İmralı'nın kapıları 43 ay sonra açıldı! Bahçeli'nin "PKK'yı lağvet" çağrısı sonrası elebaşı Öcalan'dan ilk mesaj

Türk siyasetindeki 'İç cepheyi' sağlam tutma girişimleri ve Bahçeli'nin 'Öcalan' çıkışının etkileri sürüyor. Geride bıraktığımız gün İmralı'ya zamanlaması manidar bir ziyaret gerçekleşti. DEM Şanlıurfa vekili Ömer Öcalan, hazırlanan bir feribotla İmralı Adası'na geçerek Abdullah Öcalan'la görüştü. 11.00’de başlayan görüşmenin 2 saat sürdüğü öğrenildi. Görüşme sonrası Öcalan'dan flaş bir mesaj geldi. Bahçeli'nin PKK'yı lağvet çağrısı üzerine Öcalan, "Koşullar oluşursa bu süreci çatışma ve şiddet zemininden hukuki ve siyasi zemine çekebilirim" dedi.

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :24 Ekim 2024 , 09:06 Güncelleme Tarihi :24 Ekim 2024 , 10:22
İmralı’nın kapıları 43 ay sonra açıldı! Bahçeli’nin PKK’yı lağvet çağrısı sonrası elebaşı Öcalan’dan ilk mesaj

İÇİNDEKİLER

Orta Doğu'da yanan ateş ve Suriye - Irak denklemindeki sıkıntılar sürerken 'iç cepheyi' sağlam tutma girişimleri hız kazandı.

MHP lideri Devlet Bahçeli İmralı'daki hain Öcalan'a yaptığı "Gelsin Meclis'te PKK'yı lağvetsin" çağrısı ile siyasetin gündemini değiştirdi.


Bu hamleyle İmralı - DEM hattının devreye sokulup Kandil - ABD denkleminin saf dışı bırakılmak istendiği konuşuluyor.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan "Cumhur İttifakı tarafından açılan tarihi fırsat penceresi kişisel hesaplara kurban edilmesin!" uyarısı bulunup "Terörsüz, şiddetsiz Türkiye inşa edelim" çağrısı yaptı.

CHP'den süreci destekleyen açıklamalar peşi sıra geldi.



TUSAŞ'A ZAMAN AYARLI SALDIRI

Türkiye iç cepheyi sağlam tutmaya çalışırken terör baronları Ankara'daki TUSAŞ'a zaman ayarlı bir saldırı düzenledi.

Yaşanan bu gelişmeler tüm sıcaklığını korurken İmralı'ya manidar bir isim gitti.

PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın yeğeni DEM Şanlıurfa vekili Ömer Öcalan, amcasını İmralı'da ziyaret etti.
İmralı’nın kapıları 43 ay sonra açıldı! Bahçeli’nin PKK’yı lağvet çağrısı sonrası elebaşı Öcalan’dan ilk mesaj
PKK elebaşı Abdullah Öcalan (Takvim.com.tr / Arşiv)PKK elebaşı Abdullah Öcalan (Takvim.com.tr / Arşiv)

43 AY SONRA İLK GÖRÜŞME

En son Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan, 12 Ağustos 2019 tarihinde İmralı'ya giderek Abdullah Öcalan'la görüşmüştü. 43 aydır Öcalan'ın görüşme yapmasına izin verilmiyordu. Öcalan'ın yeğeni DEM Parti Milletvekili Ömer Öcalan, dün İmralı'ya giderek Abdullah Öcalan'la görüştü. Saat 11.00'de başlayan görüşme öğleden sonra devam etti. Görüşmenin 2 saat sürdüğü öğrenildi.

DEM'li Ömer Öcalan'ın İmralı'daki görüşme sonrası yaptığı paylaşım (Takvim.com.tr / Ekran görüntüsü)DEM'li Ömer Öcalan'ın İmralı'daki görüşme sonrası yaptığı paylaşım (Takvim.com.tr / Ekran görüntüsü)


"ŞİDDETİ BİTİRİP HUKUK ZEMİNİNE ÇEKEBİLİRİM"

Görüşme sonası Öcalan'dan flaş bir mesaj geldi.

Bahçeli'nin PKK'yı lağvet çağrısı sonrası Öcalan, "Koşullar oluşursa bu süreci çatışma ve şiddet zemininden hukuki ve siyasi zemine çekecek teorik ve pratik güce sahibim" dedi.

BAŞVURUDA BULUNMUŞTU... "YEĞEN OLARAK ZİYARET ETMEK İSTİYORUM"

Ömer Öcalan, 14 Ağustos 2024 tarihinde Adalet Bakanlığı'na başvuruda bulunarak Abdullah Öcalan ile görüşme talebinde bulunmuştu. Ömer Öcalan başvurusunu aile adına yapmış ve "Yeğen olarak 16 Ağustos 2024 tarihinde sayın Abdullah Öcalan'ı ziyaret etmek istiyorum" demişti.

Öcalan'ın avukatları da görüşme talebinde bulunmuştu. Ancak yapılan değerlendirme sonucunda Ömer Öcalan'ın görüşmesine izin verildi. Ömer Öcalan, dün hazırlanan bir feribotla İmralı Adası'na geçerek Abdullah Öcalan'la görüştü.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN