Kış aylarının vazgeçilmezi olan kornişon turşusu lezzetinin yanı sıra sağlığa faydalarıyla da dikkat çekiyor. Kendi mutfağınızda pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz bu tarifin kütür kütür kalması için özellikle dikkat edilmesi gereken bir nokta var. Peki kütür kütür turşu yapmanın sırrı ne? İşte tarife ilişkin detaylar...
Takvim Foto Arşiv
Bağışıklık sistemini güçlendiriyor
Kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan turşu sadece damak tadını zenginleştirmekle kalmaz aynı zamanda sağlık açısından da birçok fayda sunar. Özellikle kornişon turşusu bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Öte yandan zengin probiyotik içeriği ve sindirim sistemine olumlu etkiler sağlamasıyla öne çıkıyor. Evde kolayca hazırlanabilen kornişon turşusu hem sağlıklı bir atıştırmalık hem de yemeklerin yanında mükemmel bir eşlikçi olarak tercih ediliyor.
Takvim Foto Arşiv
43 yıllık turşucu püf noktayı açıkladı
Kendi kornişon turşunuzu hazırlarken 43 yıllık deneyime sahip bir turşucudan alınan altın değerindeki ipucu ile lezzetini katlayabilirsiniz! Peki nedir bu ipucu? Öncelikle turşularınızın kütür kütür kalmasını sağlamak adına içine bir miktar üzüm sirkesi eklemeyi unutmayın. Bu basit ama etkili yöntemle kış boyunca bozulmadan ve yumuşamadan taptaze kalacak turşular elde edebilirsiniz.
🔹Unutmayın iyi bir turşunun sırrı kaliteli malzemelerin yanı sıra özenle hazırlanmasında gizlidir. Kendi mutfağınızda yapacağınız bu lezzetli turşuları hem temiz içeriğiyle rahatlıkla tüketebilir hem de sofralarınızın renklenmesini sağlayabilirsiniz.