KADİR GECESİ ALAMETLERİ neler? Hangi gece olduğunu nasıl anlarız?

Ramazan ayının son on gününde müminler için bir manevi atmosferin doruk noktası olan Kadir Gecesi, 2024 yılında da İslam aleminin tevazu ve ibadetle dolup taştığı kutsal bir zaman dilimi olarak yaklaşıyor. Bu yıl, Kadir Gecesi'nin Ramazan ayının 27. gecesi, yani 5 Nisan'da idrak edilecek olması, müminleri dualarla ve ibadetle yoğunlaşmaya çağırıyor. Peki, Kadir Gecesi alametleri neler? İşte detaylar...

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :05 Nisan 2024 , 18:56 Güncelleme Tarihi :05 Nisan 2024 , 19:04
KADİR GECESİ ALAMETLERİ neler? Hangi gece olduğunu nasıl anlarız?

İÇİNDEKİLER

İslam inancına göre, Kadir Gecesi, Kur'an-ı Kerim'in ilk kez Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'e (s.a.v.) vahyedilmeye başlandığı mübarek bir gece olarak kabul edilir. Ancak hangi gece olduğu kesin olarak belirtilmemiş, hikmetlerle gizlenmiştir. Bu gece, bin aydan daha hayırlı kabul edilir ve müminlere bolca rahmet ve mağfiret kapılarını aralar.

KADİR GECESİ ALAMETLERİ

Kadir Gecesi zamanının tayin edilebilmesi için dikkat edilen bazı rivayetler Diyanet tarafından şöyle anlatılıyor:

Kadir Gecesi Kur'an'da belirtildiğine göre, içerisinde Kadir Gecesi bulunmayan bin aydan daha hayırlıdır. Kur'an, Ramazan ayında (Bakara, 2/185) ve bu gecede indirilmiştir (Kadr, 97/1). Kadir gecesinin Ramazan ayında olduğu kesindir. Ancak hangi güne tekabül ettiği konusunda farklı rivayetler vardır.

Kadir Gecesi alametleri için sosyal medyada birçok iddia bulunuyor. Özellikle Kadir gecesi, açık ve sakin olur, ne sıcak, ne de soğuk olur. Ertesi sabah güneş, kızıl olup, şuasız doğar gibi düşünceler en bilinenler arasında yer alıyor. Kadir Gecesinde köpek sesi duyulmaz diyen âlimler de olmuştur.

KADİR GECESİ'NDE NE OLDU?

Kur'ân-ı kerim, Ramazanda indi. Kadir gecesi, bu aydadır. Kur'ân-ı kerimde bütün üstünlükler bulunmaktadır. Bu ayda da, o üstünlüklerden hasıl olan bütün iyilikler bulunmaktadır. Bu bağlılıktan dolayı, Kur'ân-ı kerim bu ayda nazil oldu.