Instagram açılmadı mı, neden açılmıyor? Instagram son dakika: "Türkçe ayarlanırken lütfen bekle" ne demek?

2 Ağustos'ta katalog suçlar nedeniyle erişime kapanan Instagram, 10 Ağustos saat 21.30 itibarıyla yeniden açılması bekleniyordu. Ancak, kullanıcılar Instagram’a giriş yapmaya çalışırken "Türkçe olarak ayarlamada sorun yaşıyoruz" uyarısıyla karşılaşıyor. Peki, Instagram gerçekten açıldı mı ve neden bu erişim sorunları yaşanıyor?

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :10 Ağustos 2024 , 21:54 Güncelleme Tarihi :10 Ağustos 2024 , 22:10
Instagram açılmadı mı, neden açılmıyor? Instagram son dakika: Türkçe ayarlanırken lütfen bekle ne demek?

İÇİNDEKİLER

Instagram, 2 Ağustos'ta BTK tarafından katalog suçlar nedeniyle kapatılmıştı ve 10 Ağustos saat 21.30'da açılması planlanıyordu. Ancak, kullanıcılar giriş yapmaya çalıştıklarında "Türkçe olarak ayarlamada sorun yaşıyoruz" mesajıyla karşılaşıyor. Instagram'ın açılmadığına dair endişeler sürerken, sorunların neden kaynaklandığı ve çözümü hakkında detaylar araştırılıyor.

Erişim Engeli Resmen Kaldırıldı

2 Ağustos'ta katalog suçları gerekçesiyle Türkiye'de erişime kapatılan Instagram, 10 Ağustos saat 21.30 itibarıyla tekrar erişime açıldı.

Ancak, kullanıcılar Instagram'a giriş yaparken çeşitli sorunlarla karşılaşıyor. iOS kullanıcıları sosyal medyaya girişte bir sorun yaşamadıklarını belirtirken, Android telefon kullanıcıları "Türkçe olarak ayarlamada sorun yaşıyoruz" uyarısıyla karşılaşıyor. Instagram'ın kademeli olarak normale dönmesi bekleniyor.

Bakan Uraloğlu'ndan Açıklama

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Instagram erişim engelinin kaldırıldığını sosyal medya hesabı X'ten duyurdu. Uraloğlu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun konuya ilişkin "site bilgileri sorgu sayfasını" da paylaştı. Bakan, sosyal medya platformlarının Türkiye Cumhuriyeti yasalarına uyum sağlaması gerektiğini vurgulayarak, Instagram yetkilileriyle yapılan görüşmeler sonucunda erişim engelinin kaldırıldığını açıkladı.

Instagram açılmadı mı, neden açılmıyor? Instagram son dakika: Türkçe ayarlanırken lütfen bekle ne demek?

Hesap Güvencesi ve Yasal Uyumluluk

Uraloğlu, Instagram üzerinden yapılan paylaşımlarda ve içeriklerde Türkiye Cumhuriyeti yasalarına uyum sağlanacağını ve katalog suçlar kapsamındaki içeriklerin kaldırılacağını belirtti. Ayrıca, kullanıcı haklarının korunacağı ve hesapların uyarı yapılmadan kapatılmayacağı ifade edildi. Uyarı yapılmadan kapatılan veya kilitlenen hesapların tekrar erişime açılacağı vurgulandı.

Terörle Mücadelede Hassasiyet

Uraloğlu, Instagram üzerinden terör örgütlerine ait hesapların ve propaganda içeriklerinin Meta tarafından kaldırılması için gerekli hassasiyetin gösterileceğini duyurdu. PKK, PYD ve FETÖ gibi terör örgütleriyle mücadelede etkin bir yaklaşım benimsenerek güvenlik ve kamu düzeninin korunacağı belirtildi. Bakan, Meta platformunun Türkiye'ye üst düzey bir ziyaret gerçekleştireceğini de sözlerine ekledi.