Yatay geçiş yapanların listesi (Sosyal medya)
SORUŞTURMA
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun lisans diplomasının sahte olduğuna ilişkin ihbarlar ve Yükseköğretim Kurulunca hazırlanan raporda diplomasının sahteliğine ilişkin tespitler üzerine, "resmi belgede sahtecilik" suçundan soruşturma başlatmıştı.
İmamoğlu, soruşturma kapsamında savcılığa ifade vermişti.
Başsavcılık, İmamoğlu hakkında, üniversite diplomasının sahte olduğu iddiasıyla "resmi belgede sahtecilik" suçundan açılan soruşturma kapsamında İstanbul Üniversitesine gönderdiği yazıda, İmamoğlu'nun diploması dayanak gösterilerek kurulacak iş ve işlemlerin hukuka aykırı olmaması adına gerekli işlemlerin bir an önce yapılmasını istemişti.
Ekrem İmamoğlu yargıyı ve üniversiteyi tehdit etti (Takvim.com.tr)
İMAMOĞLU YARGIYI VE ÜNİVERSİTEYİ TEHDİT ETTİ
Usulsüz elde ettiği diploması iptal edilen Ekrem İmamoğlu yargıyı ve İstanbul Üniversitesini DHKP-C sloganıyla tehdit etti.
İmamoğlu, "İstanbul Üniversitesi Yönetim Kurulu'nun kararı HUKUKSUZDUR. Böyle bir karar alma yetkileri yoktur. Yetki, sadece İşletme Fakültesi Yönetim Kurulu'ndadır. Bu kararı alanların tarih ve adalet önünde hesap verecekleri günler yakındır. Adalete, hukuka ve demokrasiye susamış milletimizin yürüyüşü durdurulamayacak. Kurtuluş Yok Tek Başına" dedi.
"TÜRKİYE'DE DENKLİĞİ YOKTU"
İmamoğlu'nun diploma soruşturmasında 'referans' olarak gösterdiği Girne Amerikan Üniversitesi kurucu ortağı Özalp Tozan ise "O dönem Girne Amerikan Üniversitesi'ne kayıt olan öğrencilerin hepsi Türkiye'de denkliğin olmadığını biliyordu" dedi.
CHP'nin eski avukatı Mustafa Kemal Çiçek (Takvim.com.tr)
TAKVİM NE DEDİYSE O: "LİSELİ HÜKMÜNDE, ADAYLIĞI SÜREÇ İTİBARIYLA DÜŞTÜ"
Konuya ilişkin geçtiğimiz günlerde Takvim.com.tr'ye açıklamalarda bulunan CHP'nin eski avukatı Mustafa Kemal Çiçek, diplomanın iptal edilmesi durumunda İmamoğlu'nun lise mezunu statüsüne kavuşacağını bildirmişti.
Çiçek, Editörümüz Fatma Gül'e yaptığı açıklamada, "Bu gerçekleştiği vakit Sayın İmamoğlu'nun diploması iptal edildiği vakit lise mezunu olarak bir statüye kavuşacak. Yani yargıdan karar alana kadar, yargıdan karar gelene kadar lise mezunu olarak anılacak. Yargı bunu iptal eder etmez bu ayrı hukuki tartışma konusu ama bu bizim anayasamızda Cumhurbaşkanlığı için gerekli olan en önemli iki şart 40 yaşını doldurmuş olma ve üniversite mezunu olma şartı olduğundan dolayı Cumhurbaşkanlığı yönündeki adaylığı süreç itibariyle düşmüş olacak." ifadelerini kullanmıştı.