Bebek katili doktor Mehmet Gürül hakkında şok detaylar ortaya çıktı! Mağdur ailelerin anlattıkları kan dondurdu

Yenidoğan bebekleri devletten sigorta parası almak amacıyla kuvözde ölüme terk eden sağlık çalışanlarına dair skandallar devam ediyor. Mağdur aileler sosyal medya üzerinden yaşadıkları trajedileri paylaşırken, katil doktor Mehmet Gürül’ün Duygu Hastanesi’ndeki çalışmaları ve bebeklerin tedavisindeki ihmalleri yeniden gündeme geldi. Aileler, bebeklerinin durumu hakkında yanıltıldıklarını ve kötü sağlık koşullarında tedavi gördüklerini vurguladı. Olayla ilgili soruşturmalar sürerken, Dr. Gürül'ün serbest bırakılması ailelerde büyük bir öfkeye neden oldu. Adaletin yerini bulması için sosyal medyadan çağrılar yapılıyor.

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :19 Ekim 2024 , 21:27 Güncelleme Tarihi :20 Ekim 2024 , 00:11
Bebek katili doktor Mehmet Gürül hakkında şok detaylar ortaya çıktı! Mağdur ailelerin anlattıkları kan dondurdu

İÇİNDEKİLER

Yenidoğan bebekleri devletten sigorta parası almak amacıyla kuvözde ölüme terk eden sağlık çalışanlarına dair yeni skandal detaylar gün yüzüne çıkmadı. Mağdur ailelerin sayısının henüz netleşmediği bu olayda, cani sağlık çalışanlarıyla karşılaşan aileler, sosyal medya aracılığıyla yaşadıkları trajediyi paylaştı.

"Yenidoğan Çetesi" mağduru Emre Erol, dosyada adı geçen Dr. Mehmet Gürül'ün özel Duygu Hastanesi'ne geçtiğini ve burada mesleğine devam ettiğini belirtti. Erol, bebeklerinin Gürül'ün tedavisi sonucunda felçli ve engelli kaldığını vurguladı.

Mağdur bebek Ayüce Aşut Erol'un raporuMağdur bebek Ayüce Aşut Erol'un raporu

Acılı baba, cani doktor tarafından çocuğu için çıkarılan raporu sosyal medya hesabından paylaşırken raporda kan donduran detaylar dikkat çekti.

Özel Duygu Hastanesi tüm paylaşımları kaldırdıÖzel Duygu Hastanesi tüm paylaşımları kaldırdı

DUYGU HASTANESİ KATİL DOKTOR HAKKINDA TÜM İÇERİKLERİ SİLDİ

Dr. Mehmet Gürül hakkında babanın yaptığı paylaşımlar sonrasında, Duygu Hastanesi'nin Gürül ile ilgili tüm içerikleri sildiği tespit edildi. Baba Gürül Hastanenin müşteri hizmetleriyle tekrar iletişime geçildiğinde, Gürül'ün hastaneden ayrıldığı ve personelin konu hakkında bilgilendirildiği belirtildi. Ancak, Gürül'ün hastaneden ne zaman ayrıldığına dair herhangi bir bilgi verilmedi.

Duygu Hastanesinden atılan mesajDuygu Hastanesinden atılan mesaj

Dr. Mehmet Gürül nedeniyle çocuklarını kaybeden bir başka mağdur aile, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla yaşanan skandalları gözler önüne serdi. 19 Temmuz 2024'te Duygu Hastanesi'nde bebeklerinin dünyaya geldiğini ifade eden Rıdvan Değer, çocuklarının aynı ayın 27'sinde hayatını kaybettiğini ve doktorun Dr. Mehmet Gürül olduğunu açıkladı. Mağdur baba, yoğun bakıma alınan bebeğinin 6. günde "hayati risk yok" denildikten sonra 9. günde kaybedildiğini belirtti.

Soruşturmada Duygu Hastanesi'nin de dahil olduğunu ifade eden mağdur baba, "Bebeğimizi 3 ay önce bunlar öldürdü" diyerek soruşturma başlangıç raporunu paylaştı.

Bebeğini kaybeden Rıdvan Değer 3 ay önce benim bebeğimi öldürdü iddiada da adı geçen doktor katil. Ama hastane ölüm vakası yoktur diye yalanlıyor. ifadelerini kullandı.

Bebek katili doktor Mehmet Gürül hakkında şok detaylar ortaya çıktı! Mağdur ailelerin anlattıkları kan dondurdu

Harun Enes bebekHarun Enes bebek

"KÜVÖZ DOLU YER YOK DİYE KATİLLERE YOLLUYORLARMIŞ"

Mağdur ailelerin sayısı giderek artarken sosyal medya hesabından açıklama yapan başka bir aile ise "canım oğlum Harun 1.06.2023 tarihinde Çam Sakura'da doğumu gerçekleşti. Doğumdan hemen sonrası resmi;" paylaşımı yaparak "Doğumdan birkaç saat sonra apar topar ambulans ile Bağcılar Şafak Hastanesine sevk edildi." dedi.

Bebeklerinin 1 Hafta boyunca kendilerine gösterilmediğini söyleyen acılı baba, "İlk gördüğümüzde durumu yine iyiydi. Resim çekmemize kesinlikle izin vermediler. Doktoru Mehmet Gürül durumu çok iyi vs. ile bizi oyaladı. Bez ve mama ihtiyacını karşılayıp ayrıldık.

Sonraki haftalarda gittiğimizde ciğerinde problem olduğunu söylediler. Antibiyotik başladıklarını birkaç haftaya(!) taburcu edeceklerini söylediler. Yüzü solgundu titriyordu bebeğim. Mama verilmemesine rağmen her hafta mama istendi benden.." ifadelerini kullandı.

Sonraki hafta başka bir doktora gittiğini söyleyen acılı baba bebeğinin gözlerinin artık açılmadığını belirterek "biraz doktorun üstüne gidince hastanede ciğerleri enfeksiyon kaptığını öğrendik. Doktor "Müsterih olun atlatacaktır(!)" dedi." açıklamasını yaptı.

BOZUK OKSİJEN TÜPÜ İLE BİZİ AMBULANSA GÖNDERDİLER

Paylaşımının devamında süreç hakkında açıklamada devam eden acılı baba, "Kurban bayramının 2. Gün telefon ile aradılar. Çocuğunuz entübe edildi dediler. Apar topar/Kavga dövüş başka hastaneye sevkini istedik. Son darbeyide sevk edilirken vurdular. Bozuk oksijen tüpü ile bizi ambulansa gönderdiler" dedi.

Bebeğinin sevk edilirken ki halini paylaşan mağdur baba, cani doktor Mehmet Gürül'ün yeni hastanedeki doktora "Çocuğun durumu stabil, bir sıkıntısı yok vs.vs." gibi ifadeler kullandığını söyledi.

Öldürülen Harun Enes bebeğin mezarıÖldürülen Harun Enes bebeğin mezarı

'RESMEN TÜM TUŞLARA BASMIŞLAR'

Yeni hastane sevk edildikten sonra hemen tetkiklerin yapıldığını anlatan baba doktorun acil kendisiyle görüşmek istediğini söyleyerek, "eski hastane doktorunun kendilerini kandırdığını, şuanda bize bir enkaz gönderildiğini ciğer filmleri ve kan değerleri ile anlattı. Verdikleri ilaçları ve tedaviyi eleştirerek anlattı. "Resmen tüm tuşlara basmışlar" diyerek bize "Çocuğun durumu stabil" diyerek yalan attıklarını söyledi. Kandaki oksijen değerleri çok kötüydü. 100'ün altı büyük risk iken onun değerleri 70-80'lerde geziyordu." ifadelerini kullandı.

Ertesi gün ziyaretine gittiğimde satürasyon değeri iyice düşmüş olduğunu aktaran acılı baba, "Hemşireler bu değerlerde birinin yaşamasının imkansız olduğunu morarması gerektiğini ve vefat etmesi gerektiğini fakat Harun Enes'in direndiğini" söyledi.

OĞLUM DAHA FAZLA DAYANAMADI

Oğlunun daha fazla dayanamadığını ifade eden acılı baba, çocuğunun hastaneye varmadan 10 dakika önce vefat ettiğini belirterek, "İlk defa dokunduk, hâlâ sıcacıktı. O günlerde neler yaşadığımızı yalnızca Allah ve dostlarım biliyor. Amacım edebiyat yapmak ya da demagoji değil," mesajını verdi.

Katil doktor Mehmet GürülKatil doktor Mehmet Gürül

KATİL DOKTOR SERBEST BIRAKILDI

Tüm yaşananlara rağmen "Bir başka darbeyi de doktorunun serbest bırakıldığını duyduğumda yedim." diyen mağdur baba adaletin yerini bulması için sosyal medyadan çağrı yaptı.

Yenidoğan çetesi hakkında iddianame hazırlandıYenidoğan çetesi hakkında iddianame hazırlandı

YENİDOĞAN ÇETESİ HAKKINDA İDDİANAME HAZIRLANDI

Bebekleri ölüme gönderen 'Yenidoğan Çetesi', Türkiye'nin gündemini sarstı. 47 şüphelinin yer aldığı iddianamede, 19 hastane ve sağlık şirketi de malen sorumlu gösteriliyor. Zanlılardan Gıyasettin Mert Özdemir için 589 yıl, Fırat Sarı ve İlker Gönen için ise 582 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

22'si tutuklu olan 47 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamede, hastane sahipleri, başhekimler, doktorlar ve hemşireler de dahil olmak üzere birçok kişi yer alıyor. Bu isimler arasında Çocuk Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Mehmet Gürül de bulunuyor.

TRG Hospital'de doktor olarak çalışıyor. Hakkında, "Şüphelinin 112 sistemi kullanılmaksızın hasta sevki, hastaların basamaklarında oynamaya yapıp ve gerçeğe aykırı şekilde epikriz düzenleyip ilaçları SGK'ya fatura ettirerek nitelikli dolandırıcılık suçunu işlediği" belirtiliyor.

Doktor Mehmet GürülDoktor Mehmet Gürül

DİJİTAL GÖRÜNTÜLERİN HEPSİNİ SİLDİR TALİMATI VERDİ

Hazırlanan fezlekede, Dr. Mehmet Gürel'in kullanılmayan Currosurf ilaçlarını kullanılmış gibi göstermek için çeşitli görüşmeler yaptığına yer verildi. Fezlekede, Gürel'in bir hemşireye hitaben,"Dijital görüntülerin hepsini sildir, raporları da yapabildiğin kadar entübe gözüken hastaları entübe girmeye çalış, dijital görüntüleri sildir, buradan sıkıntı yaşayabiliriz, dijitalleri yok silinmiş deriz, Temmuz yada Mayıs'tan sonrasını sildir diyorum sana" şeklinde talimat verdiği belirtildi.

Fezlekenin 989. sayfasında, Gürel'in bebek sevkiyle ilgili konuşmalar yaptığı ve başka bir konuşmasında "bir sürü hasta entübe olmasına rağmen filmlerde entübe değil yazıyor, onları bir gözden geçirin, akciğer raporuna mesela 9'nda çekilmiş ona entübeye eklememiz lazım, görüntü istemişler görüntü vermeyip entübe yazmak lazım " dediğii yer aldı.

Fırat Sarı (Takvim.com.tr)Fırat Sarı (Takvim.com.tr)

MEHMET GÜREL FIRAT SARI'NIN AKIL HOCASI ÇIKTI

11 Hastanenin Hasta takibini yapan Hemşire: Hasan Basri Gök, savcılığa verdiği ifadesinde, Dr. Mehmet Gürel'in Fırat Sarı'nın akıl hocası olduğunu belirtti. Ayrıca 112 Acil Çağrı Merkezi'nde hasta sevklerini yapan Fehmi Alperen ise Gürel'in hastanede sadece görünüşte doktor olduğunu, diplomasını kullandırdığını ve hastalara müdahalelerin hemşireler tarafından, Fırat ve İlker'in talimatları doğrultusunda yapıldığını söyledi.

Hemşire Hakan Doğukan Taşçı ise savcılıktaki ifadesinde, Mehmet Gürel'in Fırat'ın ikinci ortağı olduğunu, basamak değiştirme ve SGK dolandırıcılığı gibi usulsüzlüklerden haberdar olduğunu beyan etti.

Mehmet Gürül hakkında hazırlanan iddianamede şu detaylar yer aldı:

Şüphelinin TRG Hospital'de doktor olarak çalıştığı, 1. Kolluk fezlekesinin 162. Sayfasında yaptığı görüşmede hastaneye 112 sevk sistemi kullanmadan bebek sevk edilmesi ile ilgili görüştüğü, 1. Kolluk fezlekesinin 223. Sayfasında yaptığı görüşmede hangi hastalara currosurf düşebiliriz onlara bakıyor şeklinde görüşme gerçekleştirerek kullanılmayan currosurfları kullanılmış gibi göstermek için görüşme gerçekleştirdiği, 1. Kolluk fezlekesinin 314. Sayfasında yaptığı görüşmede denetimden bahsederek "burada baş ağrıtacak çok ciddi birşey yok, birçok uzun yatan bebek demir bükenim var benim, sert bebek, onunda dosyasını incelemedi bile" şeklinde görüşme gerçekleştirdiği, 1. Kolluk fezlekesinin 336. Sayfasında yaptığı görüşmede "Daha bu hastanın CRP'si negatiflerşiği halde taburcu edilmemiş yazmışlar, hastanın daha CRP'sine bakılmamıştı, biz onlar geldiği tarihte diye savunma yazarım, yani beni götünle incelemişsin derim, ama sadece bize gelmemiş olmamaları beni çok rahatlattı, Fırat ile açık konuşmayın belki telefonu dinleniyordur, tedbirli olmak lazım, whaptsapptan yazıyorum ben olabildiğince şeklinde görüşme gerçekleştirdiği,

1. Kolluk fezlekesinin 432. Sayfasında yaptığı görüşmede hemşireye hitaben "Dijital görüntülerin hepsini sildir, raporları da yapabildiğin kadar entübe gözüken hastaları entübe girmeye çalış, dijital görüntüleri sildir, buradan sıkıntı yaşayabiliriz, dijitalleri yok silinmiş deriz, Temmuz yada Mayıs'tan sonrasını sildir diyorum sana" şeklinde görüşmeler gerçekleştirdiği, 1. Kolluk fezlekesinin 437. Sayfasında yaptığı görüşmede hastanenin cirosu ile ilgili yaptığı görüşmelerde özetle Ekrem beyin denetlemeden rahatsız olduğu, genel şirketin cirosunun hastane cirosundan daha yüksek olduğu, adının lekelenmesini istemediğini, yavaş olmalarını istediğini, siyasi yönlerine vurgu yaptığını, ancak Murat Mantuş'un kendisine devam edin dediğini, Ekrem beyin ise yavaş olun dediğini, Murat Mantuş'un ciro yüksekliğine önem verdiğini, Ekrem'in ise imaja önem verdiğini, tedbir aldım şeklinde cevap verdiğini ancak gerçekte tedbir almadığından bahsettiği, daha sonra Fırat Sarı ile whatsaptan görüşmek üzere telefon görüşmesini sonlandırdığı,

1. Kolluk fezlekesinin 701. Sayfasında yaptığı görüşmede bebek sevki ile ilgili konuşmalar gerçekleştirdiği, 1. Kolluk fezlekesinin 989. Sayfasında yaptığı görüşmede "bir sürü hasta entübe olmasına rağmen filmlerde entübe değil yazıyor, onları bir gözden geçirin, akciğer raporuna mesela 9'nda çekilmiş ona entübeye eklememiz lazım, görüntü istemişler görüntü vermeyip entübe yazmak lazım " dediği,

hemşire Cansu Akyıldırım''epikrizde yazan kan gazı ile basılan kan gazı aynı değil" demesi üzerine Mehmet Gürül'ün "Ooo ne yapacağız" şeklinde cevap verdiğini, Fırat Sarı'nın emniyette alınan ifadesinde Mehmet Gürül'ün dijitalleri silme talimatını neden verdiğini bilmediğini beyan ettiği, Hasan Basri Gök'ün emniyette alınan ifadesinde Mehmet Gürül'ün epikriz raporlarında oynama yaptığını, hasta başına daha çok SGK'dan para almak için bunu yaptığını, Mehmet Gürül ve Fırat'ın talimatları ile epikriz raporlarının değiştirildiğini beyan ettiği, Mehmet Halis Başli'nin emniyette alınan ifadesinde Mehmet Gürül'ün akciğer filmlerinin dijitallerinin silinmesi talimatını vererek ısrar ettiğini, bunun üzerine başhekime söylerim diyerek başından savdığını beyan ettiği, şüphelinin ikamet adresinde yapılan aramada epikriz raporları, tedavi ret formları ele geçirildiği, Hüseyin Günerhan'ın savcılık ifadesinde Mehmet Gürül'ün SGK dolandırıcılığı işlemlerinden haberi olduğunu beyan ettiği,

Fehmi Alperen'in savcılık ifadesinde Mehmet Gürül'ün hastanede görünerek diplomasını kullandırdığını, görünüşte sağlık hizmeti sunan doktor olarak göründüğünü ancak hastalara müdahalelerin hemşireler tarafından Fırat ve İlker'in talimatı ile yapıldığını beyan ettiği, Hasan Basri'nin savcılık ifadesinde Mehmet Gürül'ün Fırat'ın akıl hocası olduğunu, ekstra olarak Fırat Sarı'dan 150 bin TL para aldığını, Mehmet Halis Başli'ye usulsüz epikriz yazdırdığını, hastaları ile ilgilenmeyen bir doktor olduğunu, hastaların usulsüz şekilde entübe gösterilmesi, basamaklandırma yapılması ve SGK'ya fatura edilmesini yaptığını beyan ettiği,

Cansu Akyıldırım'ın savcılık ifadesinde TRG hastanesinin arşiv dosyalarının denetim kapsamında istendiğini, Mehmet Gürül, Mehmet Halis Başli ve ihtiyaç olduğunda da Fırat Sarı ve Sümeyye Nur ile birlikte dosyaların düzenlenmesinde çalıştıklarını, entübe veya ekstübe bilgilerini doldurduklarını, eksik olan CD'leri bastıklarını beyan ettiği, Hakan Doğukan'ın savcılık ifadesinde Mehmet Gürül'ün İlker Gönen'den sonra Fırat'ın ikinci ortağı olduğunu, basamak değiştirme SGK dolandırıcılığı gibi tüm usulsüzlüklerden haberi olduğunu beyan ettiği, şüphelinin 112 sistemi kullanılmaksızın hasta sevki, hastalarında basamaklarında oynamaya yapıp ve gerçeğe aykırı şekilde epikriz düzenleyip ilaçları SGK'ya fatura ettirerek nitelikli dolandırıcılık suçunu işlediğini belirtti.

İddianamede doktor Mehmet Gürül hakkındaki İl Sağlık Müdürlüğü Tespitleri dikkat çekti.