Son dakika: Başkan Erdoğan CHP'ye iade-i ziyaret için tarih verdi! İYİ Parti ile görüşme sinyali

Son dakika haberi... Başkan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin grup toplantısı sonrası CHP'ye yapacağı iade-i ziyarete ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan ziyaretin 9 Haziran'dan sonra gerçekleşeceğini ifade etti. Öte yandan Başkan Erdoğan, "İYİ Parti ile görüşmemek için hiçbir neden yok" diyerek Müsavat Dervişoğlu ile görüşme sinylai verdi.

Giriş Tarihi 29 Mayıs 2024, 13:54 Güncelleme 29 Mayıs 2024, 14:25
Son dakika: Başkan Erdoğan CHP’ye iade-i ziyaret için tarih verdi! İYİ Parti ile görüşme sinyali

İÇİNDEKİLER

2 Mayıs 2024'te AK Parti Genel Merkezi'nde siyasette ezberleri bozan 'Özel' bir zirve gerçekleşti. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i kabul etti.



Olumlu havada gerçekleşen 1 saat 35 dakikalık görüşmede Erdoğan ve Özel karşılıklı hediyeleşti.



Özgür Özel'le AK Parti Genel Merkezi'nde yaptığı görüşmeyi değerlendiren Erdoğan, "Özgür Özel'in ziyaretine iade-i ziyaret yapacağım. Bu adımın atılmasıyla siyasetin ülkemizde yumuşama dönemine girdiğini görüyoruz" ifadelerini kullandı.


"TÜRK DEMOKRASİSİ AÇISINDAN KİLOMETRE TAŞI"

Özel de görüşmeyi "Türkiye demokrasisi açısından önemli bir kilometre taşı" olarak tanımladı.



TARİH BELLİ OLDU

Tüm bu yaşananların gölgesinde Başkan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin grup toplantısı sonrası CHP'ye yapacağı iade-i ziyarete ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erdoğan ziyaretin 9 Haziran'dan sonra gerçekleşeceğini ifade etti.



"AYIN 9'UNDAN SONRA"

Bir gazetecinin, "CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i, CHP Genel Merkezinde ziyaretiniz bekleniyor, tarih belli mi?" sorusuna Erdoğan, "Ayın 9'undan sonra." cevabını verdi.




İYİ PARTİ İLE GÖRÜŞME SİNYALİ

Öte yandan Başkan Erdoğan, "İYİ Parti ile görüşmememiz için hiçbir neden yok" diyerek CHP'den sonra İYİ Parti ile de görüşeceğinin sinyalini verdi.

Erdoğan, "Bugün bir görüşmemiz yok. Arkadaşlarımız, ilgili birimlerimiz görüşecekler, Görüşmememiz için hiçbir neden, hiçbir sebep yok" şeklinde konuştu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN