Evde tam kıvamında tıpkı mahalle fırınından çıkmış gibi ekmekler yapmak istiyorsanız bu tarifi mutlaka not edin deriz. Peki yumuşacık sandviç ekmekleri hazırlamak için hangi malzemeler gerekiyor? İşte tarife ilişkin lezzet detayları ve püf noktalar...
(Takvim Foto Arşiv)
Malzemeler
3 su bardağı un (elekten geçirilmiş)
1 su bardağı süt (oda sıcaklığında)
1/4 su bardağı sıvı yağ
1 yumurta
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1/2 tatlı kaşığı karbonat
(Takvim Foto Arşiv)
Yapılışı
Geniş bir karıştırma kabında un, şeker, tuz, kabartma tozu ve karbonatı bir araya getirin. Kuru malzemeleri güzelce karıştırın. Ortasını açarak süt, sıvı yağ ve yumurtayı ekleyin. Çatalla veya bir spatula ile karıştırarak hamur haline getirin. Hamurunuzun çok sert olmaması gerektiğini unutmayın. Hamuru hafif unlanmış bir yüzeye alın ve 5-7 dakika kadar yoğurun. Hamur yumuşak ve hafif yapışkan olmalıdır. Gerekirse az miktarda un ekleyebilirsiniz.