RTÜK'ten 'Famagusta' adımı! NETFLIX'teki asılsız Rum propagandasına geçit yok... Yunanistan dışında hiçbir ülkede yayınlanmayacak

NETFLIX, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin kara propagandasına soyundu. "Famagusta" isimli dizide Kıbrıs Barış Harekatı hedef alındı, Ada'daki Türklerin uğradığı soykırım haklı bir zemine oturtulmak istendi. Gelişme üzerine RTÜK harekete geçti. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, "Ülkemizdeki dijital yayın hizmetlerini düzenleyen ve denetleyen kuruluş olarak Üst Kurulumuz, yayıncı Netflix ile gerekli görüşmeleri yapmış ve yapımın yayınlanmayacağına dair anlayış birliğine varılmıştır" ifadelerini kullandı. Böylelikle Famagusta, Yunanistan dışındaki hiçbir ülkede vizyona girmeyecek.

Giriş Tarihi 06 Eylül 2024, 16:32 Güncelleme Tarihi 06 Eylül 2024, 17:36
RTÜK’ten ’Famagusta’ adımı! NETFLIX’teki asılsız Rum propagandasına geçit yok... Yunanistan dışında hiçbir ülkede yayınlanmayacak

İÇİNDEKİLER

Küresel sermayenin etki aparatlarından olan dizi platforma NETFLIX, yine Türk dünyasını hedef alan skandal bir yapımla ön planda.

Terör örgütü PKK/YPG'yi aklayan yapımları bünyesinde barındıran, tarihi gerçeklikleri çarpıtıp dezenformasyon yayan NETFLIX, Kıbrıs Barış Harekatı'nın manipüle edildiği, Rum tarafının mağdur gösterildiği "Famagusta" isimli diziyi yayına vermeye hazırlanıyor.

Skandala Türkiye'den de peş peşe çok sert tepkiler geldi.

Radyo ve Televizyon Üst KuruluRadyo ve Televizyon Üst Kurulu


RTÜK'TEN FAMAGUSTA ADIMI

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'den Rum propagandası içeren "Famagusta" dizisiyle ilgili açıklama geldi.


Şahin, "Ülkemizdeki dijital yayın hizmetlerini düzenleyen ve denetleyen kuruluş olarak Üst Kurulumuz, yayıncı Netflix ile gerekli görüşmeleri yapmış ve yapımın yayınlanmayacağına dair anlayış birliğine varılmıştır." dedi.
RTÜK Başkanı Ebubekir ŞahinRTÜK Başkanı Ebubekir Şahin

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin şu ifadelere yer verdi:

"Famagusta" isimli yapım, yakın tarihimizin barış ve kahramanlık destanı olan "Kıbrıs Çıkarması" aleyhindeki içeriğiyle Türk kamuoyunda tepkiyle karşılandı. Kıbrıs Türkünün haklı davasının savunulmasını, zulme uğrayan soydaşlarımızın kurtarılmasını amaçlayan "Kıbrıs Barış Harekâtı", adının hakkını vererek hukuk çerçevesinde Ada'ya huzur getirmiştir. Kahraman Türk askeri Kıbrıs'a barış ve huzur götürmüş, akan kan durmuş, mazlumun göz yaşları silinmiştir. Tarihi gerçekler ortadayken bazı çevrelerin art niyetli olarak Türkleri, ülkemizi ve kahraman ordumuzu kötüleyen bir filmle ortaya çıkması kabul edilemez bir yanlıştır. Yapım, daha önce menşe ülkesindeki televizyonlarda yayınlanmış ve sonrasında Netflix tarafından lisanslanmıştır. Ülkemizdeki dijital yayın hizmetlerini düzenleyen ve denetleyen kuruluş olarak Üst Kurulumuz, yayıncı Netflix ile gerekli görüşmeleri yapmış ve yapımın yayınlanmayacağına dair anlayış birliğine varılmıştır.

NETFLIX'in Rum propagandasına hizmet eden 'Famagusta' dizisinden bir kareNETFLIX'in Rum propagandasına hizmet eden 'Famagusta' dizisinden bir kare

SADECE YUNANİSTAN'DA YAYINLANACAK

Söz konusu yapım, sadece daha önce yayınlandığı ülkede (Yunanistan) Netflix kataloğuna girecek, Türkiye'de veya herhangi bir ülke kataloğunda yer almayacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.