13 Mayıs MEB e-Okul BİLSEM online bilsem.meb.gov.tr'de yer alıyor! BİLSEM 1.2.3 ve 4 sınıf baraj taban ve tavan puanı kaç?

BİLSEM sınav sonuçlarının ne vakit açıklanacağı son ilerlemeler ile takip ediliyor. 1, 2, 3 ve 4. sınıf seviyelerinde sınıf öğretmenleri doğrultusundan beceri alanlarına göre aday gösterilen öğrenciler amacıyla oluşturulan BİLSEM sınavı 8 Mayıs'ta tamamlandı. Söz hususu sınavın ardındannda neticeleri beklemeye başlayan veliler BİLSEM takvimine odaklandı. Ön değerlendirme programları genel zihinsel beceri kısmı amacıyla il tanılama imtihan komisyonları doğrultusundan tespit edilen program merkezlerinde, resim ve müzik beceri alanları amacıyla ise öğrencilerin kayıtlı bulundukları okullarda gerçekleşti. Yapılan değerlendirme ardından BİLSEM sınav neticeleri bugün açıklandı.

Giriş Tarihi :13 Mayıs 2022 , 10:06 Güncelleme Tarihi :13 Mayıs 2022 , 10:07
13 Mayıs MEB e-Okul BİLSEM online bilsem.meb.gov.tr’de yer alıyor! BİLSEM 1.2.3 ve 4 sınıf baraj taban ve tavan puanı kaç?

bilsem.meb.gov.tr adresinde BİLSEM sınav sonuçları açıklandı. BİLSEM'de bireysel değerlendirmeye hak kazanan öğrenciler, bugün belli oldu. 2022 BİLSEM imtihan neticeleri MEB doğrultusundan yayınlanacak. Peki, İLSEM 1.2.3 ve 4 sınıf baraj taban ve tavan puanı kaç? 13 Mayıs MEB e-Okul BİLSEM online sınav sonuçları detayları...

13 Mayıs MEB e-Okul BİLSEM online sınav sonuçları

MEB doğrultusundan yayınlanan son duyuruya göre takvimde güncelleme yapıldı. 2 Mart tarihinde ön değerlendirme oluşturulan öğrencilerin belgeleri e okul sisteminde yayımlandı. 19 Mart - 8 Mayıs 2022 tarihleri arasında öğrencilerin beceri alanlarına göre değerlendirmesi yapılacak.

Genel zihinsel, resim ya da müzik beceri alanlarında özel becerili olarak öğrencilere, becerilerini geliştirerek kapasitelerini en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak hedefiyle destek eğitim vermek üzere açılan bilim ve sanat merkezlerine (BİLSEM) öğrenci tanılama ve yerleştirme sürecine dair usul ve esaslar yer almaktadır..

BİLSEM sınavı detayları

Bilsem'de eğitim almaya hak kazanan öğrenciler, belirti edilen tarihlerinde, bağlı oldukları ildeki Bilim ve Sanat Merkezi'ne direkt olarak müracaat ederek kayıt işlemlerini tamamlayabilirler.

Bilsem, Bilim ve Sanat Eğitim Merkezlerinin kısaltılmış ismidir. İlkokullarda imtihanla teşhis edilen özel yetenekli öğrencilerin örgün eğitim kurumlarındaki eğitimlerini aksatmayacak şekilde bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını sağlamak ve sahip oldukları kapasitelerini geliştirerek üst düzeyde kullanmalarını sağlamak hedefiyle devlete bağlı olarak açılmış olan özel eğitim kurumlarıdır.

Bilim ve Sanat Eğitim Merkezlerine öğrenci seçimi Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü doğrultusundan her sene teşhis edilen tarihlerde oluşturulan imtihan sonuçlarına göre yapılmaktadır. Bu imtihan ilkokul 1., 2. ve 3. sınıf düzeyindeki öğrencilere tablet üstünde dijital olarak yapılmaktadır. Bu imtihana 2017 senesine dek bireysel olarak müracaat yapılamıyordu. Diğer senelerden değişik olarak 2017 - 2018 Eğitim Döneminde veliler, imtihan ücretini yatırdıktan sonra sınıf öğretmeninden izlenim formunu doldurmasını talep edebilecek. Esasında dolaylı bir şekilde Bilsem imtihanı müracaatlarının bireysel olarak yapılmasının önü açıldı. Sınava katılacak olan öğrenciler okullarındaki sınıf öğretmenleri doğrultusundan doldurulan "izlenim formu" listesiyle aday gösterilmektedir.

BİLSEM sınavına kimler katılabilir?

BİLSEM eğitim uygulamaları kapsamında normal eğitime göre daha çok özel eğitim uygulamalarına ağırlık verilmektedir. Bu kuruma alımlar ise her yıl imtihanla yapılmaktadır. Öğrenciler BİLSEM imtihanına bireysel olarak müracaat yapamamaktadır. Bir öğrencinin bu imtihana girebilmesi amacıyla sınıf öğretmeni doğrultusundan aday gösterilmesi gerekmektedir. Bahsedilen bu imtihana sadece 1, 2 ve 3. sınıf öğrencileri girebilmektedir. Bütün bunların yanı sıra bu imtihan tablet üzerinden interaktif bir şekilde yapılmaktadır.


BİLSEM'de ölçme ve değerlendirme nasıl yapılır?

Bilim ve Sanat Merkezlerinde özel eğitimli öğrencilere, başarılarını tartmak amacıyla rastgele bir prosedür kullanılmaz. Yapılan sınavlar bağlamında rastgele bir not prosedürü yapılmamaktadır. Uygulanan eğitim programlarının her adımında Gözlem Formları kullanılarak izleme ve değerlendirme yapılır ve uygulamanın sonucunda uygulaması tamamlayan öğrencilere "Program Tamamlama Belgesi" verilir.

Bilsem sınavıyla özel öğrencilere verilen eğitimlerin hangi illerde olduğu da merak ediliyor. Özel yetenekli öğrencilere kendi potansiyellerini anlamaları, kendilerine ve topluma katkıda bulunabilmeleri için okullarda verilen eğitimi zenginleştiren ve farklılaştıran bir eğitim programı sunan bilim ve sanat merkezleri 81 ilde hizmet vermektedir.