TUSAŞ saldırısının ardından dünyadan peş peşe kınama mesajları geldi | Aliyev'den taziye mesajı

TUSAŞ'a yönelik hain saldırının ardından dünyanın dört bir yanından Türkiye'ye destek mesajları verilirken terör saldırısına ise kınama mesajları paylaşıldı. Rusya Devlet Başkanı Putin, Başkan Erdoğan’la görüşmesinde TUSAŞ’a yapılan terör saldırısını kınayarak, taziye dileklerini iletti. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketinin (TUSAŞ) Kahramankazan yerleşkesine düzenlenen terör saldırısını kınadı, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a taziyelerini iletti. İşte dünya liderlerinin TUSAŞ saldırısına yönelik destek mesajları...

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :23 Ekim 2024 , 18:52 Güncelleme Tarihi :23 Ekim 2024 , 21:13
TUSAŞ saldırısının ardından dünyadan peş peşe kınama mesajları geldi | Aliyev’den taziye mesajı

İÇİNDEKİLER

TUSAŞ'a yönelik hain saldırının ardından dünyanın dört bir yanından Türkiye'ye destek mesajları verilirken terör saldırısına ise kınama mesajları paylaşıldı.

NATO Genel Sekreteri Rutte ve Başkan Recep Tayyip Erdoğan (AA)NATO Genel Sekreteri Rutte ve Başkan Recep Tayyip Erdoğan (AA)

RUTTE İLE GÖRÜŞTÜ
Başkan Recep Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Rutte ile telefonda görüştü. Rutte, TUSAŞ'a yönelik terör saldırısı nedeniyle geçmiş olsun dileklerini ve dayanışma mesajlarını iletti.

TUSAŞ'a yönelik hain terör saldırısı düzenlendi (İHA)TUSAŞ'a yönelik hain terör saldırısı düzenlendi (İHA)

"NATO, MÜTTEFİKİMİZ TÜRKİYE'NİN YANINDA"

NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi (TUSAŞ) Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısını kınadı. Rutte, X hesabından yaptığı paylaşımda, "Ankara'dan gelen ölü ve yaralı haberleri endişe vericidir. NATO, müttefikimiz Türkiye'nin yanındadır. Terörizmin her türlüsünü şiddetle kınıyor ve gelişmeleri yakından takip ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini kaydeden Rutte, kendisine NATO'nun desteğini aktardığını belirtti.

TUSAŞ saldırısının ardından dünyadan peş peşe kınama mesajları geldi | Aliyev’den taziye mesajı

Bölgeye giriş çıkışlar kontrol ediliyor (AA)Bölgeye giriş çıkışlar kontrol ediliyor (AA)

"AZERBAYCAN HER ZAMAN KARDEŞ ÜLKE TÜRKİYE'NİN YANINDA"

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketinin (TUSAŞ) Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki tesislerine yönelik terör saldırısını kınadı. Bakanlığın X hesabı üzerinden yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kardeş Türkiye'de Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Şirketine yönelik terör eylemini şiddetle kınıyoruz. Bu hain terör eylemi sonucunda şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza şifalar diliyoruz. Azerbaycan her zaman kardeş Türkiye'nin yanındadır."

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketinin (TUSAŞ) Kahramankazan yerleşkesine düzenlenen terör saldırısını kınadı, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a taziyelerini iletti.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre Aliyev, TUSAŞ'a yönelik terör saldırısında hayatını kaybedenler için Başkan Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi.

Cumhurbaşkanı Aliyev mesajında, "TUSAŞ'a düzenlenen terör eyleminde, yaşamını yitirenlerin ve yaralıların bulunması haberi bizi oldukça sarstı. Bu hain terör eylemini şiddetle kınıyor, sizlere, yaşamını yitirenlerin aile ve yakınlarına, kardeş Türk halkına şahsım ve Azerbaycan halkı adına en derin başsağlığı dileklerimi sunuyor, yaralılara şifalar diliyorum." ifadelerine yer verdi.

KKTC CUMHURBAŞKANI TATAR TERÖR SALDIRISINI KINADI

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi (TUSAŞ) Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısını kınadı.

Cumhurbaşkanı Tatar, X hesabından yaptığı paylaşımda, Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde TUSAŞ önünde düzenlenen hain terör saldırısında şehit ve yaralıların olduğunu büyük üzüntü ile öğrendiğini belirtti. Tatar, "Şehitlerimize Allah'tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diler, saldırıyı şiddetle kınarım." ifadesini kullandı. Terörü lanetlediğini belirten Tatar, yaslı ailelere ve Türk halkına başsağlığı dileklerini iletti.

Bölgede geniş çaplı güvenlik önlemleri alındı (REUTERS)Bölgede geniş çaplı güvenlik önlemleri alındı (REUTERS)

BİR KINAMA MESAJI DA BM'DEN GELDİ

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketine (TUSAŞ) yönelik terör saldırısını kınadı. BM Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, saldırıya ilişkin AA muhabirine yazılı açıklama yaptı.

BM Sözcü Yardımcısı Haq, konuya ilişkin detaylı bilgi edinmeye devam ettiklerini belirtti. "Genel Sekreter sivillere yönelik bu saldırıyı kınıyor." ifadesini kullanan Haq, Genel Sekreter'in hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileklerini ilettiğini aktardı. BM Sözcü Yardımcısı, Genel Sekreter'in aynı zamanda yaralılara acil şifa dilediğini kaydetti.

ABD Büyükelçiliğinden kınama ve taziye mesajı (takvim.com.tr | Ekran Görüntüsü)ABD Büyükelçiliğinden kınama ve taziye mesajı (takvim.com.tr | Ekran Görüntüsü)

ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ'NDEN KINAMA

ABD'nin Ankara Büyükelçiliğinden, TUSAŞ'a yönelik terör saldırısına ilişkin açıklama yapıldı. ABD'nin Türkiye'nin yanında olduğu belirtilen açıklamada, "ABD olarak bugün meydana gelen terör saldırısını şiddetle kınıyor, saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine taziyelerimizi iletiyor ve yaralılara acil şifalar diliyoruz." ifadesine yer verildi.

"TÜRKİYE'YE VE HALKINA EN İÇTEN TAZİYELERİMİZİ SUNUYORUZ"

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Thomas Hans Ossowski ve bazı ülkelerin Ankara'daki misyon temsilcilikleri de Ankara'daki terör saldırısına ilişkin kınama mesajları yayımladı.

Delegasyonun X'teki hesabından yapılan açıklamada, "TUSAŞ'ın Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı karşısında derin şok ve üzüntü duyuyoruz. Hayatını kaybedenlerin ailelerine, tüm Türkiye'ye ve halkına en içten taziyelerimizi sunuyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz." mesajı paylaşıldı.

Avrupa Birliği tarafından da taziye ve kınama mesajı paylaşıldı (takvim.com.tr | Arşiv)Avrupa Birliği tarafından da taziye ve kınama mesajı paylaşıldı (takvim.com.tr | Arşiv)

"TERÖRİZMİN TOPLUMLARIMIZDA YERİ YOKTUR"

AB'nin terörün her türlüsüne karşı yürütülen mücadelede Türkiye'nin yanında olduğu vurgulanırken, "Bu iğrenç şiddet eylemini ve bu tür eylemleri destekleyen ya da mümkün kılanları kesin bir dille kınıyoruz. Terörizmin toplumlarımızda yeri yoktur." açıklaması yapıldı.

"ANKARA'NIN KUZEYİNDE DEHŞET VERİCİ GÖRÜNTÜLER"

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Sibylle Katharina Sorg da X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Ankara'nın kuzeyinden dehşet verici görüntüler bize ulaşıyor. Bu korkunç terörden etkilenen herkesin acısını derinden paylaşıyorum." ifadesini kullandı.

Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Isabelle Dumont da saldırıyı kınadığını belirterek, "Türk yetkilileriyle dayanışmamızı ifade eder, saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine taziyelerimizi sunarız." ifadesine yer verdi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN