Şırnak’ta askeri araç devrildi: 2 asker şehit oldu, 2 asker yaralı

Çakırsöğüt Komando Tugayı'na ait askeri aracın Akçay Askeri Üs bölgesi giden yolda devrildi. İhbar üzerine kaza yerine 112 Acil Sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kazada, 2 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı.

Giriş Tarihi 30 Nisan 2024, 22:12 Güncelleme 30 Nisan 2024, 23:21
Şırnak’ta askeri araç devrildi: 2 asker şehit oldu, 2 asker yaralı

İÇİNDEKİLER

Şırnak'ta askeri aracın devrilmesi sonucu, 2 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı. Askeri araç, Gabar Dağı Pire Tepe mevkisinde kontrolden çıkarak devrildi.

ŞEHİT ASKER MUSTAFA ŞENŞEHİT ASKER MUSTAFA ŞEN

İhbar üzerine kaza yerine 112 Acil Sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kazada, 1 asker şehit oldu, 1'i ağır 3 asker yaralandı.

ŞEHİT ASKER ENSAR ENES ERTAŞŞEHİT ASKER ENSAR ENES ERTAŞ

Yaralı askerler ambulansla Şırnak Şehit Aydoğan Aydın Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kazada ağır yaralanan asker hastanede yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

ŞEHİTLER İÇİN TÖREN
Kazada şehit olan askerler için Şırnak 23'üncü Piyade Tümen Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Törene Vali Cevdet Atay, 23'üncü Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Emre Tayanç, Belediye Başkanı Mehmet Yarka, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Murat Bulut ile kurum temsilcileri ve askerler katıldı. Şehitlerin Türk bayrağına sarılı naaşı alana getirilerek saygı duruşunda bulunuldu, öz geçmişleri okundu. Edilen duaların ardından şehitlerin cenazeleri Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı'na götürüldü. Jandarma Astsubay Çavuş Şen'in cenazesi Antalya'ya, Jandarma Uzman Çavuş Ertaş'ın cenazesi Hatay'a uğurlandı.



YERLİKAYA'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Şırnak'ta askeri aracın devrilmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Ensar Enes Ertaş ve Jandarma Astsubay Çavuş Mustafa Şen için başsağlığı mesajı paylaştı.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından "Milletimizin başı sağ olsun" ifadesiyle paylaştığı mesajında, Şırnak'ta düzenlenen operasyon kapsamında Jandarma Uzman Çavuş Ertaş ile Jandarma Astsubay Çavuş Şen'in zırhlı aracın şarampole devrilmesi sonucu ağır yaralandığını ve yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olduğunu belirtti.

Şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine, Jandarma Teşkilatına ve Türk milletine baş sağlığı dileyen Yerlikaya, paylaşımında şehitlerin fotoğraflarına da yer verdi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN