Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile telefonda görüştü

Son dakika haberi! Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile görüştü. Görüşmede, Türkiye-Ermenistan ilişkileri ve bölgesel konular ele alınmıştır. Görüşmede ayrıca, iki lider bölgede kalıcı barış ve istikrarın tesisinin bölge ülkelerinin tamamının kalkınma ve refahına katkıda bulunacağını vurgulamış ve bu yönde diplomatik çabalara devam edeceklerini ifade edildi. Öte yandan Başkan Erdoğan G20 Zirvesi'nin ardından Aliveyle görüştüğünü söyleyerek açıklamada bulunmuştu. Başkan Erdoğan, "Bunu kabullenmek mümkün de değil. Biz de olumlu bakmıyoruz. Yarın Paşinyan ile görüşeceğim. Bu konuda uyarı yapmalarını ve kesinlikle böyle bir seçimin mümkün olmadığını ifade edeceğiz. Görüştüğüm hiçbir ülke zaten bunu kabul etmiyor." ifadelerini kullanmıştı.

Giriş Tarihi 10 Eylül 2023, 13:25 Güncelleme 11 Eylül 2023, 19:22
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile telefonda görüştü

İÇİNDEKİLER

Geçtğimiz günlerde Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

G20 ZİRVESİNDEN ARADI
Başkan Erdoğan'ın 18'inci G20 Liderler Zirvesi dolayısıyla Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de bulunduğu sırada gerçekleşen görüşmede iki lider, bölgesel meselelere ilişkin görüş alışverişinde bulundu.

GÜNDEM ERMENİSTAN
Görüşmede, Azerbaycan - Ermenistan ilişkileri ve Azerbaycan'ın Karabağ bölgesinde son günlerde yaşanan olaylar da ele alındı.

G20'nin ardından açıklamalarda bulunan Başkan Erdoğan, "Aliyev ile görüştüm yarın Paşinyan ile görüşeceğim." dedi.



BAŞKAN ERDOĞAN, PAŞİNYAN İLE GÖRÜŞTÜ
Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın telefon görüşmesinde, Türkiye-Ermenistan ilişkileri ve bölgesel konular ele alındı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre Erdoğan, Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile telefonda görüştü.

Türkiye-Ermenistan ilişkileri ve bölgesel konuların ele alındığı görüşmede, iki lider ayrıca, bölgede kalıcı barış ve istikrarın tesisinin bölge ülkelerinin tamamının kalkınma ve refahına katkıda bulunacağını vurguladı, bu yönde diplomatik çabalara devam edeceklerini ifade etti.

BAŞKAN ERDOĞAN PAŞİNYAN İLE GÖRÜŞTÜ I VİDEO İZLE

KABULLENMEK MÜMKÜN DEĞİL
Başkan Erdoğan G20 Zirvesi'nin ardından açıklamada bulunarak Ermenistan'ın attığı adımları kabul etmediklerini belirtmiş, "Bunu kabullenmek mümkün de değil. Biz de olumlu bakmıyoruz. Yarın Paşinyan ile görüşeceğim. Bu konuda uyarı yapmalarını ve kesinlikle böyle bir seçimin mümkün olmadığını ifade edeceğiz. Görüştüğüm hiçbir ülke zaten bunu kabul etmiyor." şeklinde konuşmuştu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN