İstanbul'da metrobüs kazası! 8 şüpheliden 5'i tutuklandı | Şoförün ifadesi pes dedirtti: Hızlı değildim

Son dakika haberleri... İstanbul Küçükçekmece'deki metrobüs kazasında gözaltı sayısı 10'a yükseldi Öte yandan gözaltına alınan kişiler arasında yer alan metrobüs şoförü Düzgün Murat Çetin ve denetim amiri Şafak Yıldız Sefaköy Polis Merkezi'nde tamamlanan işlemlerinin ardından sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Kazayı yapan şoförün ifadesine de ulaşıldı. Öte yandan Küçükçekmece'deki metrobüs kazasına ilişkin gözaltına alınan 8 şüpheliden, metrobüs sürücüsü D.M.Ç. ve denetim amiri Ş.Y'nin de aralarında bulunduğu 5'i tutuklandı.

Giriş Tarihi 30 Ağustos 2024, 09:26 Güncelleme Tarihi 30 Ağustos 2024, 23:40
İstanbul’da metrobüs kazası! 8 şüpheliden 5’i tutuklandı |  Şoförün ifadesi pes dedirtti: Hızlı değildim

İÇİNDEKİLER

İstanbul Küçükçekmece'de D-100 Karayolu'nda Küçükçekmece Adliyesi önünde 2 metrobüs çarpıştı. Kazada 1 kişi öldü 53 kişi yaralandı. Kazaya ilişkin ön rapor hazırlandı. Raporda, metrobüs hattındaki "Beyaz Yol" çalışması nedeniyle dönüş yapılacağına dair uyarı bulunduğu, metrobüs sürücüsünün yoldaki bu uyarıyı görmediği ve dönmesi gereken noktayı kaçırarak aniden dönüş yapmak istemesi sonucunda kazanın gerçekleştiği belirtildi.

Kaza anı.Kaza anı.

Küçükçekmece, D-100 Karayolu üzerinde 2 metrobüs çarpıştı. Çarpışmanın ardından savrulan metrobüsler bariyerlere çarparak durabildi. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kazada yaralananlar çevre hastanelere sevk edilirken ağır yaralı olan 22 yaşındaki Ferhat Uçar kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Kaza nedeniyle her iki istikamette uzun araç kuyrukları oluştu. Metrobüs yolu kapanırken, yolcular Marmaray ve otobüs duraklarına yönlendirildi.

KAZA GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI
Diğer yandan yaşanan kaza güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde metrobüs yolunda ters istikamette seyreden 2 metrobüsün önce birbirine çarptıığı ardından bariyerlere savruldukları anlar yer alıyor. Kaza sonrasında bölgedeki kurtarma çalışmaları ve oluşan kalabalık ise, havadan drone ile görüntülendi.

Gözaltına alınan 2 şüpheli adliyeye sevk edildi. Gözaltına alınan 2 şüpheli adliyeye sevk edildi.

GÖZALTI SAYISI YÜKSELDİ
Metrobüs kazasında gözaltı sayısının 10'a yükseldiği öğrenildi.

Gözaltına alınan 2 şüphelinin adliyeye sevk edildiği anlar. Gözaltına alınan 2 şüphelinin adliyeye sevk edildiği anlar.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER
Soruşturma kapsamında gözaltına alınan metrobüs şoförü D.M.Ç. ile denetim amiri Ş.Y'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

8 ŞÜPHELİDEN 5'İ TUTUKLAMA TALEBİYLE MAHKEMEYE SEVK EDİLDİ

Küçükçekmece Adliyesi'ne getirilen 8 şüphelinin savcılıkta ifadeleri alındı. Cumhuriyet savcısı, metrobüs sürücüsü Düzgün Murat Çetin, İBB Bölge Müdürü Murat Er, İBB Bölge Müdür Yardımcı Ahmet Yıldırım, Firma Şantiye Şefi Muhammet Sertaç Kazıcı hakkında "taksirle yaralamaya ve ölüme neden olma" suçundan tutuklama talep ederek sulh ceza hakimliğine sevk etti. Diğer 3 kişi ise ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.


5 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Küçükçekmece'deki metrobüs kazasına ilişkin gözaltına alınan 8 şüpheliden, metrobüs sürücüsü D.M.Ç. ve denetim amiri Ş.Y'nin de aralarında bulunduğu 5'i tutuklandı.

ŞOFÖRÜN İFADESİNE ULAŞILDI

Şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından Küçükçekmece Adliyesi'ne sevk edildi.

Kaza yapan şoför ifadesine de ulaşıldı. Şoför ifadesinde şu sözlere yer vedi.

Yenibosna durağında yolcu indirdikten sonra, Sefaköy istikametine doğru kurallara uygun bir şekilde seyretmeye başladım. Devamında seyir halinde olduğum sırada Sefaköy rampasına gelmeden hemen önce daha rahat çıkabilmek için, hemen önce düzlükte klimayı kapattım. Ardından yol sola doğru ayrılmıştı. Bunu sonradan fark ettim. Yolun sola doğru döndüğünü belirten herhangi bir uyarı levhası, benim dikkatimi çekecek herhangi bir levha mevcut değildi. Hızlı olduğum iddialarını kabul etmiyorum. Benim hızım kaza yaptığım esnada 67'ydi. Önümdeki yolun kesik olduğunu fark ettiğim anda frenlemeye başladım. Metrobüs aracı kaymaya ve lastiklerden dumanlar çıkmaya başladı'

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN