HDP ve İYİ Parti ittifak için CHP'den ne istiyor? Mehmet Sevigen bombayı patlattı! Yeni parti hazırlığı...

Eski CHP Genel Sekreteri Mehmet Sevigen A Haber yayınında bomba açıklamalar yaptı. Genel seçimlerde küçük ortaklara vekil kaptıran CHP'nin bu kez HDP ve İYİ Parti'ye belediye kaptırabileceği anlaşıldı. Sevigen, "HDP 2 İYİ Parti 4 belediye istiyor" dedi. Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Sevigen, "Kemal Kılıçdaroğlu, genel başkan olduğu sürece insanlar sandığa gitmeyecek. " dedi. Mehmet Sevigen bir de yeni parti sinyali verdi.

Giriş Tarihi :15 Ağustos 2023 , 23:57 Güncelleme Tarihi :16 Ağustos 2023 , 08:38
HDP ve İYİ Parti ittifak için CHP’den ne istiyor? Mehmet Sevigen bombayı patlattı! Yeni parti hazırlığı...

İÇİNDEKİLER

8'li koalisyonun küçük ortakları Demokrat Parti, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi 14 Mayıs'ta CHP listelerinden seçime girdi.

GENEL SEÇİMDE KOPARDILAR SIRA YEREL SEÇİMDE
CHP listelerine adını yazdıran DEVA 15, Gelecek ve Saadet ise 10'ar milletvekili Demokrat Parti ise 3 milletvekili kopardı.

Bu vekiller seçimlerin ardından CHP'den istifa ederken yerel seçimler için bomba bir iddia gündeme geldi.

Eski CHP Genel Sekreteri Mehmet Sevigen yerel seçimler için İYİ Parti ve HDP'nin ittifak karşılığında CHP'den belediye istediğini söyledi.

"HDP 2 İYİ PARTİ 4 BELEDİYE İSTİYOR "
A Haber ekranlarına konuk olan Mehmet Sevigen, "HDP 2 tane belediye istiyor. Esenyurt'u kesin istiyorlar. Bir de Küçükçekmece'yi istiyorlar." dedi.

Sevigen, "İYİ Parti ise 4 tane istiyor. Hangi ili verecek ne pazarlık yapacak? Meral Hanım pazarlığı sıkı tutuyor. Vermezse ittifak olmazsa seçimi alma şansı da yok." ifadelerini kullandı.

"KILIÇDAROĞLU KALDIĞI SÜRECE İNSANLAR SANDIĞA GİTMEYECEK"
CHP ve Kılıçdaroğlu'nu da eleştiren Sevigen, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, genel başkan olduğu sürece insanlar sandığa gitmeyecek. Benim dışarıdan aldığım tepki bu. Seçimlere 6.5-7 ayımız kaldı, zaten bunların 3 ayı curcuna ile geçer. Kaldı 4 ay, bu 4 ay içinde kavga edilirse ve güven verilmezse, bu durum seçmeni etkileyecektir." ifadelerini kullandı.

YENİ PARTİ İDDİASI
Sevigen bir de yeni parti sinyali verdi. "CHP seçmeni çaresiz değil, önlerine yeni bir seçenek çıkabilir." ifadelerini kullandı.

"Kemal Bey Genel Başkan olarak kaldığı zaman Türkiye'ye yeni bir seçenek sunmak lazım... Eski belediye başkanlarından vekillerinden il başkanlarından yeni bir seçenek lazım..." diyen Sevigen "Yeni bir parti mi olacak?" sorusuna "Olabilir kesin bir şey yok ama talep var baskı var... Yeni bir seçenek sunmak lazım" dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN