✍LGS 2022 başvuruları ne zaman başlıyor? LGS sınav başvurusu nereden, nasıl yapılır? LGS BAŞVURU EKRANI

Milli Eğitim Bakanlığınca ortaokul mezunlarına yönelik yapılan Liseye Geçiş Sistemi (LGS) sınavı için az bir süre kaldı. 2022 yılında LGS sınavı Haziran ayından uygulanacak. Öğrencilerin hazırlıkları devam ederken bir yandan da başvurular hakkında bir çok spru araştırılıyor. MEB'den açıklama geldi. LGS sınavının başvuru tarihleri ve nasıl başvuru yapılacağına ilişkin bilgiler duyuruldu. Peki LGS 2022 başvuruları ne zaman başlıyor? LGS sınav başvurusu nereden, nasıl yapılır? İşte LGS BAŞVURU EKRANI ve tüm detaylar...

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :14 Nisan 2022 , 15:40 Güncelleme Tarihi :14 Nisan 2022 , 15:40
✍LGS 2022 başvuruları ne zaman başlıyor? LGS sınav başvurusu nereden, nasıl yapılır? LGS BAŞVURU EKRANI

İÇİNDEKİLER

LGS 2022 BAŞVURU EKRANI Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, LGS ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Buna göre LGS kapsamında 5 Haziran'da yapılacak merkezi sınavın başvuruları için tarihler belli oldu. Bakan Özer ayrıca LGS merkezi sınavında oturumlar, sınav süreleri, soru sayıları ve ders dağılımlarıyla ilgili de açıklamalarda bulundu. Peki LGS 2022 başvuruları ne zaman başlıyor? LGS sınav başvurusu nereden, nasıl yapılır? İşte sınava ve başvurulara dair bilgiler...

LGS 2022 BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer 2022 LGS sınavı için başvuru sürecinin 4 Nisan'da başlayacağını bildirdi. Bu yıl başvurular önceki yıllardaki gibi otomatik olarak alınacaktır. Öğrencilerin başvuruları Bakanlık tarafından otomatik olarak gerçekleştirilecektir. Özer, LGS kılavuzuyla ilgili "LGS kapsamında 5 Haziran 2022'de uygulanacak merkezî sınavın başvuruları, 4-14 Nisan 2022'de Bakanlık tarafından merkezî olarak gerçekleştirilecek. Otomatik başvuru işlemi, yurt içinde eğitim alan tüm 8'inci sınıf öğrencileri için gerçekleştirilecek. Yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı olmayan okullarda öğrenim gören öğrenciler ise başvurularını yayımlanan kılavuzunda bulunan formu doldurarak yapacak. Böylece öğrencilerin ve velilerin sınav başvurusu için fiziki bir başvuru yapmasına gerek kalmayacak." açıklamasında bulundu.

Öğrencilerin sınava katılma zorunluluğunun bulunmadığının altını çizen Özer, "Sınava katılmak isteyen öğrenciler, herhangi bir başvuru işlemine gerek duymadan sınava katılabilecek." ifadesini kullandı.

SINAVDA DEĞİŞİKLİK YOK

Bakan Özer, "LGS merkezî sınavında oturumlar, sınav süreleri, soru sayıları ve ders dağılımlarında herhangi bir değişiklik yapılmadı. Geçen yıl olduğu gibi 2022 yılında da sınav uygulaması iki oturum hâlinde gerçekleştirilecek. Öğrencilere hepsi çoktan seçmeli toplam 90 soru sorulacak." değerlendirmesinde bulundu.

Bu yıl ilk kez görme ve işitme yetersizliği olan öğrenciler için erişilebilir kılavuzlar hazırlandı

Mahmut Özer, Bakanlık olarak özel eğitim öğrencileriyle ilgili pek çok yeni çalışmayı hayata geçirdiklerini ifade ederek "Bakanlık olarak 2022 Yılı Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu'nu bu yıl ilk defa görme yetersizliği olan öğrenciler için 'sesli betimleme' ve işitme yetersizliği olan öğrenciler için ise 'işaret dili' ile düzenleyerek erişime sunduk." bilgisini verdi.

LGS SINAVA GİRİŞ BELGELERİ NE ZAMAN YAYINLANACAK?

Kılavuza göre fotoğraflı sınav giriş belgesi, 27 Mayıs'tan itibaren e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden açıklanacak. Okul müdürlükleri bu tarihten itibaren öğrencilerinin sınav giriş belgelerini alacak ve mühürleyerek öğrencilere teslim edecek.

Birinci oturum Türkiye saatiyle 09.30'da, ikinci oturum ise 11.30'da başlayacak.

Birinci oturumda öğrencilere Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru sorulacak ve 75 dakika yanıtlama süresi verilecek. İkinci oturumda ise öğrencilere matematik ve fen bilimleri derslerinden toplam 40 soru sorulacak ve öğrencilerin yanıtlaması için 80 dakika süreleri olacak. Sözel ve sayısal bölümlerdeki her bir alt test için doğru ve yanlış cevap sayıları belirlenecek. Her bir öğrencinin, her bir alt testine ait ham puanı, ilgili teste ait doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak hesaplanacak.