ÖZEL ŞARTLAR NEDİR?
Adayların gardiyan olabilmeleri için yukarıdaki genel nitelikler, KPSS şartı ile birlikte aşağıdaki nitelikleride taşıyor olmaları gerekmektedir.
En az lise veya dengi okul mezunu olmak,
Yapılacak sınavın son başvuru tarihi olan 16/07/2019 itibarıyla 18 yaşını doldurmuş olmak, merkezi sınavın (KPSS-2018) yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 30 yaşım bitirmemiş olmak,(01 Ocak 1988 ve sonrası doğumlu olanlar sınava müracaat edebilecektir.)
Erkeklerde 170 cm. kadınlarda 160 cm. 'den kısa boylu olmamak, Boy uzunluğunun santimetre cinsinden son iki rakamı ile kilosu arasındaki fark 13'ten fazla, 17'den az olmamak, (Örneğin; 170 cm boyunda olan bir adayın kilosunun 70+13=83'ten fazla, 70-17=53'ten az olmaması gerekmektedir.)
30 BİN 630 KİŞİ SINAVA KATILACAK!
Adayların sınav için değerlendirmeleri Kamu Personeli Seçme Sınavı puan durumu esas alınarak yapılacaktır. Adayların almış oldukları puanlar ayrılarak kadro sayısının 5 katı kadar aday sıralamaya alınarak toplamda 30 bin 630 aday sınava çağırılacak.
BAŞVURULAR:
Başvurular 01 Temmuz 2019 günü başlayıp, 16 Temmuz 2019 günü mesai saati bitiminde sona erecektir.
ADALET BAKANLIĞI TARİHÇESİ
Türkiye'nin 14 Nisan 1987 tarihinde Avrupa Topluluklarına tam üyelik için yaptığı başvurudan sonra, 14.04.1989 tarih ve 367 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Adalet Bakanlığı bünyesinde ana hizmet birimi olarak Avrupa Topluluğu Koordinasyon Dairesi Başkanlığı kurulmuş ve 1989 yılının Haziran ayında birimimiz fiilen faaliyete geçmiştir.
Avrupa Topluluğu Koordinasyon Dairesi Başkanlığı; Bakanlığın görev ve faaliyet alanına giren konularda, Avrupa Topluluğu ile ilgili hususlarda koordinasyonu sağlamak, Avrupa Topluluğu ile görevli Devlet Bakanlığının koordinasyon çalışmalarına yardımcı olmak, bu alanda Hükümetin genel politikasını uygulamaya yönelik tedbirler almak amacıyla kurulmuştur.
Avrupa Birliği'ne tam üyelik perspektifi içerisinde; başta Siyasî Kriterler, Adalet ve İçişleri, Şirketler Hukuku olmak üzere, Avrupa Birliği Müktesebatına Uyum ve Birlik Müktesebatını uygulayabilecek derecede örgütlenmiş adlî ve idarî yapılanma hususlarında Adalet Bakanlığına önemli görevler düşmesi ve bu görevlerin Daire Başkanlığı düzeyinde bir koordinasyon makamı ile gerçekleştirilmesinin zorluğu göz önüne alınarak; birimimiz daha geniş bir yapılanmaya imkân veren müstakil bir Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü şeklinde yeniden örgütlendirilmiştir.
Genel Müdürlük olarak 2001 yılının Mayıs ayında yeniden örgütlenen birimimiz, sadece strateji tespit eden ve çalışmalarda etkinliği sağlayan koordinasyon makamı olmaktan öteye götürülmüş ve bazı esasa ilişkin yetkilere kavuşturulmuştur. Bu çerçevede Avrupa Birliği'ne tam üyelik hedefine ulaşma açısından 22.05.2001 tarih ve 4674 sayılı kanun ile Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü'ne dönüştürülen bu birimin, görev ve yetki alanı genişletilmiş, kadro sayısı artırılmıştır