Marketlerdeki bu ürünleri mutfağınızdan içeri sokmayın! Gıda mühendisleri açık açık uyardı

Gıda güvenliği özellikle modern tüketim alışkanlıklarının giderek yaygınlaştığı günümüzde en önemli sağlık meselelerinden biri haline gelmiştir. Market raflarında gördüğümüz kolayca erişebildiğimiz ve pratik tüketim imkanı sunan pek çok ürün aslında ciddi sağlık riskleri taşıyabilmektedir. Gıda güvenliği uzmanları özellikle denetimden yetersiz derecede geçen ve saklama koşulları yeterince belirlenemeyen açıkta satılan gıdalar konusunda tüketicileri uyarıyor.

Marketlerde açıkta satılan çiğ süt, salçalar, bitki karışımları ve kuruyemişler gibi ürünler, mikrobiyolojik kontaminasyon açısından yüksek risk taşımaktadır. Örneğin, pastorize edilmemiş sütler, içerisinde birçok patojenik organizma bulundurabilir.

GÜNÜN DİĞER HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.