Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda 'normalleşme' zirvesi! Mehmet Şimşek CHP heyetini kabul etti | Hangi konular görüşüldü? Süreç nasıl gelişti?

Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasında cereyan eden normalleşme adımları kabine ve CHP heyeti arasında sürüyor. Bu kapsamda Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bakanlıkta CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe ile bir araya geldi. Görüşme yaklaşık 4 saat sürdü. Zirve sonrası CHP'den ve AK Parti'den peş peşe açıklamalar geldi. Bilindiği üzere Başkan Erdoğan'ın Özgür Özel'le yaptığı görüşmede "Ekonomide popüzlime yer yok, programa sadık kalınacak" minvalinde verdiği mesajlar sonrası CHP heyetinin Hazine ve Maliye Bakanlığı'nı ziyaret edeceği süreç gelişmişti.

Giriş Tarihi 24 Haziran 2024, 09:05 Güncelleme 24 Haziran 2024, 17:35
Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda ’normalleşme’ zirvesi! Mehmet Şimşek CHP heyetini kabul etti | Hangi konular görüşüldü? Süreç nasıl gelişti?

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Özgür Özel'i kabulüyle başlayan daha sonrasında CHP Genel Merkezi'ne yapılan iade-i ziyaretle devam eden siyasetteki pozitif iklim sürüyor.


HAZİNE'DE 'NORMALLEŞME' ZİRVESİ
Siyasetteki normalleşme adımlarının tezahürü olarak bugün Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda önemli bir görüşme gerçekleştirdi.

Bakan Şimşek CHP heyetini kapıda karşıladıBakan Şimşek CHP heyetini kapıda karşıladı


Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe ile bir araya geldi.



Heyette CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ve Genel Başkan Yardımcısı Volkan Demir de yer aldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın KaratepeCHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe

4 SAATLİK ZİRVE
Bakanlıkta gerçekleşen zirve 4 saat sürdü.

Bakan Şimşek, Karatepe'yi aracına kadar uğurladıBakan Şimşek, Karatepe'yi aracına kadar uğurladı

Görüşmenin ardından Bakan Şimşek, Karatepe'yi aracına kadar uğurladı.

NE KONUŞULDU?
CHP'li Yalçın Karatepe görüşme sonrası yaptığı açıklamada, asgari ücret, emekli aylıkları, tarımsal destek ve vergide adaletsizlik meselelerini gündeme getirdiklerini belirtti.

AK PARTİ'DEN AÇIKLAMA
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de görüşmeye ilişkin açıklama yaptı. MYK sonrası konuşan Çelik, "Özgüvenli bir hükümete sahibiz. Orta vadeli programda Türkiye'nin doğru kazanımlar elde etmesi ve dünyaya doğru mesajlar için gerekenler yapılıyor. Bunlar hükümetin zaten bildiği, bakanlığın zaten üzerinde çalıştığı konular. Zaten gündemde olur da yapılırsa biz gündeme getirdik deniyor. Ekonomi yönetimimiz ne yaptığını biliyor, takvim kusursuz şekilde işliyor. Partilerden bakanlarımızdan bilgi almak isteyenlere bilgiler veriliyor." ifadelerini kullandı.

EKONOMİ POLİTİKALARI VE YENİ VERGİ PAKETİ
Görüşmede Bakan Şimşek, uygulanan ekonomi politikalarına ilişkin CHP heyetine bilgilendirme yapacak. Yeni vergi paketinin de önemli gündem maddelerinden biri olması bekleniyordu.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan - CHP Genel Başkanı Özgür ÖzelBaşkan Recep Tayyip Erdoğan - CHP Genel Başkanı Özgür Özel

SÜREÇ NASIL GELİŞTİ?
CHP heyetinin Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'le yapacağı görüşmede süreç Başkan Erdoğan'ın CHP Genel Merkezi'ne yaptığı iade-i ziyarette gelişti.

"EKONOMİDE POPÜLİZME YER YOK, PROGRAMA SADIK KALINACAK"

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e ekonomide popülizme müsaade etmeyeceklerini, enflasyonu düşürmek için açıklanan ekonomi programına sadık kalacaklarını söyledi.

"Arzu ederseniz Hazine ve Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek sizi bilgilendirebilir" mesajı verdi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan - CHP Genel Başkanı Özgür ÖzelBaşkan Recep Tayyip Erdoğan - CHP Genel Başkanı Özgür Özel

Gelişmeye müteakip CHP lideri Özgür Özel, CHP'li üç ekonomi kurmayının Hazine ve Maliye Bakanlığı'nı ziyaret edeceğini bildirdi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakanİçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan

CHP HEYETİ İLE GÖRÜŞEN DİĞER BAKANLAR

Daha önce de Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki CHP'deki ilgili genel başkan yardımcılarıyla bir araya gelmişti.