düşmalığa sevketmiş, dezenformasyon yaratarak kamu düzenini tehlikeye atmıştır. Birlik ve bareberliğe her zamankinden daha çok ihtiyacımızın olduğu bir dönemde CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, bu paylaşımlarıyla bir yandan algı operasyonuna girişirken, bir yandan da Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurumlarını ve faaliyetlerini hedef alarak dezenformazyonla halkta kin ve nefret duygusu yaratmakta ve tahrik etmektedir." ifadeleri kullanıldı.

CEZALANDIRILMASINI İSTEDİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilen suç duyurusunda CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan deprem felaketinden sonra sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımların incelenmesi, dezenformasyon ve provokatif açıklamalarla kamu düzenini bozmaya ve halkta kin ve düşmanlık uyandırmaya yönelik ve diğer suç unsurlarını içeren paylaşımlarının tespit edilmesi ve cezalandırılmasını talep etti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN