Başkan Erdoğan'dan Adana 15 Temmuz Şehitler Köprüsü açılışında önemli açıklamalar! Petrol müjdesi...

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Adana 15 Temmuz Şehitler Köprüsü açılışında önemli açıklamalarda bulunuyor. Köprünün sıradan bir ulaşım eserinin ötesinde olduğunu dile getiren Erdoğan, köprüde 2 hatlı tren yolunun da bulunduğunun altını çizdi. Başkan Erdoğan, “Ülkemize vakitten ve akaryakıttan yılda 286 milyon lira tasarruf ettirecek, karbon salınımını 4 bin tondan fazla azaltacak” ifadelerine yer verdi. Erdoğan "Petrole de kavuşacağımız günler çok uzak değil" diyerek müjdeyi verdi. Öte yandan Başkan Erdoğan, Adana 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün açılışının ardından sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Giriş Tarihi :28 Nisan 2023 , 17:32 Güncelleme Tarihi :28 Nisan 2023 , 21:07
Başkan Erdoğan’dan Adana 15 Temmuz Şehitler Köprüsü açılışında önemli açıklamalar! Petrol müjdesi...

İÇİNDEKİLER

Adana Merkez Seyhan ve Yüreğir ilçelerini birbirine bağlayan raylı sistemli 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, 6 şeritli yoluyla kentin trafik yükünü rahatlatacak.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Adana 15 Temmuz Şehitler Köprüsü Açılış Töreni'ne canlı bağlantı ile katıldı.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar:

6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle yad ediyorum. Adana'mızın yaralarını sarmak için çaba sarf ediyoruz. 1 yıl içinde deprem bölgesini ayağa kaldıracağız. Adana'da 14 bin 930 yeni yuva yapıyoruz. 1628'inin inşası başladı. 1 yıl içinde Adanalı vatandaşlarımıza anahtarlarını vereceğiz.

Adana'mıza yeni bir eser kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Adana büyüdükçe yeni ihtiyaçlar ortaya çıkıyor. Transit trafiğin yükü de Adana'nın omuzlarındadır. Şehrimizin trafik yükünü azaltacak pek çok yatırımı gerçekleştirdik. Bugün de köprümüzü açıyoruz. Çok farklı özelliklere sahip. 3 gidiş 3 geliş 6 şeritlik bu köprümüzde 2 hatlı bir demir yolu da yer alıyor.

"KÖPRÜ YILDA 286 MİLYON LİRA TASARRUF ETTİRECEK"
Ülkemize vakitten ve akaryakıttan yılda 286 milyon lira tasarruf ettirecek, karbon salınımını 4 bin tondan fazla azaltacak.

Artık Adana'nın kuzey bölgesindeki şehir hastanesi, stadyum ile merkez arasındaki ulaşım çok daha kolaylaşacaktır. Adana'mızı geliştirmeyi sürdüreceğiz.

21 yıldır bu ülkede sadece eser ve hizmet siyaseti yapmadık, milletimiz geçmişte yaşadığı geri kalmışlıktan bıkmıştı. Ülkemizin asırlık demokrasi eksiklerini tamamlarken bir yandan da birliğimizi güçlendirmenin mücadelesini verdik. Adana, kardeşliğin kıymetini çok iyi bilir.

Biz getirdiğimiz her hizmetle Adana'ya hakkını teslim etmenin gayreti içindeyiz. Adana yürüyecek ki, Türkiye yürüsün. Adana güçlenecek ki, Türkiye güçlensin... Her il, Türkiye Yüzyılı vizyonuna kilitlenecek ki, hedefimize varabilelim.




"BÜYÜK BİR ŞAHLANIŞIN TEMELLERİNİ ATIYORUZ"
Biz sadece köprü, hastane inşa etmiyoruz. Sadece fabrika açmıyoruz, otomobil, uçak, gemi, tank üretmiyoruz. Milletimizin asırlık hayallerini gerçekleştirecek büyük bir şahlanışın temellerini atıyoruz.

Kendi doğal gazımıza kavuştuk, ihtiyacımızı görecek kadar petrole kavuşacağımız günleri de çok uzak olmayan bir tarihte inşallah hep birlikte göreceğiz.

Birileri varsın 'yolları-köprüleri mi yiyeceğiz, İHA-SİHA bizi mi doyuracak' desin. Milletimiz her hizmetin geleceği için konmuş bir tuğla olduğunu biliyor.

Başkan Erdoğan’dan Adana 15 Temmuz Şehitler Köprüsü açılışında önemli açıklamalar! Petrol müjdesi...



Milletimizin bu gayretimizi gördüğünden ve gerekeni yapacağından en küçük bir şüphe duymuyoruz. 14 Mayıs, Cumhur ittifakının milletimizle birleştiği bir zafer tarihi olacağına inanıyorum.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün Adana'mıza hayırlı olmasını diliyorum.



BAŞKAN ERDOĞAN'DAN 15 TEMMUZ ŞEHİTLER KÖPRÜSÜ PAYLAŞIMI
Başkan Erdoğan, Adana 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün açılışının ardından sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Köprünün açılışının ardından birilerinin "Köprü mü yiyeceğiz, yol mu yiyeceğiz?" diyerek söz konusu eserleri kötülemeye, değersizleştirmeye çalışacağını belirten Başkan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Peki bu yollar, köprüler, havalimanları, demir yolları. Bu yatırımlar ne işe yarıyor? Ulaştırma yatırımları bir ülkenin ekonomik refahının en önemli göstergesidir. Üretimin, turizmin, ticaretin ve sonuçta da istihdamın lokomotifidir. Yol yenmez ama yollar sayesinde üretim olur, üretici mahsulünü satar, turist seyahat eder, sanayici ihracat yapar. Köprü yenmez ama köprüler sayesinde yatırım gelir, sanayi gelişir, ekonomi büyür, istihdam oluşur. Tünel yenmez ama tüneller sayesinde 85 milyon hem birbirine kavuşur hem de insanımız evine helal rızık götürür. Havalimanları tek başına karın doyurmaz ancak havalimanları sayesinde şehirlerimiz dünyaya bağlanır, ticaretin hacmi artar, ülke bir ulaşım merkezine dönüşür. Tek başına hızlı trenle cebimize para girmez, fakat demir yolları sayesinde çevreci, konforlu ve güvenli ulaşım sağlanır, mal ve hizmetlerin dolaşımı kolaylaşır."

Tüm bunların yanında ulaşım yatırımlarının vakitten, nakitten, yakıttan tasarruf olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Bu eserler sayesinde yollarımız kan gölüne dönmez, vatandaşımız güvenli bir şekilde sevdiklerine kavuşur. Ulaşımda yaptığımız her yatırım, hayata geçirdiğimiz her eser, getirdiğimiz her hizmet, aynı zamanda ülkemizin güvenliği, refahı, geleceği için konmuş bir tuğladır. Bugün hizmete aldığımız Adana 15 Temmuz Şehitler Köprüsü de işte bu büyük vizyonun bir parçasıdır. Bugün Cumhuriyetimizin ikinci asrını Türkiye Yüzyılı haline getirme hayalini konuşabiliyorsak, 21 yıldır ülkemize kazandırdığımız bu güçlü altyapı sayesindedir." ifadelerini kullandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN